Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Po termínu bych do toho šla, lepší než aby vám vyvolávali porod medikamentozne… Alespoň budete vědět, že jste zkusila vše.. 🙂 Dřív mi to přijde zbytečné…
U me Hamilton udelat nesel, ale kdyby ano, nechala bych si ho udělat, protoze jsem prenasela…podle me lepsi zkusit tohle nez pak vyvolavani
Ač jsem pro co nejpřirozenější porod, tak jsem pro Hamiltona určitě. Tři z pěti porodů jsem musela mít ze zdravotních důvodů vyvolané přesně na termín a ve dvou případech z těch tří to bylo peklo, tak bych Hamiltona brala okamžitě a opakovaně. Právě v jednom z těch vyvolávaných porodů mi udělal dosluhující primář před samotným vyvoláním Hamiltona a už díky němu se mi porod lehce rozjel a vyvolání pak nebylo tak dlouhé a strašné jako v druhém a třetím případě, kdy Hamilton ještě udělat nešel, respektivě v posledním případě jsem pí doktorku prosila a odmítla mi ho udělat a opravdu jsem se potom neskutečně trápila.
@Anonymní píše: Více
Nechala jsem si ho udělat ve 4. těhotenství v 38 + 3. To jsem měla hodně bolestivé poslíčky od 30. tt každý den - 2 - 3× denně 2 - 3 hodiny v kuse po 2 - 3 minutách. Doktorka mi 2× na kontrole řekla, že příští týden už se určitě neuvidíme, protože do té doby určitě porodím. A vždy se divila, že se vidíme.
No udělala mi ho tedy 38 + 3, vůbec nebolel. Jen se mi po něm ještě zintenzivnily poslíčky a začala jsem docela silně špinit. Nicméně k porodu to nevedlo a doktorka se divila, že se na kontrole 39 + 3 vidíme
Nicméně dalšího Hamiltona mi nedělala.
A pak před 5. ráno 39 + 4 mě probudily kontrakce po 2 minutách. Za 4 a 1/4 hodiny byla dcera na světě. Takže mně Hamilton nepomohl, ale nelituji, že jsem ho zkusila. A klidně bych ho zkusila znovu, třeba by zabral ![]()
Jen dodám, že 1. a 3. porod jsme měla vyvolávané a neřekla bych, že byly horší než nevyvolávané. Spíš každý další byl, bez ohledu na vyvolání, kratší, ale o dost bolestivější než předchozí.
U mě vedl Hamilton ke kontrakcím, které mě ale téměř neotvíraly. Je to jedno z rizik Hamiltona, co jsem tak četla. Zbytečné utrpení několik dní, stejně zakončené císařem. Už nikdy bych si Hamiltona nenechala udělat a kdyby to někdo zkusil, v leže bych tomu člověku kopla do ksichtu ![]()
Jenom, proč se vůbec ptám
na kontrole 38+3 se o tom doktorka zmínila jako o možnosti. 39+3 jsem šla k porodní asistentce, ta -samozřejmně- nic. Zítra (na termín) jdu zase. Zatím se nic neděje, tak si jen říkám, jestli by nestálo za to, trochu tomu pomoci, když už o tom doktorka mluvila před 2 týdny…
těhotenství i já 100 % zdraví ![]()
Měla jsem ho 3 dni pred termínem/nástupem k vyvolání kvůli velikosti.
Bylo to nepříjemné ale žádný horor.
Bèhem 2 dní odešla zátka a měla jsem silnější poslíčky, ale porod se nerozjel.
Na vyvolání ale pak stačila snad půlka tablety, tak jestli to bylo tím..
Jako prvorodičce mi na poprvé “nezabral”. Ale jelikož jsem byla už 40+3 a schylovalo se k vyvolání porodu, zkusil to doktor ještě jednou. Do druhého dne bylo vše hotovo. Porod krásný, rychlý, nekomplikovaný, bez poranění. Hodně štěstí přeji. 🍀 🙂