Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj,
opět jsem tu pro radu, syn (5 let) už má dvakrát ve výtěru z krku tuto potvoru, nejdřív mě Dr. vystrašila, že teda to je zdroj infekce a musí se to řešit (syn trpí na PFAPA syndrom periodických horeček). No teď, že je to normální flora v krku a že pokud nejsou obtíže nic se s tím nedělá, může normálně do školky, že tam je toho plno.
Jde mi o to, dá se toho nějak zbavit, máme užívat Sinupret a chci koupit Stérimar s mědí a proplachovat nos, má pořád trochu rýmu. Obecně je tahle potvora v nose.
Máte nějakou radu, máte nebo měl jste někdo podobnou zkušenost?
Díky za rady
Míša
Ahoj. Neboj, pokud synek nemá obtíže, nic se neděje. Vyskytuje se u mnoha lidí. Sinupret ani sterimar na něj není jedině antibiotika a to jen pokud by měl synek záněty dutin, krku apod.
Zbavit se ho asi nelze, mám ho od dětství taky a jsme spolu v poklidu
Syn má zase pneumokoka neustále ve výtěru v nose a je ok. Přeléčovala to dr x krát a stejně se ho nezbavil.
Je to vcelku běžný bacil, ale dost zarputilý, já jsem ho měla až v dospělosti a vždycky byl ve výtěru pozitivní, přeléčit ATB, negativní a za 14 dní zase pozitivní
bojovala jsem s ním takhle asi půl roku a pak to odeznělo, už je to asi 4 roky a nemám s ním problém, takže netuším, jestli u mě ještě bydlí či nikoliv ![]()
Já ho taky měla tak půl roku, troje ATB. Nakonce mi i doktor na žádance zaškrtl, že pokud zase ze sputa bude HI, ať z toho udělají nějakou vakcínu. Nebo co. A už tam nebyl. Ale je to 9 let zpátky.
Není to náhodou virus, proti kterému se očkuje jednou ze složek Hexavakcíny?
@Amber_1977 je, no a? přece všichni víme, že očkování není samospásný a 100%tní
navíc v hexe je jen kmen B, takže očividně budou existovat minimálně dva (a a b, ne-li víc)
@Amber_1977 píše:
Není to náhodou virus, proti kterému se očkuje jednou ze složek Hexavakcíny?
je to bakterie. a v Hexe je, HI B.
HIB muze zpusobit epiglotitidu nebo zanet mozkovych blan, proto se proti nemu ockuje.
@ANEBjája píše:
@Amber_1977 je, no a? přece všichni víme, že očkování není samospásný a 100%tnínavíc v hexe je jen kmen B, takže očividně budou existovat minimálně dva (a a b, ne-li víc)
kez by vsichni vedeli, ze ockovani neni samospasny a stoprocentni.. hodne lidi tomu bohuzel veri.
@smotlaska kdyby bylo samospásný a 100% a bez závažných vedlejších účinků, nemuseli by vydírat rodiče vyhláškou, sociálkou a nepřijetím dítěte do kolektivu aby očkovali. ale téměř každý rodič by dal očkování dítěti dobrovolně. takhle je nutí riskovat jeho zdraví nebo i život a vybrat si musí oni. sophiina volba hadra. ta aspoň věděla, co její dítě čeká
mě vyhláška nutí naočkovat dítě i přes to, že protilátky na jednu ze tří nemocí má(na zarděnky) a vedlejší účinej kombinované vakcíny může být zhoršení nemoci, kterou měl po porodu. hrozí spontánní krvácení do mozku apod. ale protože to bylo jen po porodu, tak nejspíš (doktoři to neví jistě) šlo jen o problém při smíchání s mopjí krví. takže už je považován za zdravého a „musí“ být naočkován. a protože neexistují monovakcíny, tak musí být naočkován i proti tomu, na co protilátky má „silně pozitivní“, díky mě. btw. já zarděnky taky neprodělala ani nebyla očkovaná, takže očividně se předaly protilátky ještě z mojí matky. na jejího vnuka. a i tak ho musíme očkovat ![]()
omlouvám se za OT, už nebudu prudit…jsem z toho poslední dobou ale „lůehce“ vytočená ![]()
@ANEBjája
chapu. byt na tvem miste, taky by me to silne stvalo. a s prvnim odstavcem souhlas.
@ANEBjája Nasla jsem, ze by mel byt v CR k dispozici Pavivac- monovakcina proti priusnicim. Proti spalnickam se asi uz nedela nic. ![]()
@smotlaska no právě. příušnice bych neřešila dokud nebude v pubertě, ale zbytek bych nejraději neočkovala vůbec, připadá mi to jako očkování proti planým neštovicím… jestli ono není lepší to prodělat
proti příušnicím by měla být (i když těžko) dostupná proto, že v dospělosti může ohrozit plodnost a pořád je tu generace, která očkovaná nebyla a ještě je plodná. stejně tak pro holky zarděnky. ale po tom jsem se nepídila, máme zatím jediného kluka
mmch: „na MMR vakcinaci musí být dítě zdravé, nesmí být v inkubační době nemoci a musí být zdraví i rodinní příslušníci, resp. nesmí vykazovat známky infekčního onemocnění ". tak to asi kubu nenaočkujem nikdy, já jsem nemocná permanentně, mám po borelioze výrazně oslabenou imunitu. manžel dělá v klimatizovaným prostoru, tak je taky furt nalomenej a co teprve kubova babička (žije s náma v domě), která se každý týden setkává s lidma z 27 různých zemí, to jsou pak echt chutný bacily
no uvidíme… naštěstí naše dr.je nakloněná neočkování, tak třeba to nějak uhrajem i na razítko "ze zdrav. důvodů nelze očkovat“ a bude i školka
Dobrý den, chci se zeptat, zda má někdo aktuální zkušenost s bakterií Haemophilus influenzae v dospělosti? Dle výtěru v krku ho tam aktuálně mám, cca 3 týdny bolest v krku, ale žádné teploty, bolesti kloubů…takže dr. řekla ať si kloktám a do nosu mořskou vodu…ATB mi nedala (ne že bych je chtěla), ale všude čtu, že se toho dá zbavit jedině tak? Asi mi to „nadělil“ syn ze školky…on je v pohodě ![]()