Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky holky.
Asi už jak střelená, ale nemám se kde jinde zeptat
. Jen mi prosím nenadávejte
. Tak tedy. Od noci mě bolí záda v kříži. Do toho jsem už byla dnes 7× na velké, což u mně není běžné. Chodívám cca 1× za dva dni. Tvrdne mi pěkně bachůrek, který mi během dne dost spadl dolu. Navíc když jdu na malou, tak mě dost píchá v pupíku. A teď takhle večer, spíš v noci, mě chytá nějaká šílená aktivita. Mám hroznou chuť uklízet. Doma je čisto, ale já mám pocit, že je tu strašnej bordel
. Myslíte, že by se mohl blížit porod??? Asi mně budete posílat do porodky, ale žádné kontrakce, žádný odchod hlenovky, ani únik plodovky se nekonal. Ale od rána mám takové i vnitřní tušení, že to bude brzy.
Co myslíte, budu rodit, nebo to jsou vše jen poslíčci?? Napište mi nějaké Vaše názory a zkušenosti
Vím, že jsem jak tele, ale čekám první, tak nevím ![]()
Nejsem odborník, ale mám za sebou 2 porody. Na tvém místě bych se šla pořádně vyspat.
Kdo ví, kdy se ti poštěstí si dát pár hodin v kuse. Asi se porod blíží… možná zítra nebo za týden
. Každopádně držím palečky, ať to jde hladce ![]()
vevci píše:
A kdy mas termin?
Dnes jsem 33+0. termín 21.11. Ale plánovaný císař. Malý je ale dost velký na tento týden a už je skoro 6týdnů otočen kebulkou dolu. ![]()
kahaja píše:
Nejsem odborník, ale mám za sebou 2 porody. Na tvém místě bych se šla pořádně vyspat.Kdo ví, kdy se ti poštěstí si dát pár hodin v kuse. Asi se porod blíží… možná zítra nebo za týden
. Každopádně držím palečky, ať to jde hladce
Jéé pořádně se vyspat?? To už nevím ani co je. Převaluju se jak blázen, furt chodím na malou..... Spát nemůžu
ani meduňka mi nepomáhá ![]()
Tak to je jiná. Pokud se necítíš, tak zajdi zítra k doktorovi. Já myslela, že jsi + - v termínu! ![]()
Ahoj a v kolikátym týdnu jseš?Když už máš takový přiznaky,tak se tělo už připravuje na porod..Pokut nemáš víc než hodinu pravidelne stahy po 5 minutach,tak jsou to jenom posličci.Já jsem dva měsice po porodu.Posličky jsem mněla dva měsice před porodem tvrdlo mi bricho a tak docela často a hlenová zatka mi odešla den před porodem a na druhej den sem porodila syna…
Tak přeji hodně štestí ať je porod rychli a mín bolestiví..
Tak to ma prdolka jeste cas a doufam ze tam jeste co nejdyl vydrzi. Jinak blizit se to muze, ale taky muzes mit mesic poslicky.
Pesee23 píše:kahaja píše:Jéé pořádně se vyspat?? To už nevím ani co je. Převaluju se jak blázen, furt chodím na malou..... Spát nemůžu
Nejsem odborník, ale mám za sebou 2 porody. Na tvém místě bych se šla pořádně vyspat.Kdo ví, kdy se ti poštěstí si dát pár hodin v kuse. Asi se porod blíží… možná zítra nebo za týden
. Každopádně držím palečky, ať to jde hladce
ani meduňka mi nepomáhá
To jsem si v těhotenství říkala taky, že pořádně se vyspat nejde. Pak když jsem kolem porodu nespala dva dny, tak mi mé těhotenské trojhodinovky vkuse připadaly jako ze Šípkové Růženky..
kahaja píše:
Tak to je jiná. Pokud se necítíš, tak zajdi zítra k doktorovi. Já myslela, že jsi + - v termínu!
Nejsem. do porodky jsem volala. Když nemám kontrakce, neodešla hlenovka, nebo neprdla voda, tak to k porodu údajně není…
Pesee23 píše:kahaja píše:Nejsem. do porodky jsem volala. Když nemám kontrakce, neodešla hlenovka, nebo neprdla voda, tak to k porodu údajně není…
Tak to je jiná. Pokud se necítíš, tak zajdi zítra k doktorovi. Já myslela, že jsi + - v termínu!
Mi můj gyndr pořád kladl na srdce, že musím vydržet do 36 tt (jako bych to mohla ovlivnit). Tak nemysli na porod a snaž se co nejvíce odpočívat a nestresovat, každý týden i den v bříšku je pro mrně dobrý! Máš ještě čas!
No, mám za sebou dva porody, sice velmi nespecifické, ale co bylo klasika že začaly kontrakce, a ty se pomalu zkracovaly… spíš bych tipla na psychiku, která trošku blbne. Taková předporodní psychóza.
Nechci zlehčovat, kdyby fakt se něco dělo, ale myslím si, taky , že to k porodu ještě nebude. Teda aspoň dneska v noci.
Na to, ze jsi 33 tt mi prijde tvuj prispevek docela vysmaty…
- nic ve zlem!!!
Nerikam, ze porod okamzite prijde, ale vypada to, ze se telo zacina pripravovat. Ja osobne bych si lehla a ani se nehla, protoze na miminko je jeste brzy ![]()
kahaja píše:Pesee23 píše:Mi můj gyndr pořád kladl na srdce, že musím vydržet do 36 tt (jako bych to mohla ovlivnit). Tak nemysli na porod a snaž se co nejvíce odpočívat a nestresovat, každý týden i den v bříšku je pro mrně dobrý! Máš ještě čas!kahaja píše:Nejsem. do porodky jsem volala. Když nemám kontrakce, neodešla hlenovka, nebo neprdla voda, tak to k porodu údajně není…
Snažím se, ale břicho mám jak budr už pár dní i když ležím. Občas si říkám, že kdyby mě vzal manža majzlíkem, tak se rozpadnu. Snažím se na to aj nemyslet, ale dnes to moc nejde. Už si přijdu jako magor… ![]()
A jeste k tomu, mi neodesla zadna zatka a nemela jsem zadne kontrakce - proste mi znicehonic prdla voda!!!