Háčkované čepičky - pochlubte se
- Fotoalbum (984)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@goldenka Promiň, ale já se fakt neodvažuju radit… Teprve s háčkováním začínám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@goldenka goldenko, nos je jednoduchý ((-: a máš pravdu je tu mrtvo, je vidět, že je léto ((-. I když teď u nás právě prší.
uděláš půlkolečko. tzn, klasicky začneš kroužek ze 6ti ŘO a do kroužku uděláš nějaký počet DS, myslím, že cca do deseti podle příze co použiješ. neukončíš spojením a pevným okem, ale jako když děláš rovnou řadu tak ukončíš 2ŘO a otočíš na rub a pokračuješ řadu, každý druhý sloupek zdvoj. pokud se ti to bude stáčet, tak upárej a zdvoj každý sloupek. zase ukončíš 2řo a otočíš na líc a uděláš poslední řadu, zase budeš zdvojovat, aby se ti to nekroutilo, ani nestáčelo ((-:, když skončíš kolečko, tak pokračuješ bez přestávky dál. uděláš si řadu z DS pícháš do toho rovného místa, do toho půlkruhu a klasicky každou řadu ubíráš, jedeš sem a tam (rub-líc…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aty děkuji
mě se to právě kroutilo a jaksi mě to nevycházelo, je to takový patvar. Takže zbovu a lépe. Já vím, že to je asi jednoduchý, ale když to člověk nidky neviděl, tak pak ani neví jak začít. Tak snad to teď zvládnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Goldenko, přesně, zkoušet, a zkoušet, až se ti při přidávání bude dělat pěkná rovná placička, držím palce (-:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aty Tak už jsem na to přišla, akorát mám blbou zelenou, takže musím koupit tmavší, každopádně jsem to od tebe pochopila. díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Malinko se tady na moment vetřu a hned pujdu. Prosim moc o radu. Docela hodně mam ted posledni dobou potřebu a chut se něco naučit. No a napadlo mě hačkovani. Jen mam problem.Jsem levak. Je některa z vas levak? Zajima mě jestli je lepši učit se jako pravak, nebo se i ja leva levačka mužu naučit hačkovat.??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamo ahojky mamo nevím jestli ti poradím, ale kamarádka háčkuje a je levačka, ale na háčkování jí víc vyhovuje pravá ruka, chce to asi vyzkoušet… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamo píše:
Ahoj. Malinko se tady na moment vetřu a hned pujdu. Prosim moc o radu. Docela hodně mam ted posledni dobou potřebu a chut se něco naučit. No a napadlo mě hačkovani. Jen mam problem.Jsem levak. Je některa z vas levak? Zajima mě jestli je lepši učit se jako pravak, nebo se i ja leva levačka mužu naučit hačkovat.??
Já jsem levák a háčkuju levou - všechno je stejně - učila jsem se normálně podle návodů na videu od praváků na youtube, akorát háčkuju vlastně na druhou stranu
Jinak není žádný problém. Držím palce, ať se daří, pochlub se pak s výtvorem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nestačím koukat, moc krásný čepičky já bych se chtěla taky naučit a uháčkovat malému čepičku, ale nevím nevím jestli se jí ode mě někdy dočká
pokoušela jsem se dnes nějakou koupit ale nikde nic na kluka nemají, jen v jednom krámku byli dve s autíčkem ale jinak žádnej výběr barvy a nic
poradí někdo z čeho přesně a jakým háčkem uháčkovat čepičku tak na začátek září a kde se dají sehnat nějaké navody? děkuju předem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lenulina1979 Nejvíc návodů je na MMB a potom na You tube je paní co ukazuje jak na to-podle ní jsem se to učila. Chce to zkoušet a zkoušet. Jinak já háčkuji jak kdy a jak čím, určitě tady holky poradí. Dělala jsem teď háčkovanýho rákosníčka, zdá se mě být podzimní a je to z camilly a háček 2,5
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@goldenka píše:
@lenulina1979 Nejvíc návodů je na MMB a potom na You tube je paní co ukazuje jak na to-podle ní jsem se to učila. Chce to zkoušet a zkoušet. Jinak já háčkuji jak kdy a jak čím, určitě tady holky poradí. Dělala jsem teď háčkovanýho rákosníčka, zdá se mě být podzimní a je to z camilly a háček 2,5
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když se nebude chtít háčkovat, pak velký výběr čepiček pro kluky mají na simiře, vkládám odkaz, prodávají tam i maminky z emimina
http://www.simira.cz/…8-medvidkova
http://www.simira.cz/…-vel-49-50cm
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lenulina1979 hodně čepiček na prodej je na MMB, Fler. Já si naopak myslím, že dneska už háčkuje na zakázku každá druhá, že se to ani nevyplatí. Je s tím tolik práce a pak to člověk prodá za 150. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit