Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@malachi píše: Více
On dohledatelny je, je uvedený v obchodnich podmínkách, nějaká čínská společnost s adtesou v Číně. To, že si to nakupujici nepřečte je věc druhá.
@Anonymní píše: Více
No, me se taky „ztratil“ balicek z Aliexpresu po překročení ceskych hranic. Nic jsem urgovat nemusela a když ubehla garantovana doba pro doruceni, tak jsem akorát napsala a vratili mi peníze. No a po dalsim mesici ho naše úžasná Česká pošta nasla.
Má na stránkách svoje údaje, je z HongKongu ![]()
Jen takový tip, na Heurece můžete vyhledávat i eshopy, do vyhledávacího pole, kde obvykle vyhledáváte zboží zadáte třeba www.notino.cz a vyjede toto:
https://obchody.heureka.cz/…enze/overene
Je to dobré dělat i u e-shopů u kterých nakupujete opakovaně, snadno tak zjistíte, že se něco změnilo v kvalitě služeb, nebo že třeba teď před Vánoci mají dodací lhůtu cca 14 dní.
Ten váš e-shop to ani nenajde, pokud tam e-shop nenajdete, je lepší v něm nenakupovat.
Vím, že to řada lidí zná, dávám to sem pro ty, kteří ne.
@j.a.n.i1 @free333 já tu adresu viděl, jenže to je klasická virtuální schránka na které sídlí stovky dalších firem. Na 90 % to bude nějaký Čech, který žije někde na Bali nebo kde a který „své“ zboží nikdy ani neviděl. Číňan by tak dokonalou češtinu na svých stránkách neměl. A pokud peníze odešly na český účet, jakože si myslím že jo, tak mělo být zjistitelné i jeho jméno.
Ale on neni důvod ho zjistovat, on nic neporusil, na strankach je jasne uvedena firma, ta zboží poslala a te same firme se i zboží vraci. Je uplne jedno, ze majitelem je Čech, zakladazelka si zboží objednala od zajranicniho subjektu.
@j.a.n.i1 jak nic neporušil? Minimálně tvrzení, že jde o styl z Plzně je lež jako věž. By mě zajímalo na kterou adresu poslala zakladatelka zboží, snad ne tu v kontaktech
Vždy jako první kouknu do obchodních podmínek a jak nevidím maximálně v prvním odstavci jméno firmy, IČ a adresu, jdu jinam. Pokud se mi i tak něco nezdá, kouknu podle adresy na mapy.cz, dám si leteckou mapu, případně panorama a kouknu, jestli sídlo firmy odpovídá zadání. Například pokud je to nějaká řemeslná činnost a sídlo není v nějakém rodinném domě, nebo průmyslovém objektu, kde by to bylo reálné provozovat, také jdu pryč. Nebo obchodní činnost, která předpokládá sklady a ono mi to ukáže panelákový vchod - no tam asi nenaskladní kontejner s oblečením. Pokud by to takto dělal každý, tak za chvíli tyto podvodné eshopy zmizí, protože by tam nikdo nenakupoval.
Pokud objednávám z neznámého obchodu, hledám recenze a pokud jich není mnoho či nic, čtu pořádně obchodní podmínky.
@Evkad píše: Více
Kdysi jsem také koukal na recenze, ale dnes už o ničem nevypovídají. Kladné recenze si za pár korun koupíš a pokud chceš zaškodit konkurenci, tak si koupíš negativní pro konkurenci. Nebál bych se tvrdit, že dnes je většina recenzí na internetu fejkových.
@Evkad píše: Více
Nejvíc recenzí mají dnes firmy právě za peníze
Co tak vím, tak většinu lidí (včetně mě) v dnešní době štve, jak po skoro každém nákupu někde na internetu chodí emaily žebrající o napsání recenze. Už jen kvůli tomu nikam žádné recenze psát nebudu, protože chci nakupovat, ne se někomu zadarmo podílet na jeho reklamní kampani. Pochopil bych to u nějaké zakázkové výroby, ale co chce někdo hodnotit na tom, že mi prodal pneumatiky, rychlovarnou konvici, nebo harddisk do počítače?
Např. Betty Mode, ObleCzech, Unuo, Šijeme srdcem, Jožánek.
Kamarádce 2× zmizeli šaty. Objednávala si 2× stejné šaty na ples. Vždycky překročili nějakou hranici a puf. Zmizeli. Nikdo neví kam.
Já si před 10 lety pořídila z iKey talire. Byli jenom ve slovenským obchodů. Talíře překročili hranice a puf. Žádná odezva na udrgování. Já to ale měla na dobírku. Takže jsme o peníze nepřišla.