Háčkované čepičky - pochlubte se
- Fotoalbum (984)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
No je to stejné jako krátký sloupek, akorát že začátek je jako bys dělala dlouhý sloupek. nahodíš na dlouhý sloupek ale pokračuješ jak na krátký sloupek. vše protáhneš naráz. na youtube je určitě spoustu videí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aty píše:
No je to stejné jako krátký sloupek, akorát že začátek je jako bys dělala dlouhý sloupek. nahodíš na dlouhý sloupek ale pokračuješ jak na krátký sloupek. vše protáhneš naráz. na youtube je určitě spoustu videí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lenulina1979 Z toho si nic nedělej já některý taky ne
Chystám se dnes začít večer aplikaci traktor a jestli to nepůjde obrátím se pro radu sem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak zháčkuji krátký sloupky??? Na you tube to nevidí, nebo jsem slepá. Tam jsou jen dlouhý sloupky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@goldenka goldenko píchneš do jednoho očka nabereš, neprotahuješ a znovu píchneš aledo druhého očka, nabereš a vše naráz protáhneš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aty Hurááá, mám to, děkuji. Já už i narychlo oživila diskuzi, protože to chci dneska dorazit a koukám, že jsi rychlík a radíš ihned. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@goldenka goldenko radím hned, když jsem online (-:jsi měla štěstí ((-: a pak dej fotku do pléna ((-.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky neznáte nějaký odkaz na háčkované ponožky nebo papučky pro mimčo? nebo svetřík čepičku ale takovej odkaz krerej bych třeba i já pochopila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hotovo, ní to sice super, ale mě se to líbí. Nejhorší bylo vyfotit to malýmu na hlavě, furt mě zdrhal. Jen nevím jestli ještě nedoháčkjuji dole dvě řady přijde mě krátká přes uši. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@goldenka píše:
Hotovo, ní to sice super, ale mě se to líbí. Nejhorší bylo vyfotit to malýmu na hlavě, furt mě zdrhal. Jen nevím jestli ještě nedoháčkjuji dole dvě řady přijde mě krátká přes uši.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lenulina1979 čepička klasika dlouhý sloupky, poslední dvě řady z krátkých. Traktor je návod na MMB, je to celkem jednoduchý, dělala jsem to poprvé a šlo to hezky.Pak jsem to našila transparentní nití. Je to jako vlasec, práce s tím je hrozná, motá se to všude kolem, cuchá se to,…ale není to vůbec vidět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě dotaz-chci zimní čepici z merina mám to udělat dvojitě nebo stačí jednoduše? Aby byla normálně teplá. Chci ji pro sebe a potom pro malýho.
Na miminko, který se narodí v prosinci je lepší čepička z merina nebo z camilly? Aby se mu moc nepařila hlavička a nebo naopak to nebylo málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak háčkuji čepičku na půl roční holčičku a zase nevím
http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
dle tohoto návodu, ale dělám ji z merina, dělá to dost velký vzory, takže je to jako podzimní čepička asi blbý že? Navíc nevím jak trefím velikost-jsem zvyklá u klasický čepičky měřit tu placku, tady nevím co s tím, vyzkoušet to nelze. Holčičku jsem zatím neviděla, má to být dárek.
Je to vůbec vhodný vzor na podzim?
Takže jakou jinou, pro začátečníky s lehkým vzorem, holčičí a podzimní pro půlroční dítě mě doporučujete? Holčička má teď 4 měsíce, takže chci aby ji měla na půl roku na podzim.
Dneska to mám samý dotaz. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@goldenka píše:
Tak háčkuji čepičku na půl roční holčičku a zase nevím
http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
dle tohoto návodu, ale dělám ji z merina, dělá to dost velký vzory, takže je to jako podzimní čepička asi blbý že? Navíc nevím jak trefím velikost-jsem zvyklá u klasický čepičky měřit tu placku, tady nevím co s tím, vyzkoušet to nelze. Holčičku jsem zatím neviděla, má to být dárek.
Je to vůbec vhodný vzor na podzim?Takže jakou jinou, pro začátečníky s lehkým vzorem, holčičí a podzimní pro půlroční dítě mě doporučujete? Holčička má teď 4 měsíce, takže chci aby ji měla na půl roku na podzim.
Dneska to mám samý dotaz.
Goldenko, já tuhle čepičku dělala už několikrát, ale vždycky z camilly - takhle vypadá z camilly pro novorozence (v návodu je to na větší miminko). Nevím, co to udělá z tlustější příze, asi bych na tlustější přízi zvolila jiný vzor - na podzim bych udělala třeba něco takovýho: http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
Je to jednak naprosto jednoduchý a navíc efektní, jak tam ty řady vystupujou plasticky, dělala jsem jí z teplejší příze - podobné merinu, jednoduše a byla super, zase přikládám fotku, jak to vypadalo v reálu.
A jinak ti sem hodím tabulku velikostí, ale je to jen hodně orientační - je to fakt jen pro orientaci - každý miminko má tu hlavičku trošku jinou a někdy to nesedí, ale tak orientačně se toho držet trošku dá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak teda zkusím tu z odkazu. Chci ji uháčkovat větší, kdyžtak ji bude holčička nosit za pár měsíců, lepší než malá. Podle té tabulky má náš malý hlavu na 3 roky. Měl v roce 51cm obvod, šli jsme kvůli tomu i na neuro a nic neshledali. Na něj je děsný háčkování, jak na dospěláka, na miminko to musí být raz dva.
Nějaký pěkný vzor na kluka na zimní čepičku z Merina nemáš? Na MMB koukám, ale je toho tam moc a nevím co by se na kluka hodilo, vše je spíš na holku, na kluka jen klasika dlouhý sloupky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit