Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já si nechala dělat 2krat, pomohl, ale tentokrát se do toho pokusím nejít
Jenže já už byla psycho a chtěla to mít za sebou…
Ovšem nechala jsem si ho dělat poprvě už ve 38tt
J.
Ahoj, tak mě ho dělali taky, vůbec to nebolelo, ale jsem jedna z těch kterým to nepomohlo. Ale určitě bych to zkusila, nic tím zkazit nemůžeš a alespoň nebudeš dlouho přenášet když to vyjde. Tak držím pěstičky ![]()
Tedys píše:
Ahoj, tak mě ho dělali taky, vůbec to nebolelo, ale jsem jedna z těch kterým to nepomohlo. Ale určitě bych to zkusila, nic tím zkazit nemůžeš a alespoň nebudeš dlouho přenášet když to vyjde. Tak držím pěstičky
Tak si myslím, že ti to nepomohlo práve proto, že ti ho dělaly blbě (a proto to nebolelo
)
je to odělení vaku blan od děložní stěny a nedovědu si představit, že to může být nebolestivé. Mě se poždé úplně zkroutily prsty u nohou, vytryskly slzy a pak jsem šla jako kačena
fakt děs.
janac píše:Tedys píše:Tak si myslím, že ti to nepomohlo práve proto, že ti ho dělaly blbě (a proto to nebolelo
Ahoj, tak mě ho dělali taky, vůbec to nebolelo, ale jsem jedna z těch kterým to nepomohlo. Ale určitě bych to zkusila, nic tím zkazit nemůžeš a alespoň nebudeš dlouho přenášet když to vyjde. Tak držím pěstičky)
je to odělení vaku blan od děložní stěny a nedovědu si představit, že to může být nebolestivé. Mě se poždé úplně zkroutily prsty u nohou, vytryskly slzy a pak jsem šla jako kačena![]()
fakt děs.
Je to možné, že to neudělali dobře, ale víc holek tu psalo že je to nebolelo, tak nevím
Samozřejmě je dobře, když to pomůže
Mě to teda dost bolelo potom až do večera, dostala jsem i silné poslíčky, že jsem si myslela, že už pojedeme, ale ráno byl klid. Tak jsem si musela ještě týden počkat ![]()
Mám známou co si ho nechala udělat a okamžitě po něm musela na císaře, nevím co se přesně při něm přihodilo, je to už chvíli, ale říkala, že být znova těhu, tak tohle v žádném případě, ale asi to je jen vyjímka ![]()
Ahojda, podle mě je to tak, že někteří doktoři poprvé udělají hamiltona tak že jen tak lehce to tam poškádlí. Já měla v jedonm těhu dva. Ten první byl takovej jakože, co ty ženský plašej vždyť to není skoro ani cítit…no neporodila jsem ač už jsem byla 3 dny po termínu. Druhej následoval za další dva dni a byl takove o trošek drsnější, až se mi prsty na nohách zakroutili, ale nebolelo to nějak příšerně, šla jsem odtamtud jak kačena…no a za pár hodin se rozjel porod. Stejně to mělo několik kamarádeka známých.
jj, Tedys, tak je to možný, že jen já měla krutou megadrasťačku
![]()
Já rodila od prvniho asi za 12 dnů..
me ho udelali omylem, lezela jsem ve spitale pred porodem a zavolal si me dr, vysetril me a v tu chvili mi udelal hamiltona…bylo to bolestive, ja bych do toho nesla. Dr. byl surovej a kdyz zjistil, ze ho udelal spatny osobe ani se neomluvil…voda mi praskla presne tyden po tomhle hmatu.
mně ho poprvé dr taky jen tak „pošimrala“ a bez výsledku,podruhé ho dělala jiná,poctivě a třetí den jsem porodila. ![]()
Hamilton nemusí zabrat hned,obvykle se porod po něm spustí do 3 dnů. Ale to je taky na připravenosti porodních cest,že ![]()
gyffy píše:
me ho udelali omylem, lezela jsem ve spitale pred porodem a zavolal si me dr, vysetril me a v tu chvili mi udelal hamiltona…bylo to bolestive, ja bych do toho nesla. Dr. byl surovej a kdyz zjistil, ze ho udelal spatny osobe ani se neomluvil…voda mi praskla presne tyden po tomhle hmatu.
Omylem, tak to je síla ![]()
V tom ti nikdo neporadi. Ja jsem si o nej rekla, protoze jsem tusila, ze budu prenaset a uz jsem toho mela plne zuby. Chtela jsem mit proste ditko venku za kazdou cenu. Delali mi ho 5× behem dvou tydnu (pokazde jsem si vyzadala) a stejne jsem tyden prenasela. Myslim si, ze pokud nemas pripravene porodni cesty, hamilton ti nepomuze. Pokud je pripravene mas, defacto si muzes vybrat termin porodu, protoze mas jistotu, ze do 24 h porodis a nemusis cekat a nervovat se.
Jinak ano, je to neprijemne, ale v porovnani s tim, co prijde potom, je to brnkacka
![]()
no já už toho mám právě plný zuby, dle mého gynekologa jsem otevřená na 2 prsty, porodní cesty připravené, ale furt nic, tak nevím, ale s touhle diagnozou jsem chodila na kontrolu téměř měsíc a nezměnilo se nic, už chci porodit, bolí mě kyčle, celej spodek mě pálí, v noci od 3 od rána nespím, je to děs
děkuju všem za reakce, jsem rozhodnutá si o něj zítra říct
já teda nerodila 24 po žádnem hamiltonu - a to si myslím, že jsem je měla fakt poctivý, i zátka mě odešla asi měsic před porodem.
Já chodila otevřená na 1cm asi 3 týdny ![]()
ška vono to nak nakonec pude.. ![]()
no zkusím ho, na vyvolávání až za 10 dní vůbec nejsem zvědavá ![]()