Háčkované čepičky - pochlubte se
- Fotoalbum (984)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@kozisek píše:
http://www.mimibazar.cz/navod.php?… zkus tohle, jsou to dlouhé sloupky a opravdu zvládne každýi když ze začátku to nebude tip top, ale stačí pak vypárat a začít znovu
Podle toho jsem delala moji prvni cepku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kali píše:
To je celkem jedno hlavne, aby z toho neco vzniklo a bylo to na cviceni;-)
asi to není úplně nejjednodušší, ale vznikne z toho deka pro mimino
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veveruskaa píše:
asi to není úplně nejjednodušší, ale vznikne z toho deka pro mimino![]()
http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
děkuju za tip, deka je naprosto úžasná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kali píše:
děkuju za tip, deka je naprosto úžasná
Je ta je boží. Holky já ten návod nechápu
Nevíte jestli není někde ten vzorek na videu ![]()
Jinak čepičky jsem doháčkovala a chtěla jít do města s malou.No, holky seděla ji hrozně hezky ale malá si za ni dvakrát zatáhla ,čepka ztratila tvar a teď ji plandá kolem uší a je nějaká kratší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Uju píše:čepky z bavlny víc utahuju, na hlavince se to pak vytáhne, případně pokud ji nemůžu narvat na hlavu
Je ta je boží. Holky já ten návod nechápuNevíte jestli není někde ten vzorek na videu
Jinak čepičky jsem doháčkovala a chtěla jít do města s malou.No, holky seděla ji hrozně hezky ale malá si za ni dvakrát zatáhla ,čepka ztratila tvar a teď ji plandá kolem uší a je nějaká kratší
A ta deka zas není tak těžká, zkus to
nejdřív si udělej řetízek - ne moc volně, ale taky ne moc utahovat, no tak akorát… a spočítej si, kolik těch obloučků ti vyjde na 10cm, pak podle toho spočítáš, kolik oček na řetízek máš nahodit… (na jeden oblouček potřebuješ 8 řetízkových ok - 7+1 na KS mezi obloučky a jedno ř.o. nakonec.....)
No a jedeš: na začátku ř.o., pak KS do dalšího ř.o. (první oko z řetízku…) a pak uděláš 3 ř.o. a začneš DS - 7 DS sháčkovat (máš jich na háčku 7 oček + to poslední z těch 3 řetízkových ok), pak zase 3 ř.o., pak KS do dalšího ř.o. na základním řetízku, 3 ř.o., zase sháčkovat 7 DS a furt dokola až dojedeš na konec řetízku…
Druhá řada: otočíš práci a jedeš stejnou barvou 1ř.o. 1KS do posledního KS z předchozí řady, a pak do toho očka co se v něm sbíhá těch 7 sháčkovaných DS z minulé řady, tak uděláš 7DS - takže opačný vějířek..... no a zase KS do KS z předchozí řady a furt dokola, dojedeš na konec řady, otočíš práci, změníš barvu a jedeš 3. řadu…
dojedeš do 6. řady a pak už se jen opakují řady 3-6, ty první 2 to byl jen začátek ![]()
Fakt jde o to, to vyzkoušet a nebát se párat a pak to půjde, věř mi, taky mi trvalo, než jsem to pochopila… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veveruskaa píše: čepky z bavlny víc utahuju, na hlavince se to pak vytáhne, případně pokud ji nemůžu narvat na hlavu, tak vytáhnu rukama a po pár nasazeních se to poddá a sedí perfektně a dál se nevytahuje… jo a taky posledních nějmíň 4 řádky se snažím dělat jen KS, tu čepku to stáhne a líp sedí
A ta deka zas není tak těžká, zkus to
nejdřív si udělej řetízek - ne moc volně, ale taky ne moc utahovat, no tak akorát… a spočítej si, kolik těch obloučků ti vyjde na 10cm, pak podle toho spočítáš, kolik oček na řetízek máš nahodit… (na jeden oblouček potřebuješ 8 řetízkových ok - 7+1 na KS mezi obloučky a jedno ř.o. nakonec.....)
No a jedeš: na začátku ř.o., pak KS do dalšího ř.o. (první oko z řetízku…) a pak uděláš 3 ř.o. a začneš DS - 7 DS sháčkovat (máš jich na háčku 7 oček + to poslední z těch 3 řetízkových ok), pak zase 3 ř.o., pak KS do dalšího ř.o. na základním řetízku, 3 ř.o., zase sháčkovat 7 DS a furt dokola až dojedeš na konec řetízku…Druhá řada: otočíš práci a jedeš stejnou barvou 1ř.o. 1KS do posledního KS z předchozí řady, a pak do toho očka co se v něm sbíhá těch 7 sháčkovaných DS z minulé řady, tak uděláš 7DS - takže opačný vějířek..... no a zase KS do KS z předchozí řady a furt dokola, dojedeš na konec řady, otočíš práci, změníš barvu a jedeš 3. řadu…
Fakt jde o to, to vyzkoušet a nebát se párat a pak to půjde, věř mi, taky mi trvalo, než jsem to pochopila…
dojedeš do 6. řady a pak už se jen opakují řady 3-6, ty první 2 to byl jen začátek
tak na tohle bych potřebovala video, já to snad nepochpim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kali píše:
tak na tohle bych potřebovala video, já to snad nepochpim
o videu teda nevím, že by existovalo ![]()
hele, vezmi do ruky háček a začni, aspoň kousek, ono se to poddá, chtěla jsi trénovat, tak trénuj
, není to tak hrozně těžký vzorek
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veveruskaa píše:
o videu teda nevím, že by existovalo
hele, vezmi do ruky háček a začni, aspoň kousek, ono se to poddá, chtěla jsi trénovat, tak trénuj, není to tak hrozně těžký vzorek
![]()
já už to zkoušela, ale jsem začátečník, tak kolikrát potřebuju koupnout někam abych to pochopila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kali píše:
já už to zkoušela, ale jsem začátečník, tak kolikrát potřebuju koupnout někam abych to pochopila
ale čepička z dlouhých sloupků se ti zdála jednoduchá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kali píše:
já už to zkoušela, ale jsem začátečník, tak kolikrát potřebuju koupnout někam abych to pochopila
a co nechápeš? pokusím se poradit, pokud budu umět, o videu fakt nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kozisek píše:
ale čepička z dlouhých sloupků se ti zdála jednoduchá
tak to jsou dokola jen dlouhé sloupky nic víc, ale tady už nevím ![]()
hlavně jak píchat do těch ř.o. a pak jak nedokončit dl. sloupek, mě to příjde jak pikotka
hold mi to potrvá než se v těch návodech vyznám
. čepička byla hezky popsaná a vyfocená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ti neporadím, také jsem zatím nedělala, ale pokud bude příležitost, zkusím ![]()
Opět podle Aty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kozisek píše:
Já ti neporadím, také jsem zatím nedělala, ale pokud bude příležitost, zkusímOpět podle Aty
teda to je krása ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit