Háčkované čepičky - pochlubte se

• Fotoalbum (984)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17010
24.5.12 21:01
@Kali píše:
tak to jsou dokola jen dlouhé sloupky nic víc, ale tady už nevím :oops:
hlavně jak píchat do těch ř.o. a pak jak nedokončit dl. sloupek, mě to příjde jak pikotka :mrgreen: hold mi to potrvá než se v těch návodech vyznám :oops: . čepička byla hezky popsaná a vyfocená :mrgreen:

tak si na youtube najdi sháčkování dlouhých sloupků (jinak je to nahodíš na DS, provlíkneš očkem, nabereš a provlíkneš jakokdyby jen půlku toho DS a zůstane ti na háčku očko… no a znova nahodíš na DS a zase to samé a pak máš na háčku 2 očka a nahodíš na 3. DS a jedeš dokola to samé - a pícháš pokaždé do dalšího očka předchozí řady - do toho, které je na řadě, a až jich máš na háčku nahozených 7 nedokončených DS, tak nabereš ještě jednou a protáhneš to všemi očky naráz..... no a tu první řadu, jak se píchá jen do toho řetízku, tak pícháš normálně do ř.o. - prostě do očka za jednu nit, když děláš čepičku, tak pícháš pod obě nitě, pokud máš jen řetízek, tak jinak než za jednu nit píchat nemůžeš…

je to k pochopení? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7547
24.5.12 21:05
@veveruskaa píše:
tak si na youtube najdi sháčkování dlouhých sloupků (jinak je to nahodíš na DS, provlíkneš očkem, nabereš a provlíkneš jakokdyby jen půlku toho DS a zůstane ti na háčku očko… no a znova nahodíš na DS a zase to samé a pak máš na háčku 2 očka a nahodíš na 3. DS a jedeš dokola to samé - a pícháš pokaždé do dalšího očka předchozí řady - do toho, které je na řadě, a až jich máš na háčku nahozených 7 nedokončených DS, tak nabereš ještě jednou a protáhneš to všemi očky naráz..... no a tu první řadu, jak se píchá jen do toho řetízku, tak pícháš normálně do ř.o. - prostě do očka za jednu nit, když děláš čepičku, tak pícháš pod obě nitě, pokud máš jen řetízek, tak jinak než za jednu nit píchat nemůžeš…je to k pochopení? :think:

A můžu se ještě zeptat ty dlouhé sloupky se píchají do jednoho ř.o. nebo do každého zvlášť?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7547
24.5.12 21:06
@Kali píše:
A můžu se ještě zeptat ty dlouhé sloupky se píchají do jednoho ř.o. nebo do každého zvlášť?

užto vidím do každého očka zvlášť :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
24.5.12 21:11
@Kali píše:
užto vidím do každého očka zvlášť :mrgreen:

jo když chceš DS sháčkovat, to znamená, že pícháš každý DS zvlášť a pak je najednou ukončíš, pak jsou i vzorky, kde se píchá více DS do jednoho očka a to si teď nevzpomenu, jak se tomu říká…

Fakt se podívej na ten vyfocenej obrázek pod tím nákresem, to ti hodně pomůže… a ta první řada je fakt „divná“ … ono, tak vlastně tvaruješ ty první obloučky na tom základním (rovném) řetízku ;) a pak ty další řady tě navedou už samy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7547
24.5.12 21:14
@veveruskaa píše:
jo když chceš DS sháčkovat, to znamená, že pícháš každý DS zvlášť a pak je najednou ukončíš, pak jsou i vzorky, kde se píchá více DS do jednoho očka a to si teď nevzpomenu, jak se tomu říká…Fakt se podívej na ten vyfocenej obrázek pod tím nákresem, to ti hodně pomůže… a ta první řada je fakt „divná“ … ono, tak vlastně tvaruješ ty první obloučky na tom základním (rovném) řetízku ;) a pak ty další řady tě navedou už samy ;)

ty nedokončené dlouhé sloupky do jednoho očka jsou pikotky, ty už jsem se naučila.
Tak jestli jsem to pochopila, udělám si řetízek a do jednoho očka kr. sloupek pak ř.o. a pak sháčkované dl. sloupky ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
24.5.12 21:23
@Kali píše:
ty nedokončené dlouhé sloupky do jednoho očka jsou pikotky, ty už jsem se naučila.
Tak jestli jsem to pochopila, udělám si řetízek a do jednoho očka kr. sloupek pak ř.o. a pak sháčkované dl. sloupky ?

hele pikotky jsou tady http://www.youtube.com/watch?…
sháčkování DS tady http://www.youtube.com/watch?…

a jo chápeš správně, uděláš nejdřív řetízek, pak začneš 1. řadu: uděláš jedno ř.o., pak KS do dalšího očka řetízku, pak uděláš další 3 řetízková oka a pak 7 sháčkovaných DS (ty 3 řetízková oka tam jakoby lítají ve vzduchu, toho se neděs, tak to má být…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
24.5.12 21:28

@Kali a ještě ono se to pravidelně střídá, takže po těch sháčkovaných DS zase 3 ř.o., pak KS, pak 3 ř.o., pak sháčkovat 7 DS a furt dokola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7547
24.5.12 22:16

Tak první řadadocela jde akorát než se dopočítám :mrgreen: a jak na tu druhou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
27.5.12 12:11

čau holky ((-: tak nedočítala jsem, ale koukám, že to tu žije. včera nás napojili v novém bydlišti na net, tak jsem zase online.

takže Vás zdravím z Prahy ((-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7547
27.5.12 13:55
@Aty píše: čau holky ((-: tak nedočítala jsem, ale koukám, že to tu žije. včera nás napojili v novém bydlišti na net, tak jsem zase online.takže Vás zdravím z Prahy ((-:

Aty :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4282
28.5.12 07:46

Aty- :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
28.5.12 17:55

@Aty jak v novém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
28.5.12 21:34

kači jsme se od devátého května pomalu stěhovali z prahy-západ na prahu-liboc ((-: jsme se s majitelem původního bytu nedohodli na nájmu, majitelka nájem o dost navýšila, no a v praze jsme narazili na výrazně levnější byt a ještě v lepším stavu a v hezčí lokalitě, tak jsme ke koncidubna dali výpověď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
28.5.12 22:27

takže jste si nakonec polepšili! to je fajn!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
29.5.12 10:31
@veveruskaa píše: čepky z bavlny víc utahuju, na hlavince se to pak vytáhne, případně pokud ji nemůžu narvat na hlavu :mrgreen: , tak vytáhnu rukama a po pár nasazeních se to poddá a sedí perfektně a dál se nevytahuje… jo a taky posledních nějmíň 4 řádky se snažím dělat jen KS, tu čepku to stáhne a líp sedí ;)
A ta deka zas není tak těžká, zkus to ;)
nejdřív si udělej řetízek - ne moc volně, ale taky ne moc utahovat, no tak akorát… a spočítej si, kolik těch obloučků ti vyjde na 10cm, pak podle toho spočítáš, kolik oček na řetízek máš nahodit… (na jeden oblouček potřebuješ 8 řetízkových ok - 7+1 na KS mezi obloučky a jedno ř.o. nakonec.....)
No a jedeš: na začátku ř.o., pak KS do dalšího ř.o. (první oko z řetízku…) a pak uděláš 3 ř.o. a začneš DS - 7 DS sháčkovat (máš jich na háčku 7 oček + to poslední z těch 3 řetízkových ok), pak zase 3 ř.o., pak KS do dalšího ř.o. na základním řetízku, 3 ř.o., zase sháčkovat 7 DS a furt dokola až dojedeš na konec řetízku…

Druhá řada: otočíš práci a jedeš stejnou barvou 1ř.o. 1KS do posledního KS z předchozí řady, a pak do toho očka co se v něm sbíhá těch 7 sháčkovaných DS z minulé řady, tak uděláš 7DS - takže opačný vějířek..... no a zase KS do KS z předchozí řady a furt dokola, dojedeš na konec řady, otočíš práci, změníš barvu a jedeš 3. řadu…
dojedeš do 6. řady a pak už se jen opakují řady 3-6, ty první 2 to byl jen začátek ;)

Fakt jde o to, to vyzkoušet a nebát se párat a pak to půjde, věř mi, taky mi trvalo, než jsem to pochopila… ;)

uff,po dlouhý době jsem zase nakoukla(stěhujem se tak vždy jen nakouknu a uteču) Teda s tou čapkou dík to mě nenapadlo udělat jen KS to zkusím :-)))
Tu deku prubnu tak jak popisuješ. Snad mě z toho chlap nebude muset vystříhávat :-)
Moc děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat