Háčkované čepičky - pochlubte se
- Fotoalbum (984)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Uju píše:
Teda, když jsem četla návod tak jsem si říkala, že to dám,ale mám sto chutí do toho kopnout![]()
![]()
A to už je vlastně 3tí pokus háčkuju a bloumám nad tím každou volnou chvilku třetí den
![]()
Nevzdávej to, toho párání ještě bude… než to člověk vychytá, taky až budeš zkoušet různé vzorečky, tak to taky nemusí vyjít napoprvé… a já třeba ve druhé řadě nezdvojuji všechny sloupky, ale každý třetí vynechám, takže jedu 2 2 1… nevím, čím to je, ale když jsem zdvojovala, tak se mi to začalo moc vlnit už od třetí řady… takže jsem si návody upravila podle sebe a je to stokrát lepší… to taky záleží na tom, jak člověk utahuje… já jedu moc navolno, takže si beru vždy menší háček, než doporučují…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky moc děkuju. Oba dva mé pokusy jsem vypárala a začnu znovu prubnu nezdvojovat každý tak jak mi to Aty rozepsala a třeba to bude lepší ![]()
Jinak se chci zeptat, když začínám řadu udělám řetízek o 2okách, znovu naberu a zapíchnu hned vedle, takže i když vlastně už nepřidávám tak tam jsou na tom začátku vlastně na 1očku 2 náhozy(nevím jak to napsat)- proto se potom tedy u nedělá v té řadě to poseldní očko??? Nebo to dělám blbě??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Uju píše:Řetízek se dvěma očkama je na začátek místo prvního dlouhého sloupku… tím vlastně vyrovnáš výšku, aby se ti ten první sloupek nezkrátil, kdyby začínal z pevného oka… a vychází z toho pevného oka, takže do toho už nepícháš, tím bys prostě přidávala další sloupek navíc… takže na něm nejsou dva náhozy, ten první dlouhý sloupek po řetízkových očkách pícháš vedle, takže do prvního dlouhého sloupku z předchozí řady, ne do toho pevného oka, ze kterého vychází ten řetízek…
Holky moc děkuju. Oba dva mé pokusy jsem vypárala a začnu znovu prubnu nezdvojovat každý tak jak mi to Aty rozepsala a třeba to bude lepší
Jinak se chci zeptat, když začínám řadu udělám řetízek o 2okách, znovu naberu a zapíchnu hned vedle, takže i když vlastně už nepřidávám tak tam jsou na tom začátku vlastně na 1očku 2 náhozy(nevím jak to napsat)- proto se potom tedy u nedělá v té řadě to poseldní očko??? Nebo to dělám blbě???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jsem ráda, že jsem našla tuto diskusi, jste moc šikovný, hned mám větší inspiraci. Háčkuju pro svýho synka a pro neteřinky. Nevíte, kde se dá za dobrý peníz sehnat Camilla? Občas ji objednávám na MMB a nikde jsem nenašla kontakt na velkoobchod, třeba by to bylo levnější + poštovné. Letos jsem už sháčkovala spoustu bílé, růžové a modré příze, tak by se na mateřské každá ušetřená kačka hodila.
- Citovat
- Upravit
@Aty píše:
@kozisek jsi dělala proužkovou 2 přední 2 zadní? vidím dobře? ((-: no a co návod? Já zatím na tento návod odezvu vlastně moc velkou nemám. je dobře pochopitelný?
Pochopila, začala jsem tedy na těch třináct, pak jsem párala a začala na patnáct, klidně mohl mít větší, ale to se asi odhadnout opravdu moc nedá, také záleží na vlně. Je to dva přední a dva zadní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aty píše:
no já placku o 14ti cm. vesměs dělám na oh 50 cm. katka se tihodně vytahne, stačí roztahnout tu placku rukou a uvidíš do jakých rozměrů se požene, a to pak taky bude. na oh 45 bych dělala cca 80 DS.a aby se ti nedělala špička doporučuji toto rozšiřování, víc se mi osvědčilo:
1.18 DS
2. 2,2,1,2,2,1,2,2,1,2,2,1… končím DS do Pevného oka předchozí řady a ukončuji PO
3. 2,1,1,2,1,1,2,1,..... končím DS do Pevného oka předchozí řady a ukončuji PO
4. 2,1,1,1,2,1,1,1,2,1,1,1,… končím DS do pevného oka předchozí řady a ukončuji PO
5. 2,1,1,1,1,2,1,1,1,1,2,1,1,1,1… končím DS do pevného oka předchozí řady a ukončuji PO
6. teď si tu placku natáhneš a změříš. Max bych přidala ještě jednu řadu ale jinak bych si spočítala sloupky a každý řádek dodržovala stejný počet, buď ubereš nebo přidáš ((-: už by ses splést neměla. nemusíš mít vše rovné, vše v zákrytu (-:
Tak jsem to udělala ale bylo to jen 9cm tak jsem řadu přidala a je to s bídou 11cm. Myslíš že to tedy na OH 45cm bude stačit a mám jet tedy už bez přidávání??? (v tom výpočtu mi vyšlo že kruh má být 14cm). ![]()
Jinak teď tedy budu dělat to první oko ale to poseldní už ne(nebude tam díra?)
Se omlouvám za totálně blbý dotazy,ale jsem z toho jelen i když sjem koukala na videa tak z toho nejsem moudrá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hm, to ne to je málo, děláš to tím háčkem 2,5? nebo menším? rošiřuj dál na 2,1,1,1,1,1 až na 13 a víc už bych nedělala. prostě každý utahujeme jinak ((-: určitě až budeš moct fotit, tak foť, podle fotky se hned pozná kde je jaká chyba
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Uju píše:
Tak jsem to udělala ale bylo to jen 9cm tak jsem řadu přidala a je to s bídou 11cm. Myslíš že to tedy na OH 45cm bude stačit a mám jet tedy už bez přidávání??? (v tom výpočtu mi vyšlo že kruh má být 14cm).
Jinak teď tedy budu dělat to první oko ale to poseldní už ne(nebude tam díra?)
Se omlouvám za totálně blbý dotazy,ale jsem z toho jelen i když sjem koukala na videa tak z toho nejsem moudrá
Jinak si vem krejčovský metr, placku pěkně polož na stůl a uhlaď a změř si to kolem dokola… mělo by to být tak maximálně o centimetr méně, to se ještě trochu srovná… a uvidíš, jestli ještě třeba přidat řadu nebo ne… nebo jen pár sloupků, podle toho, jak moc ti chybí…
A díra tam nebude, já to poslední pevné oko pořádně utáhnu a skoro není poznat, že je tam konec řady… kdybys byla olomoucká, tak řeknu, ať se stavíš a dáme kafe a uděláme workshop, ale jsi trochu z ruky, tak to asi neklapne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty brďo jak dokola?????? Já měřila průměr 14cm on to má být obvod?????
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Uju ne měří se průměr, ale uju myslela, že když změříš obvod měl by ti vyjít té placky cca např. 43 cm. hele ono je jedno kolik uděláš sloupků (-: důležitý je, aby ti čapka nešla do špičky a obvod se vždy dá upravit lemem z KS, kde pár oček ubereš ((-:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Uju píše:
Ty brďo jak dokola?????? Já měřila průměr 14cm on to má být obvod?????![]()
![]()
Průměr možná těch 14, ale když si tu placku změříš dokola, tak už budeš vidět přímo, kolik cm je obvod… a ten obvod potřebuješ těch 45 cm, tak uvidíš, kolik tam máš nebo nemáš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, jinak dělám to háčkem 2.5 jinej nemám ![]()
No, jdu se na to zase chvilenku vrhnout, tak SNAD to bude OK.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit