Háčkované čepičky - pochlubte se

• Fotoalbum (984)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22163
23.10.11 18:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
23.10.11 18:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
23.10.11 19:01

holky potřebuju poradit jak udělat takovouhle bambuli.. díííík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
23.10.11 19:02

myslíte že je to klasická bambula???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
23.10.11 19:09

Macíku - taky by mě to zajímalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
23.10.11 19:12

Macíku - čepička má parádní barvy :palec:

Hkac - baret sluší, nemáš návod?

Maci - bambule je podle mě klasika, já omotávám na něčem pevným a pak z jedné strany přestřihnu a z druhé svážu předem připravenou vlnou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4282
23.10.11 19:17

Hkac-krásná :potlesk:
Macíku-kombinace barev na čepce :palec: .Taky si myslím,že to vypadá na normální bambulku,já jsme si koupila v galanterii na výrobu bambulek kroužky a kdyby jste mě zabili,nevím kam jsem ho od loňska dala. :mrgreen: A je to super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
23.10.11 19:57
Macík74 píše:
holky potřebuju poradit jak udělat takovouhle bambuli.. díííík

Podle mě je to normální bambule. Já dělám tak, že si na čtvrtku narýsuju dva kruhy (podle toho, jak chci velkou bambuli) a v každém vystřihnu menší kroužek. Pak na ně dokola namotávám vlnu (čím víckrát namotám, tím je pak hustší) a pak na obvodu mezi kruhy rozstřihnu, ty dva kruhy roztáhnu od sebe a uprostřed tu bambuli co nejpevnějí svážu. Na té fotce bych řekla, že je ta bambule pevně sešitá k čepici právě u toho středu, proto není úplně kulatá. :nevim: Myslím, že lepší popis jsem viděla na MMB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
23.10.11 20:06

Maci nebo někdo - máte návod na aplikaci toho ušatýho psa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
23.10.11 20:08
poki píše:
Hkac - baret sluší, nemáš návod?

Dělala jsem částečně podle návodu na MMB (myslím, že se jmenuje „krásná bekovka“), ale dost jsem si ho upravila. Začala jsem na 6 řet. ok, spojila do kroužku, do kterého jsem pak udělala 12 sloupků (asi krátkých, to si už nepamatuju :oops: ).

V další řadě jsem každý dlouhý sloupek rozpletla na dva, přičemž ten první byl reliefní (přední) a druhý normální dlouhý.

No a pak jsem mezi reliefními sloupky (ty jsou pořád nad sebou) občas rozpletla první a poslední dlouhý sloupek. To občas bylo podle toho, jak mi to vycházelo, abych měla rovnou placku. Takhle jsem háčkovala do obvodu tuším 22cm.

Pak jsem uháčkovala asi 7 řad stejně (mezi reliéfními sloupky 12 dlouhých sloupků)

Pak už jsem ubírala - každou řadu jsem sháčkovala prvni dva a poslední dva dlouhé sloupky (tj před a po reliéfním sloupku), až jsem dostala trochu větší obvod než potřebuju (mně to vyšlo na 6 dlouhých sloupků mezi reliefnimi, tj čtyři dlouhé sloupky mezi těmi sháčkovanými).

Pak jsem háčkovala několik řad krátkých sloupků, dokud jsem neměla optimální hloubku čepice.

Kšilt jsem dělala přes jednu třetinu (tj 4 díly mezi relief. sloupky) obvodu čepice a háčkovala jsem dva krátké sloupky do každého očka z poslední řady čepice. Na každé řadě jsem sháčkovala první dvě a poslední dvě oka do jednoho kr.sloupku. Nakonec jsem obháčkovala kšilt a zbytek čepice krátkými sloupky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
23.10.11 20:11

hkac - díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
23.10.11 20:16
poki píše:
hkac - díky :wink:

Ten návod zní asi složitě, ale bekovka byla moje první čepice a jde to fakt krásně rychle. Tuhle jsem dělala z Camilly, tu první z Glorie, ale už jsem ji zkoušela z ledasčeho a nejrychleji šla samozřejmě z Lady luxus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
23.10.11 20:29

Zdravím, holky, tak tuhle jsem dodělala dnes !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
23.10.11 20:30
:wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
23.10.11 20:31

na pejska je návod na MMB najdi pejsek ala next..
tam to je..
a ta čepice není má.. mám dělat podobnou.. ale nakonec jsme s paní změnily barvičky.. na bílou tyrkys a černou. aby jim seděla k bundě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat