Háčkované čepičky - pochlubte se

• Fotoalbum (984)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9199
22.5.12 20:52
@kozisek píše:
http://www.mimibazar.cz/navod.php?… zkus tohle, jsou to dlouhé sloupky a opravdu zvládne každý :pankac: i když ze začátku to nebude tip top, ale stačí pak vypárat a začít znovu :mrgreen:

Podle toho jsem delala moji prvni cepku :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
22.5.12 20:54

tak hledej na mimibazaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
22.5.12 21:09
@Kali píše:
To je celkem jedno hlavne, aby z toho neco vzniklo a bylo to na cviceni;-)

asi to není úplně nejjednodušší, ale vznikne z toho deka pro mimino :mrgreen: ;)

http://www.mimibazar.cz/navod.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7547
22.5.12 21:22
@veveruskaa píše:
asi to není úplně nejjednodušší, ale vznikne z toho deka pro mimino :mrgreen: ;)http://www.mimibazar.cz/navod.php?…

děkuju za tip, deka je naprosto úžasná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
24.5.12 12:48
@Kali píše:
děkuju za tip, deka je naprosto úžasná :palec:

Je ta je boží. Holky já ten návod nechápu :oops: Nevíte jestli není někde ten vzorek na videu :?:

Jinak čepičky jsem doháčkovala a chtěla jít do města s malou.No, holky seděla ji hrozně hezky ale malá si za ni dvakrát zatáhla ,čepka ztratila tvar a teď ji plandá kolem uší a je nějaká kratší :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
24.5.12 13:19
@Uju píše:
Je ta je boží. Holky já ten návod nechápu :oops: Nevíte jestli není někde ten vzorek na videu :?:Jinak čepičky jsem doháčkovala a chtěla jít do města s malou.No, holky seděla ji hrozně hezky ale malá si za ni dvakrát zatáhla ,čepka ztratila tvar a teď ji plandá kolem uší a je nějaká kratší :cert:
čepky z bavlny víc utahuju, na hlavince se to pak vytáhne, případně pokud ji nemůžu narvat na hlavu :mrgreen: , tak vytáhnu rukama a po pár nasazeních se to poddá a sedí perfektně a dál se nevytahuje… jo a taky posledních nějmíň 4 řádky se snažím dělat jen KS, tu čepku to stáhne a líp sedí ;)
A ta deka zas není tak těžká, zkus to ;)
nejdřív si udělej řetízek - ne moc volně, ale taky ne moc utahovat, no tak akorát… a spočítej si, kolik těch obloučků ti vyjde na 10cm, pak podle toho spočítáš, kolik oček na řetízek máš nahodit… (na jeden oblouček potřebuješ 8 řetízkových ok - 7+1 na KS mezi obloučky a jedno ř.o. nakonec.....)
No a jedeš: na začátku ř.o., pak KS do dalšího ř.o. (první oko z řetízku…) a pak uděláš 3 ř.o. a začneš DS - 7 DS sháčkovat (máš jich na háčku 7 oček + to poslední z těch 3 řetízkových ok), pak zase 3 ř.o., pak KS do dalšího ř.o. na základním řetízku, 3 ř.o., zase sháčkovat 7 DS a furt dokola až dojedeš na konec řetízku…

Druhá řada: otočíš práci a jedeš stejnou barvou 1ř.o. 1KS do posledního KS z předchozí řady, a pak do toho očka co se v něm sbíhá těch 7 sháčkovaných DS z minulé řady, tak uděláš 7DS - takže opačný vějířek..... no a zase KS do KS z předchozí řady a furt dokola, dojedeš na konec řady, otočíš práci, změníš barvu a jedeš 3. řadu…
dojedeš do 6. řady a pak už se jen opakují řady 3-6, ty první 2 to byl jen začátek ;)

Fakt jde o to, to vyzkoušet a nebát se párat a pak to půjde, věř mi, taky mi trvalo, než jsem to pochopila… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
24.5.12 13:26

jo a hodně mi pomohla ta fotka co je pod návodem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7547
24.5.12 16:43
@veveruskaa píše: čepky z bavlny víc utahuju, na hlavince se to pak vytáhne, případně pokud ji nemůžu narvat na hlavu :mrgreen: , tak vytáhnu rukama a po pár nasazeních se to poddá a sedí perfektně a dál se nevytahuje… jo a taky posledních nějmíň 4 řádky se snažím dělat jen KS, tu čepku to stáhne a líp sedí ;)
A ta deka zas není tak těžká, zkus to ;)
nejdřív si udělej řetízek - ne moc volně, ale taky ne moc utahovat, no tak akorát… a spočítej si, kolik těch obloučků ti vyjde na 10cm, pak podle toho spočítáš, kolik oček na řetízek máš nahodit… (na jeden oblouček potřebuješ 8 řetízkových ok - 7+1 na KS mezi obloučky a jedno ř.o. nakonec.....)
No a jedeš: na začátku ř.o., pak KS do dalšího ř.o. (první oko z řetízku…) a pak uděláš 3 ř.o. a začneš DS - 7 DS sháčkovat (máš jich na háčku 7 oček + to poslední z těch 3 řetízkových ok), pak zase 3 ř.o., pak KS do dalšího ř.o. na základním řetízku, 3 ř.o., zase sháčkovat 7 DS a furt dokola až dojedeš na konec řetízku…

Druhá řada: otočíš práci a jedeš stejnou barvou 1ř.o. 1KS do posledního KS z předchozí řady, a pak do toho očka co se v něm sbíhá těch 7 sháčkovaných DS z minulé řady, tak uděláš 7DS - takže opačný vějířek..... no a zase KS do KS z předchozí řady a furt dokola, dojedeš na konec řady, otočíš práci, změníš barvu a jedeš 3. řadu…
dojedeš do 6. řady a pak už se jen opakují řady 3-6, ty první 2 to byl jen začátek ;)

Fakt jde o to, to vyzkoušet a nebát se párat a pak to půjde, věř mi, taky mi trvalo, než jsem to pochopila… ;)

tak na tohle bych potřebovala video, já to snad nepochpim :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
24.5.12 16:50
@Kali píše:
tak na tohle bych potřebovala video, já to snad nepochpim :oops:

o videu teda nevím, že by existovalo :think:
hele, vezmi do ruky háček a začni, aspoň kousek, ono se to poddá, chtěla jsi trénovat, tak trénuj ;) , není to tak hrozně těžký vzorek ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7547
24.5.12 16:57
@veveruskaa píše:
o videu teda nevím, že by existovalo :think:
hele, vezmi do ruky háček a začni, aspoň kousek, ono se to poddá, chtěla jsi trénovat, tak trénuj ;) , není to tak hrozně těžký vzorek ;) :hug:

já už to zkoušela, ale jsem začátečník, tak kolikrát potřebuju koupnout někam abych to pochopila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
24.5.12 17:39
@Kali píše:
já už to zkoušela, ale jsem začátečník, tak kolikrát potřebuju koupnout někam abych to pochopila :oops:

ale čepička z dlouhých sloupků se ti zdála jednoduchá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
24.5.12 18:21
@Kali píše:
já už to zkoušela, ale jsem začátečník, tak kolikrát potřebuju koupnout někam abych to pochopila :oops:

a co nechápeš? pokusím se poradit, pokud budu umět, o videu fakt nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7547
24.5.12 19:11
@kozisek píše:
ale čepička z dlouhých sloupků se ti zdála jednoduchá :mrgreen:

tak to jsou dokola jen dlouhé sloupky nic víc, ale tady už nevím :oops:
hlavně jak píchat do těch ř.o. a pak jak nedokončit dl. sloupek, mě to příjde jak pikotka :mrgreen: hold mi to potrvá než se v těch návodech vyznám :oops: . čepička byla hezky popsaná a vyfocená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
24.5.12 19:30

Já ti neporadím, také jsem zatím nedělala, ale pokud bude příležitost, zkusím :think:

Opět podle Aty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7547
24.5.12 19:32
@kozisek píše:
Já ti neporadím, také jsem zatím nedělala, ale pokud bude příležitost, zkusím :think:Opět podle Aty :mrgreen:

teda to je krása ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat