Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,jsem už ve 38.týdnu a o víkendu mě přepadla chřipka a k tomu ke všemu teplota,bolesti hlavy.Doktorka mi říkala jelikož jsem mladá že je běžné že mladé dívky rodí dva-tři týdny před termínem(v rodině jsme se tak narodili skoro všichni).Jsem slabá není mi furt dobře a bojím se aby to nepřišlo,neměla bych na to asi sílu.Stále s mi o tom ted zdá,že už budu rodit.Máte někdo s takovou situací zkušenosti?..Díky za odpovědi
Mishel já jsem to měla podobně. ke konci těhotenství jsem byla dost nachlazená. O porodu se mi taky zdávalo
Nakonec jsem rodila 12dní po termínu a jedné vyvolávačce ![]()
Mishell, buď v klidu. Já měla při prvním těhotenství termín porodu 11.1., rodila jsem 3.2., po několika vyvolávačkách - bylo mi čerstvých 20 ![]()
Takže nemusíš nutně porodit předčasně jen proto, že jsi mladá ![]()
Snaž se hodně odpočívat, nabírej síly, i když to při chřipce moc nejde.
Uvidíš, že porod zvládneš, i když teď máš pocit, že ne. Ona se ta síla v ženský vždycky někde najde ![]()
Tak díky za uklidnění,snad si malej dá na čas a počká než mi bude líp ![]()
Já měla také silné nachlazení (možná chřipku) těsně před porodem. K obvoďačce jsem se neodvážila jet, neb to bylo kolem termínu a dr. mám v Praze, přitom bydlím na Kladně. Tak jsem jí volala a ona mi po telefonu doporučila nějaký ty rozpustný prášky, který neškoděj, ale taky tedy asi ničemu moc nepomůžou. S rýmou jsem si mlého ještě přivezla z porodnice po nekonečných šesti dnech hospitalizace. Malý měl nějaké zvýšené zánětlivé hodnoty v krvi, ale to s mou nemocí nijak nesouviselo. Nicméně proto nám pobyt pořád prodlužovali, až jsem se z toho málem sesypala. Přece jen doma je doma. Nicméně s rýmou se to dalo zvládnout
Měla jsem v porodnici jiné starosti než rýmu
Držím palce, ať ti to dobře dopadne!
Jo mimochodem, na tu dědičnost docela věřím. U nás všechny ženy rodily poměrně rychle a když si tak promítnu svůj porod, tak jsem nijak nevybočovala…
Me potkalo uplne to same. 2 dny jsem pila zazvorovy caj s medem a citronem a byla jsem zdrava jako rybicka. Dela to divy. ![]()
A to, ze mlade rodicky rodi driv si myslim, ze neni tak uplne pravidlo. To prvni tehotenstvi konci spis az po terminu. Znam spoustu mladych maminek a vsechny rodily az den dva po terminu. ![]()
Ahojky, tak mě napadlo, jak se léčíte v těhotenství, když máte chřipajznu, slyšela jsem,že některé prášky nejsou pro těhotné dobré.Nevím tedy konkrétně které. ![]()
taky jsem na tom byla podobně… chřipka + hrozné nachlazení. Nakonec jsem porodila 39+4 (během porodu jsem si na nemoc ani nevzpomněla
). Jen ten kašel mi dal po SC zabrat…
Tak já budu pevně doufat,že to ještě vydržíme alespon do víkendu,abych se stihla vyléčit ![]()
capala píše:
Ahojky, tak mě napadlo, jak se léčíte v těhotenství, když máte chřipajznu, slyšela jsem,že některé prášky nejsou pro těhotné dobré.Nevím tedy konkrétně které.
Ja se lecila prave jen tim zazvorovym, cajem s medem a citronem. Nesmi se to s nim ale prehanet.
Pomahal mi takovym zpusobem, ze od te doby na chripku nepouzivam nic jineho. ![]()
Byla jsem v těhu dvakrát nemocná… Zobala jsem Septisan,
Paralen, a pila Jitrocelový sirup a čaj s medem… a do 3 dnů jsem byla fit ![]()
Já ted brala paralen,přs víkend nic jiného jsme zrovna neměli,tak mi aspon vždycky utlumí bolest hlavy a teplotu na chvíli.Dneska jde přítel do lékárny,pro nějaké léky,jelikož přes víkend bylo zavřeno.
Ahoj, je mi sice 29, stará si teda ještě nepříjdu, ale mám úplně to samé, co ty. Jsem ve 38 týdnu a mám taky chřipku a zrovna včera jsem si říkala, že kdyby to přišlo teď, tak to nezvládnu. Takže doufejme, že to nepříjde, že to bude opravdu až v termínu. Držím pěsti. ![]()
Mishell píše:
Tak já budu pevně doufat,že to ještě vydržíme alespon do víkendu,abych se stihla vyléčit
Ahojky,mala som to podobne. Sice uz mi bolo 30, ale na tom nezalezi. Mala som desnu chripku, teploty 39, bez hlasu, hrdlo na franforce, bez energie atd. No a do toho som porodila (12 dni pred terminom). Pocas porodu som si na nejaku chripku absolutne nespomenula! Nemalo to absolutne vplyv na dlzku alebo intenzitu porodu. Naopak, bolo to velke plus, podla slov dr. mam byt rada, ze som odrodila v chripke, lebo mimi hned dostalo s kolostrom moje protichripkove protilatky a tym padom bolo proti tymto pliagam dlhodobo chranene.
Takze neboj, aj keby si porodila v chripke (u mna to bolo pred terminom asi aj kvoli brutalnym stresom predtym), nic sa nedeje, tie porodne hormony ti tak vyskocia, ze nejaka chripka ich fakt nerozhodi. Drzim palce!