Háčkované čepičky - pochlubte se
- Fotoalbum (984)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
ahoj, háčkujete jenom čepičky nebo i jiné věci? Já uháčkovala 3čepičky a jedny rukavičky a ráda by jsem zkusila i něco jinýho, ale nevím jak na to. Koukám na MMB, ale návody na bačkurky tam jsou pro mě moc složitý
Kde berete inspiraci? U mě je asi problém, že nerozumím krésleným návodům. Jsou na netu nějaký pěkný stránky, kde by jsem se mohla inspirovat a bylo to pro začátečníka?díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě by jsem se ráda zeptala na další věc, všechny ty moje čepičky mají v místě kde je pevné oko dozadu takovou špici. Snad víte jak to myslím, prostě jsou za krkem delší než vepředu
Problém bude asi v tom pevném oku- možná tam v těch místech někde přidávám, protože potom mě ta čepička vzadu odskakuje od hlavy.Koukala jsem na you tube na návod, ale dělám to snad dobře, tak proč?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
goldenka píše:
ahoj, háčkujete jenom čepičky nebo i jiné věci? Já uháčkovala 3čepičky a jedny rukavičky a ráda by jsem zkusila i něco jinýho, ale nevím jak na to. Koukám na MMB, ale návody na bačkurky tam jsou pro mě moc složitýKde berete inspiraci? U mě je asi problém, že nerozumím krésleným návodům. Jsou na netu nějaký pěkný stránky, kde by jsem se mohla inspirovat a bylo to pro začátečníka?díky
Ahoj
.
Já beru inspiraci tady, na MMB a z knížek Pletení nebo Háčkování, co jsem si před pár lety pořídila. Krom čepiček, rukaviček, ponožek (ty teda pletu) jsem nedávno háčkovala batůžky. Ty jsou hodně jednoduchý, ale není to tak rychle hotové, jako čepičky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já třeba nechápu u těch bačkůrek už ten začátek- uháčkuji řetízek a do něj vháčkujeme 6řad krátkých sloupků-no ale když dojdu na konec té jedné řady, tak jak zase začnu na začátku? Většinou píší, otočíme práci a pokračujeme-jak otočíme? jakoby naruby? Tím pádem budu mít jeden řádek rub a druhý líc?
Vždyť z toho rubu nejsou potom kloudně vidět ty očka
jak se do nich píchají sloupky. Takže většinou skončím na takové banalitě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
goldenka píše:
Já třeba nechápu u těch bačkůrek už ten začátek- uháčkuji řetízek a do něj vháčkujeme 6řad krátkých sloupků-no ale když dojdu na konec té jedné řady, tak jak zase začnu na začátku? Většinou píší, otočíme práci a pokračujeme-jak otočíme? jakoby naruby? Tím pádem budu mít jeden řádek rub a druhý líc?Vždyť z toho rubu nejsou potom kloudně vidět ty očka
jak se do nich píchají sloupky. Takže většinou skončím na takové banalitě
Otočíme většinou znamená, že pleteš v řadách tam a zpět, tj ne dokolečka. takže ano, jednu řadu líc, jednu rub.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže v tom případě to jde pěkně blbě z tý jedný strany píchat když jsou špatně vidět ty očka, takže jsem to pochopila asi dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
goldenko z rubu jsou očka výborně vidět. ty musíš jenom píchnout do vzniklé díry a nabrat obě nitě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
goldenko zkusila jsem nafotit to obracení a kde háčkovat… tak snad to pochopíš,orientuj se kdyžtak číselnou řadou fotek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
děkuji moc, jdu na to mrknout.Zdá se že jsem to dělala dobře podle těch fotek, takže začnu znova a snad už to vyjde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo goldenko, k tomu, že ti ta čepička vzadu odstává, stopro přidáváš očka, takže si kažkou řadu vždy spočítej počet sloupků ((-:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já to zkoušela počítat, ale sranda je, že třeba ve 2řadách přidáno nemám a pa najednou mám-takže na 8 řadách přidám třeba 3 sloupky
, ale proč to netuším. problém bude určitě v tom píchání do prvního a posledního očka, ale myslím, že to dělám dobře, ale někde chyba bude. Chce to asi léta praxe
Háčkuji 4.čapku tak si na to budu dávat schválně bacha. Musím na to přijít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já dodělávám batůžek z návodu od Khac,boží návod,dnes dodělám a zítra hodím fotku,když to dobře dopadne
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aty píše:
tééda krásně přivoláváš jaro ((-:
Hm, ale podle předpovědi to vypadá, že ještě dlouho nebudu vyslyšena
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit