Háčkované čepičky - pochlubte se
- Fotoalbum (984)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Poraďte co koupit na zimní čepičku do snihu a jaký háček…nikdy jsem ji nedělala. Zvažuji si to objednat na netu, protože ještě potřebuji camillu červenou a potom něco pro miminka-chci kamarádce na mimi bačkůrky a čepku-hoďte tip na přízy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Goldenko jdi do merina od vlnapu, mají krásné barvy, je to fakt příjemný a teplý materiál (((-: a háček k tomu merinu? určitě tak 4 nebo 4,5. abys to měla měkké a nadýchané (((-: no a myslím, že je určitě vhodná i pro miminka ((-:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aty píše:
Goldenko jdi do merina od vlnapu, mají krásné barvy, je to fakt příjemný a teplý materiál (((-: a háček k tomu merinu? určitě tak 4 nebo 4,5. abys to měla měkké a nadýchané (((-: no a myslím, že je určitě vhodná i pro miminka ((-:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lenuli no já mám teda ten dojem, že háček trojka zbytečně tu čepičku udělá tužší. není tak poddajná. dle svých zkušeností vím, že pokud vezmu větší háček, tak je ta čepička taková nadýchaná, měkká a poddajná (((-:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aty Merino mám jedno doma a je to na omak opravdu fajn, jemňounký.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky manžel by si z merina přál tu samou čepku jako má malej, jen v jiných barvách… myslíte že to bude nositelný?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lenuli určitě bude, ale protože děti mají hlavy pěkně kulaté, sedí jim ta klasická čapka. mám zkušenosti, že dospělákům spíš sluší vršky širší a u lemu mírně zůžit (-:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aty Taky by jsem si chtěla uháčkovat nějakou zimní sobě, nemáš nějaký tip podle čeho by to šlo? Mám velkou hlavu, tak aby jsem to neměla jako škopek. V poledne si asi objednám merino a camillu na netu, když objednáváš za kolik je poštovný? Myslím že se mě to vyplatí, protože u nás na tý přízy mají 15korun přiražených.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já mám u nás galanterku, kde mají jentři koruny navíc oproti výrobcům, ale jinak si objednávám cca vždy 10 kg, to platím poštovné stovku. Ale vesměs mají všichni poštovný do stovky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak s tou velkou hlavou, no mě narážečky nesluší, dělám si takové spadlejší barety. širší základní placka a pak zužovat. např.: http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tu zimní čepku by jsem teda mohla uháčkovat háčkem 4 a Merino? Ptám se jako blbá, ale třeba tady v návodu píše háček 9. To ani nevím že existuje
U nás je to jaksi drahý v galanterce ty příze, takže když jich vezmu 10 mám poštovný zpátky. Hlavně u nás nemají ani výběr, je to jediná galanterka ve městě 20 000 obyvatel a minule mě řekla, že vůbec nemají modrou camillu, že budou objednávat až koncem září
Takže to objednám z netu a fertik
Mám v plánu malýmu na zimu, potom sobě a manželovi a do prosince na miminko čepičku a botky. Takže jsem zvědavá jestli to stihnu, ale budou dlouhý podzimní večery tak snad jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@goldenka goldenko tak určitě, ale pokud budeš vycházet z toho návodu, tak musíš výrazně zvětšit základníplacku. jinak to budeš mít jak na miminko. ta síla vlny a tlouštka háčku je důležitá. pokud by ses toho návodu chtěla držet, tak merino dvojitě a určitě ten háček č. 9 a pozor. mám ten dojem, že je dělaná pouze z krátkých sloupků, i to je důležité. mrknu se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Notak je z polosloupků. i já je mám ráda ((-: myslím si, že vypadají nejlépe ((-:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aty z polosloupků jsem ještě nikdy nic nedělala, ale určitě to není nic těžkýho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit