Háčkované čepičky - pochlubte se
- Fotoalbum (984)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Uju No asi tam někde přidáváš… zkus si spočítat sloupky v jednotlivých řadách… od toho nepřidávání bys jich měla mít už pořád stejně… a nebo jsi udělala moc velkou placku… to základní kolečko máš rovné nebo se ti vlní? Pokud se vlní, máš moc sloupečků už někde na začátku… Kláru neznám, jak je tlustá? Jak velkým háčkem děláš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
uju jak říká regi, stopro přidáváš každý řádek, pícháš do pevného očka předcházející řady. Takže po ukončení přidávání, už nepíchat do posledního očka (pevné oko) předchozí řady a bude to ok (-:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky děkuju. Sloupky půjdu počítat až se malá po obýdku zabaví. JinakS vlnkou jsem se upsala je to KATKA 100% bavlna sílu háčku doporučují 2,5-3 já mám 2,5.
Základní kolečko se mi nevlnilo i když je pravda, že možná po dvou řadách by začlo ![]()
Taky jsem si všimla, že jsem pořád pletla to poslední očko jak píše Aty no zase jsem upárala a začala znovu bez posledního očka , jsem si říkala, že jsem prblém určo vyřešila a že to bylo tím,ale myslím, že ne
Mám rozdělanou 4tou řadu (tu jak se nikde nic nepřidává) a mám pocit, že to zas dobré nebude. Ne jen že se tedy zakrucuje kraj(což by měl,ale mě se zdá že málo) ale celkově se mi ta čapka tak nějak „vlní“ a tvar by měla kdybych ji založila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Uju a můžeš vyfotit? jinak po ukončení přidávání, se základní placka ještě tak dvě řady mírně zvětšuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hmm,tak to mám zas nějaký divný:-(
začínala jsem 6ok a spojit
1ř. 18sl.
2ř. 36sl
3ř. 56sl
4ř. 74sl
5ř. 90sl
6ř. 108sl
7ř. 126sl
8ř. 125sl (tam jsem asi začala dělat jen to první očko a to zadní jsem vynechala)
9ř. 124sl
10ř. 123sl
Doprčic jk to je možný(no alespoň vím, že NEROZŠIŘUJU) Ale podle tohoto by se to mělo zůžovat a ne vypadat jak koňský ho*no
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aty Bohužel manžel si vzal sebou na služebku kabel USB kabel, tak nevím jestli ještě nějaký co půjde do foťáku najdu. půjdu hledat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no počkat, ale po ukončení přidávání, bys měla mít už jenom stejný počet sloupků, takže stále 126. Ale jestli děláš 2,5 a katku? tak děláš dle počtu sloupků čepici tak na sebe, určitě ne na dítě. na jaký obvod děláš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No malá má OH 45cm takže jsem to vydělila a kruh který jsem zvětšovala byl ve finále bez pár mm 14cm.
Pak už jsem žádné očko nepletla 2× ale jen jednou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To že to narostlo asi udělalo to první a poslední očko
Ještě jsem při počítání kontrolovala jestli třeba nenajdu někde 2té očko ale nikde jsem nic takového nenašla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda, když jsem četla návod tak jsem si říkala, že to dám,ale mám sto chutí do toho kopnout
A to už je vlastně 3tí pokus háčkuju a bloumám nad tím každou volnou chvilku třetí den
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no já placku o 14ti cm. vesměs dělám na oh 50 cm. katka se tihodně vytahne, stačí roztahnout tu placku rukou a uvidíš do jakých rozměrů se požene, a to pak taky bude. na oh 45 bych dělala cca 80 DS.
a aby se ti nedělala špička doporučuji toto rozšiřování, víc se mi osvědčilo:
1.18 DS
2. 2,2,1,2,2,1,2,2,1,2,2,1… končím DS do Pevného oka předchozí řady a ukončuji PO
3. 2,1,1,2,1,1,2,1,..... končím DS do Pevného oka předchozí řady a ukončuji PO
4. 2,1,1,1,2,1,1,1,2,1,1,1,… končím DS do pevného oka předchozí řady a ukončuji PO
5. 2,1,1,1,1,2,1,1,1,1,2,1,1,1,1… končím DS do pevného oka předchozí řady a ukončuji PO
6. teď si tu placku natáhneš a změříš. Max bych přidala ještě jednu řadu ale jinak bych si spočítala sloupky a každý řádek dodržovala stejný počet, buď ubereš nebo přidáš ((-: už by ses splést neměla. nemusíš mít vše rovné, vše v zákrytu (-:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aty píše:
http://www.mimibazar.cz/navod.php?… @veveruskaa tu růžovou hm. myslíte s tím zeleným a bílým proužkem?tak jestli je to ona, tak ta v návodech už je. kdyžtak tady ještě jednou odkaz.
Aty tu jsem nemysela, já myslela jinou na fb, ale už ji tam nemůžu najít, no to je jedno, stejně nevím co dřív ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.facebook.com/photo.php?… @veveruskaa napadá mě nemyslíš tadytu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Uju píše:
hmm,tak to mám zas nějaký divný:-(
začínala jsem 6ok a spojit
1ř. 18sl.
2ř. 36sl
3ř. 56sl
4ř. 74sl
5ř. 90sl
6ř. 108sl
7ř. 126sl
8ř. 125sl (tam jsem asi začala dělat jen to první očko a to zadní jsem vynechala)
9ř. 124sl
10ř. 123slDoprčic jk to je možný(no alespoň vím, že NEROZŠIŘUJU) Ale podle tohoto by se to mělo zůžovat a ne vypadat jak koňský ho*no![]()
Tak Katka je stejná jako Camilla, teď jsem z ní háčkovala taky, na obvod 44 cm pro malou mám 94 sloupků a hodně jsem utahovala, takže je čepička taková hustá… takže 126 je na hodně větší hlavu… tak to se nedivím, že se ti to zdá velké… takže buď z toho udělej baret nebo vypárej po šestou řadu a nepřidávej už tam, maximálně tak 4 - 5 oček… a průběžně to zkoušej…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aty píše:
http://www.facebook.com/photo.php?… @veveruskaa napadá mě nemyslíš tadytu?
tuhle ne, Aty nedělej si z toho hlavu
, já fakt nevím co dřív ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit