Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, já o tomhle ještě nemám moc přehled,ale koukni na: http://www.futurebaby.estranky.cz/…-tehotenstvi je tam docela přehledná tabulka hodnot HCG
Ahoj holky, prosím o vaše názory. Poslední MS byla 23.9 .2011. 28 DC (20.10.2011) jsem si zašla na krev a hodnota hcg byla 32. Hned v pondělí 32 DC byla hodnota 184 a teď naposledy 35 DC (čtvrtek 27.10.2011) byla 389. Dr. mě strašil, že od pondělka hodnota narostla pomaleji a hrozí mimoděložním. Je tato hodnota malá nebo ne? Na UTZ samozřejmě nic ještě neviděl, ale sliznice je prý dost vysoká. Na další kontrolu jdu až za týden. Zdá se vám také nárůst pomalý?
lulii píše:
Ahoj holky, prosím o vaše názory. Poslední MS byla 23.9 .2011. 28 DC (20.10.2011) jsem si zašla na krev a hodnota hcg byla 32. Hned v pondělí 32 DC byla hodnota 184 a teď naposledy 35 DC (čtvrtek 27.10.2011) byla 389. Dr. mě strašil, že od pondělka hodnota narostla pomaleji a hrozí mimoděložním. Je tato hodnota malá nebo ne? Na UTZ samozřejmě nic ještě neviděl, ale sliznice je prý dost vysoká. Na další kontrolu jdu až za týden. Zdá se vám také nárůst pomalý?
Mně se ten nárust zdá malý. Tak blbě mi rostlo hcg taky.
Jinak nárust by měl být aspon po 72 hodinách.
Zhruba 85% normálních těhotenství vykazuje hCG hodnoty, které se během prvních 2 – 4 týdnů zdvojnásobují každých 48-72 hodin. Čím starší je těhotenství, tím pomaleji se hCG zdvojnásobuje.
Vaginální ultrazvuk by měl být schopen prokázat přítomnost gestačního váčku, pakliže hodnota hCG dosáhla 1000 – 2000 mIU/ml.
Mimoděložní těhotenství se první týdny projeví pomalejším nárůstem hCG. To se každých 48 – 72 hodin nezdvojnásobuje, a proto je výrazně nižší než u normálního těhotenství.
U špatně prosperujícího těhotenství rostou hodnoty hCG rovněž pomaleji.
Nárůst hCG o 60% během 48 hodin bývá ještě považován za normální.
Hodnoty hCG pod 1200 mIU/ml se obvykle zdvojnásobují každých 48 – 72 hodin.
lulii píše:
Ahojky tak ja měla něco podobného HCG lezlo nahoru pomalu,ale za měsíc se zvedlo rychle a to na 8tisíc a výše,ale ještě nebylo nic vidět a tak mě taky strašili mimoděložním.Podle MS už mělo být vše vidět.Nic mě nebolelo a tak jsem čekala ještě týden a pak jupí vše bylo OK.
lulii píše:
Děkuju moc za odpověď. Takže myslíš, že je to špatné?
To ti nikdo neřekne.
Tělo si někdy hraje.
Může to být špatně, ale taky nemusí.
Nejsme stroje a každé tělo pracuje jinak.
gsimča, tak to jsi mě potěšila, snad to u mě také dopadne dobře. Ty začátky jsou fakt šílený. Jsem po IUI a s manželem se snažíme přes 2 roky, moc bysme si přáli, aby to dobře dopadlo ![]()
lulii píše:
gsimča, tak to jsi mě potěšila, snad to u mě také dopadne dobře. Ty začátky jsou fakt šílený. Jsem po IUI a s manželem se snažíme přes 2 roky, moc bysme si přáli, aby to dobře dopadlo
Po iui víte termín oplodnění ne?
Na inseminaci jsem byla 5.10.2011, ale to neznamená, že ten den byla i ovulace. Ta mohla být klidně i o 3 dny později. Takže přesný termín se neví ![]()
lulii píše:
Na inseminaci jsem byla 5.10.2011, ale to neznamená, že ten den byla i ovulace. Ta mohla být klidně i o 3 dny později. Takže přesný termín se neví
Dávali pregnyl ne (nebo něco podobného)?
Tak nejspíš víte, kdy cca k ovu došlo.
Já ti řeknu že jsem byla úplně v pytli,byla jsem nezvózni,smutná no chodila jsem jako by mě někdo zbil.Je to moje třeti dítko a moc jsem ho chtěla a pomýšlení že by musela čekat na další pokus bylo dost nereálne už mám nějaký ten rok a těhu dost vyčerpává a ani bych nechtěla v takovém věku.Ale jak jsem psala nic mě nebolelo a tak jsem čekala, od MS to bylo skoro dva měsíce než mi potvrdili těhu.Tak snad to bude u tebe stejne a vše bude OK.Budu držet palce. ![]()
Jojo, pregnyl píchli 4.10. a říkali, že by se ovu do 48 hodin měla dostavit. Ale Dr. ve čtvrtek říkal, že není jisté, kdy se vajíčko potkalo se spermií a to je ten halvní kámen úrazu-nemůžeme s přesností určit, v jakém tt jsem - podle poslední MS 5+1, ale přitom můžu být teprve v 4+3. Holt mi nezbývá nic jiného než čekat a doufat, že to dobře dopadne.
gsimča píše:
Já ti řeknu že jsem byla úplně v pytli,byla jsem nezvózni,smutná no chodila jsem jako by mě někdo zbil.Je to moje třeti dítko a moc jsem ho chtěla a pomýšlení že by musela čekat na další pokus bylo dost nereálne už mám nějaký ten rok a těhu dost vyčerpává a ani bych nechtěla v takovém věku.Ale jak jsem psala nic mě nebolelo a tak jsem čekala, od MS to bylo skoro dva měsíce než mi potvrdili těhu.Tak snad to bude u tebe stejne a vše bude OK.Budu držet palce.
lulii píše:
Jojo, pregnyl píchli 4.10. a říkali, že by se ovu do 48 hodin měla dostavit. Ale Dr. ve čtvrtek říkal, že není jisté, kdy se vajíčko potkalo se spermií a to je ten halvní kámen úrazu-nemůžeme s přesností určit, v jakém tt jsem - podle poslední MS 5+1, ale přitom můžu být teprve v 4+3. Holt mi nezbývá nic jiného než čekat a doufat, že to dobře dopadne.
Tak potkat se se spermií má do 24 hodin.
Vajíčko po prasknutí folikulu je schopno oplodnění jen cca 12-max 24 hodin.
Holky,mam hcg 9 tis,jsem cca v 5-6 tt,je to ok?Prominte,nejde mi se prihlasit…Jitule