Hamání v 6-ti měsících
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Hamání v 6-ti měsících
Ahoj holky. Neměly by jste nějaký dobrý recept na polívečku? Dále bych ráda slyšela váš názor - radu? Máme 6 měsíců, máme 6 zoubků a rýsují se nám další. Myslíte, že už bych mohla malému dělat příkrmy s drobnými kousíčky
?? Díky moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jo uz muzete se 6 zoubky hamat i male kousicky. S poliveckou neporadim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
6 měsíců a 6 zubů dohromady, nebo každý zvlášť?
![]()
S jídlem záleží, kam jste doteď došli, pokud už jí prcek příkrmy delší dobu, lze zkusit drobné kousky (na počtu zubů ani tak nezáleží), někdo dává kousíčky od počátku, že vůbec nemixuje na kaši, je třeba zkusit, co dítě zvládne.
Polívečka
a vlastně jakékoli jiné jídlo v tomto věku je pořád o tom samém- uvařit maso, přidat jakoukoli zeleninu (já skoro do všeho dávala mrkev nebo dýni, aby to bylo sladší), přihodit třeba i trochu jakékoli zavářky (kuskus, jáhly, pohanka, rýže apod.) a polívečka je na světě, samozřejmě neochucovat, max. trochu bylinek, kmín.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dětem jsem dělala jídlo s kousky i když neměly zoubky (jednomu narostl první zub v roce, druhému v 15-ti měsících).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šarlota4 píše:
Jo uz muzete se 6 zoubky hamat i male kousicky. S poliveckou neporadim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bez někdy ven. Z toho jak jsi doma s děckem ti začíná hrabat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Natálka26 píše:
Bez někdy ven. Z toho jak jsi doma s děckem ti začíná hrabat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Natálka26 píše:??
Bez někdy ven. Z toho jak jsi doma s děckem ti začíná hrabat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vally píše:
@Natálka26 to jsi usoudila z dotazu na jídlo a polévku??
Spíš z dotazu na hamání a polívečku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Run píše:
Spíš z dotazu na hamání a polívečku.
no a co?? Kdyby napsala jezení a polívku, tak by to bylo OK?? Třeba to tak zakladatelce přišlo odlehčeně napsané..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, tak jak koukám, kvůli některým lidem vůbec nemá smysl si sem chodit pro rady. Nebudu se nikomu omlouvat za to, že máme první miminko a nemáme už rodiče, kteří by nám poradili. Díky moc, mějte se tu jak chcete. PS: navíc na příkrmy, jídlo apod. včetně více slov v názvu mě server upozorňoval, že to mám změnit - prostě takto mi to nechtěl uložit. Myslela jsem, že je to tu založeno proto, aby zkušenější maminky mohly radit těm méňe zkušeným, či zveřejňovaly své zkušenosti, nápady a tak s tím, či oním. A ono ouha - jde tu o infantilní zdrobněliny, či hrabání… a podstata dotazu jde bokem.
Příspěvek upraven 20.10.15 v 17:45
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vally píše:
no a co?? Kdyby napsala jezení a polívku, tak by to bylo OK?? Třeba to tak zakladatelce přišlo odlehčeně napsané..
Já na těchto infantilních zdrobnělinách taky nevidím nic odlehčeného, spíš jsem musela zlomek vteřiny přemýšlet u názvu diskuze, co je to „hamání“. Ale když už i v seriozně se tvářícím tisku vycházejí články o hubnutí bříška a zadečku, tak na emiminu pro to mám větší pochopení.
Já zeleninu mixovala jen první týdny, pak už jsem mačkala vidličkou, aby si postupně zvykal. Mimina těma dásněma rozmačkají fakt hodně (u kojení to koneckonců občas ukážou a kousnou solidně i bez zubů).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@natalie01 vůbec se nerozrušujte.. Někteří se musej rejpat ve všem..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@natalie01 píše:
Ahoj holky. Neměly by jste nějaký dobrý recept na polívečku? Dále bych ráda slyšela váš názor - radu? Máme 6 měsíců, máme 6 zoubků a rýsují se nám další. Myslíte, že už bych mohla malému dělat příkrmy s drobnými kousíčky?? Díky moc.
Ty jo, holky, až začnu takhle blbnout, tak do mě kopněte, že už mám naklusat zase zpátky do roboty. ![]()
Mimi polívčička je v podstatě to samé, co polední (maso)zeleninový příkrm, jen to víc nařidíš. Ale nevím, proč se s tím srsat. Nakrmit dítě polívkou je o dost větší voser, než mu dát jídlo o konzistence pyré.
A nechápu, proč si většina matek myslí, že existence předních ŘEZÁKŮ má nějaký vliv na schopnost dítěte zpracovat kousky v jídle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit