Tříleťák málo jí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
tříleťák málo jí
Holky prosím poraďte, syn má v prosinci 3 ročky a poslední dobou málo jí, na oběd vždycky zbaštil talíř polívky a pak i druhé ted občas sní polívku a druhé jen pár lžiček, svačinky jen občas jogurt nebo jablko, na snídaní pár kousnutí rohlíku a večeře někdy nechce nic, zatím mi příjde že nezhubl nic, on je tintítko, a příjde mi že ted něco i vyrostl ale jak ho donutit sníst něco víc??? už jsem zoufalá… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@lucifer.p nerostou mu tesáky? že tak náhlá změna? jinak nenutit, tim nic nedocílíš.. dávat oblíbená jídla a doufat, že ho to brzy přejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zoubky už máme všechny, máme doma ještě půl roční holčičku, může to být z žárlivosti???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucifer.p může.. děti mají stovky možných projevů žárlivosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucifer.p píše:
Zoubky už máme všechny, máme doma ještě půl roční holčičku, může to být z žárlivosti???
Asi i klidně může, ony dělají děti děsná alotria, když se narodí sourozenec. Náš starší ségru zbožňuje, ale taky to s ním brutálně zamávalo. On si to určitě neuvědomuje, ale souvislost to mít může. Holt jen vydržet a nabízet oblíbená jídla, víc asi nezmůžete. Nucení nepomůže…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše malá v tomto věku také začla hůř jíst, vždycky jedla pěkně obědy a najednou jí stačila poloviční porce co dřív a začla odmítat jídla, která dříve měla moc ráda. Taky máme doma druhou dceru a myslím, že to trošku souvislost určitě mělo. U nás to bylo i tak, že chtěla najednou krmit, dělala u jídla binec. Celkově v mnoha věcech, který dřív uměla a byla bez problémů, se zhoršila. Prostě žárlila no. Teď se to zas malinko lepší, mladší už bude mít dva roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucifer.p malýmu budou 3 na začátku března a je to u nás teď to samé… dnes k obědu snědl půl bram. knedlíku a pidi kousek masa. Ještě nedávdo zvládnul ty knedlíky i dva, je to teď tak s veškerým jídlem… ještě to teď musí mít všechno na mini kousíčky
zuby má všechny a žádný mimi nepřibylo, občas takové období má, zase se to zlepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli je to kratkodobe, tak to moc neres. udelaej casteji hodne oblibena jidla (ale ne vyhradne), davej o neco mensi porce, at ma snaze moznost docilit „splneni ukolu“-snezeni vseho. a nenechavej dojist se na sladkem nebo tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je to úplně to samé
Dceři budou v prosinci 3 roky a jí jako vrabčák. Sourozence nemá, tak nemá na koho žárlit. 1.prosince nastupuje do školky a tak jsem zvědavá, jak bude jíst tam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucifer.p píše:
Může. Zkusila bych se se synem ještě víc mazlit apod. a uvidíš. Ještě mě napadá, jestli třeba teď zrovna neroste, tak toho zase tolik nepotřebuje. U nás se střída období žravosti, kdy syn (2,5 roku) sní, na co přijde, a období, kdy sice jí, ale ne nějak moc. Vypozorovala jsem, že když hodně jí, tak většinou do dvou měsíců je zase o něco vyšší. Teď už má metr, nevím, kolik bude měřit ve třech letech. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám ten samej problém u naší 3 leté dcery. Už mě to hodně štve. Nakupuju, co měla vždycky ráda: termixy, pribiňáky, peču, vařím… To, co měla ráda, do toho jen dloubne. Výrobky jako termixy apod vyhazujeme prakticky jen rozhrabané lžičkou. Minulý týden jsem ji vzala s sebou na nákup, aby si sama vybrala, co za mléčné výrobky chce. Nemělo to žádný smysl. Ve školce platíme tisíc korun jenom za jídlo a taky mi řekli, že vůbec nechce jíst.
Naší malé přibyl před půl rokem sourozenec, ale nezdá se mi, ž by to nějak souviselo. Mám už trochu vztek, vařím se jak blbec pořád s (původně) oblíbenýma těstovinama, palačinkama a kaší pořád dokola a leze nám to už krkem.
Rozhodli jsme se pohrozit jí doktorem, protože toto není v pořádku a já u toho doktora s ní fakt nechci skončit. Jsem z toho špatná. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucifer.p No jo, ale co s tím? K večeři asi zase budou těstoviny.
A to se občas (tak půl na půl) dělám s domácíma těstovinkama, aby jí to jooo chutnalo. Začínám maličko podléhat panice a lehké vnitřní hysterii.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit