Háčkované čepičky - pochlubte se
- Fotoalbum (984)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Kali píše:
tak to jsou dokola jen dlouhé sloupky nic víc, ale tady už nevím
hlavně jak píchat do těch ř.o. a pak jak nedokončit dl. sloupek, mě to příjde jak pikotkahold mi to potrvá než se v těch návodech vyznám
. čepička byla hezky popsaná a vyfocená
tak si na youtube najdi sháčkování dlouhých sloupků (jinak je to nahodíš na DS, provlíkneš očkem, nabereš a provlíkneš jakokdyby jen půlku toho DS a zůstane ti na háčku očko… no a znova nahodíš na DS a zase to samé a pak máš na háčku 2 očka a nahodíš na 3. DS a jedeš dokola to samé - a pícháš pokaždé do dalšího očka předchozí řady - do toho, které je na řadě, a až jich máš na háčku nahozených 7 nedokončených DS, tak nabereš ještě jednou a protáhneš to všemi očky naráz..... no a tu první řadu, jak se píchá jen do toho řetízku, tak pícháš normálně do ř.o. - prostě do očka za jednu nit, když děláš čepičku, tak pícháš pod obě nitě, pokud máš jen řetízek, tak jinak než za jednu nit píchat nemůžeš…
je to k pochopení? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veveruskaa píše:
tak si na youtube najdi sháčkování dlouhých sloupků (jinak je to nahodíš na DS, provlíkneš očkem, nabereš a provlíkneš jakokdyby jen půlku toho DS a zůstane ti na háčku očko… no a znova nahodíš na DS a zase to samé a pak máš na háčku 2 očka a nahodíš na 3. DS a jedeš dokola to samé - a pícháš pokaždé do dalšího očka předchozí řady - do toho, které je na řadě, a až jich máš na háčku nahozených 7 nedokončených DS, tak nabereš ještě jednou a protáhneš to všemi očky naráz..... no a tu první řadu, jak se píchá jen do toho řetízku, tak pícháš normálně do ř.o. - prostě do očka za jednu nit, když děláš čepičku, tak pícháš pod obě nitě, pokud máš jen řetízek, tak jinak než za jednu nit píchat nemůžeš…je to k pochopení?
A můžu se ještě zeptat ty dlouhé sloupky se píchají do jednoho ř.o. nebo do každého zvlášť?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kali píše:
A můžu se ještě zeptat ty dlouhé sloupky se píchají do jednoho ř.o. nebo do každého zvlášť?
užto vidím do každého očka zvlášť ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kali píše:
užto vidím do každého očka zvlášť
jo když chceš DS sháčkovat, to znamená, že pícháš každý DS zvlášť a pak je najednou ukončíš, pak jsou i vzorky, kde se píchá více DS do jednoho očka a to si teď nevzpomenu, jak se tomu říká…
Fakt se podívej na ten vyfocenej obrázek pod tím nákresem, to ti hodně pomůže… a ta první řada je fakt „divná“ … ono, tak vlastně tvaruješ ty první obloučky na tom základním (rovném) řetízku
a pak ty další řady tě navedou už samy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veveruskaa píše:
jo když chceš DS sháčkovat, to znamená, že pícháš každý DS zvlášť a pak je najednou ukončíš, pak jsou i vzorky, kde se píchá více DS do jednoho očka a to si teď nevzpomenu, jak se tomu říká…Fakt se podívej na ten vyfocenej obrázek pod tím nákresem, to ti hodně pomůže… a ta první řada je fakt „divná“ … ono, tak vlastně tvaruješ ty první obloučky na tom základním (rovném) řetízkua pak ty další řady tě navedou už samy
ty nedokončené dlouhé sloupky do jednoho očka jsou pikotky, ty už jsem se naučila.
Tak jestli jsem to pochopila, udělám si řetízek a do jednoho očka kr. sloupek pak ř.o. a pak sháčkované dl. sloupky ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kali píše:
ty nedokončené dlouhé sloupky do jednoho očka jsou pikotky, ty už jsem se naučila.
Tak jestli jsem to pochopila, udělám si řetízek a do jednoho očka kr. sloupek pak ř.o. a pak sháčkované dl. sloupky ?
hele pikotky jsou tady http://www.youtube.com/watch?…
sháčkování DS tady http://www.youtube.com/watch?…
a jo chápeš správně, uděláš nejdřív řetízek, pak začneš 1. řadu: uděláš jedno ř.o., pak KS do dalšího očka řetízku, pak uděláš další 3 řetízková oka a pak 7 sháčkovaných DS (ty 3 řetízková oka tam jakoby lítají ve vzduchu, toho se neděs, tak to má být…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kali a ještě ono se to pravidelně střídá, takže po těch sháčkovaných DS zase 3 ř.o., pak KS, pak 3 ř.o., pak sháčkovat 7 DS a furt dokola
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak první řadadocela jde akorát než se dopočítám
a jak na tu druhou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
čau holky ((-: tak nedočítala jsem, ale koukám, že to tu žije. včera nás napojili v novém bydlišti na net, tak jsem zase online.
takže Vás zdravím z Prahy ((-:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aty píše: čau holky ((-: tak nedočítala jsem, ale koukám, že to tu žije. včera nás napojili v novém bydlišti na net, tak jsem zase online.takže Vás zdravím z Prahy ((-:
Aty
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kači jsme se od devátého května pomalu stěhovali z prahy-západ na prahu-liboc ((-: jsme se s majitelem původního bytu nedohodli na nájmu, majitelka nájem o dost navýšila, no a v praze jsme narazili na výrazně levnější byt a ještě v lepším stavu a v hezčí lokalitě, tak jsme ke koncidubna dali výpověď…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veveruskaa píše: čepky z bavlny víc utahuju, na hlavince se to pak vytáhne, případně pokud ji nemůžu narvat na hlavu, tak vytáhnu rukama a po pár nasazeních se to poddá a sedí perfektně a dál se nevytahuje… jo a taky posledních nějmíň 4 řádky se snažím dělat jen KS, tu čepku to stáhne a líp sedí
A ta deka zas není tak těžká, zkus to
nejdřív si udělej řetízek - ne moc volně, ale taky ne moc utahovat, no tak akorát… a spočítej si, kolik těch obloučků ti vyjde na 10cm, pak podle toho spočítáš, kolik oček na řetízek máš nahodit… (na jeden oblouček potřebuješ 8 řetízkových ok - 7+1 na KS mezi obloučky a jedno ř.o. nakonec.....)
No a jedeš: na začátku ř.o., pak KS do dalšího ř.o. (první oko z řetízku…) a pak uděláš 3 ř.o. a začneš DS - 7 DS sháčkovat (máš jich na háčku 7 oček + to poslední z těch 3 řetízkových ok), pak zase 3 ř.o., pak KS do dalšího ř.o. na základním řetízku, 3 ř.o., zase sháčkovat 7 DS a furt dokola až dojedeš na konec řetízku…Druhá řada: otočíš práci a jedeš stejnou barvou 1ř.o. 1KS do posledního KS z předchozí řady, a pak do toho očka co se v něm sbíhá těch 7 sháčkovaných DS z minulé řady, tak uděláš 7DS - takže opačný vějířek..... no a zase KS do KS z předchozí řady a furt dokola, dojedeš na konec řady, otočíš práci, změníš barvu a jedeš 3. řadu…
Fakt jde o to, to vyzkoušet a nebát se párat a pak to půjde, věř mi, taky mi trvalo, než jsem to pochopila…
dojedeš do 6. řady a pak už se jen opakují řady 3-6, ty první 2 to byl jen začátek
uff,po dlouhý době jsem zase nakoukla(stěhujem se tak vždy jen nakouknu a uteču) Teda s tou čapkou dík to mě nenapadlo udělat jen KS to zkusím ![]()
Tu deku prubnu tak jak popisuješ. Snad mě z toho chlap nebude muset vystříhávat ![]()
Moc děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit