Háčkované čepičky - pochlubte se
- Fotoalbum (984)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Kali já je mám podobně ((-: to je opravdu od síly háčku, ale čím menší háček, tak tím tužší výsledek, ale tu čepičku upař až k základní placce, každou řadu přidáváš, takže z toho budeš mít klobouk (((-: přidáváš si myslím v pevném oku, počítej si každou řadu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aty píše:
@Kali já je mám podobně ((-: to je opravdu od síly háčku, ale čím menší háček, tak tím tužší výsledek, ale tu čepičku upař až k základní placce, každou řadu přidáváš, takže z toho budeš mít klobouk (((-: přidáváš si myslím v pevném oku, počítej si každou řadu.
Aty zatím zkouším jak mi to půjde, teď zrovna zkouším ten jeden čtverec na tu deku, ale než se to naučím tak malej už bude běhat
no a kdybych si ji o někoho nechala uháčkovat tak by vyšla kolem 1000 a to je fakt dost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kali no je to metr krát metr. když vezmeš batole to je 300,– Kč materiál, takže samo, že ruční práce je ruční práce ((-: merino by tě stálo cca 400,– Kč +- takže bych asi dělala z merina. až se naučíš. a jinak jako já si myslím, že by tě mohla přijít u někoho cca na 700,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aty píše:
@Kali no je to metr krát metr. když vezmeš batole to je 300,– Kč materiál, takže samo, že ruční práce je ruční práce ((-: merino by tě stálo cca 400,– Kč +- takže bych asi dělala z merina. až se naučíš. a jinak jako já si myslím, že by tě mohla přijít u někoho cca na 700,–
Aty já se v těch přízích moc nevyznám, ale chtěla bych spíš něco lehčího, než klasickou vlnu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bavlna typu Camilla je na deku moc těžká pro novorozeně. Takže já bych volila určitě nějakou směsku nebo nějakou hodně tenkou bavlnu, ale tam budeš mít o mnoho větší spotřebu materiálu. protože když si vezmeš 50 g bavlny a 50 g akrylu, tak rozdíl vidíš hlavně velikostně. Akryl a vlněné směsy s akrylem jsou hodně lehké oproti bavlně, doporučuji třeba toto: http://www.pleteni.cz/…_rustico.htm tato směska je hodně příjemná na dotek a určitě lehčí jak 100%bavlna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj holky, tak vás sleduju a nabírám inspiraci … když se teď bavíte o dece pro mimi, dělala jsme podle tohoto videa http://www.youtube.com/watch?…
a bylo za pár dní hotovo … dělala jsem právě z lehké směsky, padla mi dvě klubka, cca 60,– (velikost čtverce mám cca 8cm a dělala jsem 5 čtverců x 8 čtverců) - je to dečka jen do kočárku a zbylo i na udelání okraje celé dečky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ibbu píše:
ahoj holky, tak vás sleduju a nabírám inspiraci … když se teď bavíte o dece pro mimi, dělala jsme podle tohoto videa http://www.youtube.com/watch?…a bylo za pár dní hotovo … dělala jsem právě z lehké směsky, padla mi dvě klubka, cca 60,– (velikost čtverce mám cca 8cm a dělala jsem 5 čtverců x 8 čtverců) - je to dečka jen do kočárku a zbylo i na udelání okraje celé dečky
Díky za návod, aspoň budu zkoušet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kača.M píše:
ahojky… jak se vede?
konečně je venku pěkně,s holkama trávíme čas na zahradě,co máme kousek od paneláku,holky čabraj v bazéně,řádí v pískovišti a já si spokojeně háčkuju
Tak to je kráááása a závidím, že ti sedí na písku a ty můžeš háčkovat, my to máme jako překážkovou dráhu, od jednoho k druhému, jsem večer zmordovaná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ještě jsem to vyfotila — je to z vlny na pletení, tak se to drobet kroutí, ale je to měkoučké a ještě z rubu přišiju fleesovou dečku aby to trochu drželo tvar ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ibbu píše:
ještě jsem to vyfotila — je to z vlny na pletení, tak se to drobet kroutí, ale je to měkoučké a ještě z rubu přišiju fleesovou dečku aby to trochu drželo tvar
Moc hezká, to se pod ní bude chrupat
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak ne že by to byl ideál furt,ale starší holka už má skoro 4 roky,takže jí zherdekuju,mže jestli se jí něco nelíbí,může zůstat sedět v paneláku a mladší je moje " dítě za odměnu" ta si dokáže hodinu hrát sama v píásku,další hodku v bazénku,jsem trotl,zapomněla dneska zase foťák…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ibbu píše:
ještě jsem to vyfotila — je to z vlny na pletení, tak se to drobet kroutí, ale je to měkoučké a ještě z rubu přišiju fleesovou dečku aby to trochu drželo tvar
Moc krásná deka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kača.M píše:
@kozisektak ne že by to byl ideál furt,ale starší holka už má skoro 4 roky,takže jí zherdekuju,mže jestli se jí něco nelíbí,může zůstat sedět v paneláku a mladší je moje " dítě za odměnu" ta si dokáže hodinu hrát sama v píásku,další hodku v bazénku,jsem trotl,zapomněla dneska zase foťák…
Třeba se také dočkám,
naše mamka se mnou také pletla, seděly se ženskými pod barákem a štrikovaly, no jo, ale také byla jiná doba. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit