Zvýšená BT

28414
23.6.08 22:11

Zvýšená BT

Ahoj, mám dotaz.

9.května jsem vy:,–(ila Logest, 12.5. jsem plánovaně dostala MS. Pak jsme se začali snažit o mimčo. Je to tedy první cyklus bez HA, u mě vždy nepravidelný bez HA. 10 června jsem teoreticky měla dostat MS. Nepřišla, testy negativní. Minulé úterý jsem byla na gyndě, doktorka nic vaginální sondou neviděla, že těhu nejsem. Vyvolávačku jsem si píchnout nenechala. Jsme dohodnuté, že pokud MS do 14 dnů od návštěvy nedorazí a testy budou negativní, vyvolávačku píchneme. Takže sama oklikou řekla, že těhu může být dost mladé. Od středy (den na to) jsem měla BT 37,0 a od té doby se 37 drží, míň ne, předevčírem 37,3. 6 dní ji mám takhle zvedlou. Měřím jen 14 dní, začalo to na 36,5 (v den předpokládané MS), pak 36,6…až takhle a drží se to. Nekleslo to zpět nikdy. Když jsem dřív testovala ( do návštěvy gyndy), tak jen s těma papírkovejma testama, ale prý nejsou nejlepší.

Prosím zkušené, co si o tom myslí. Teda pokud jste to dočetly :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
67
24.6.08 08:00

Ahojky,
tak co se týče BT nejsem sice bůhví jak zkušená, ale po HA se kllidně může stát že je ovulace až dýl, takže ted záležet na tom jak dlouho budeš mít teploty nahoře. Obecně platí že pokdu máš teploty nahoře déle jak 18 dní, tak je to pravděpodobně těhotenství, ale tělo si občas dělá co chce, takže ............... Tys testovala v tomto cyklu ovulačníma testama nebo jak to myslíš?
Jak dlouho máš teploty nahoře ted? Po 14 dnech by bylo možný zkusit test a jestli jsi měl by být pozitivní................

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
24.6.08 08:56

Havlice díky :wink:

Dnes BT 37,2. Ne, testovala jsem těhotenskýma testama, ale jen těma papírovýma (2ks za 30 kč), prý jsou nanic. Dnes mám tedy zvedlou teplotu 7.den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
24.6.08 09:29

Nemáš za co, :wink:
víš ono tím že jsi začala měřit až když jsi měla dostat MS tak je to trošku zamotanější, mohal jsi chytnout akorát takzvaný „implatation dip“ což je zahnizdování oplodněného vajíčka kdy teplota může u některé ženy jednorázově poklesnout a pak zase vystřelí nahoru a nebo jsi teprve mohla mít ovulaci. Po vysazení HA se může stát že vajíčka nastartujou až později, celý cyklus se rozhodí................ Bohužel nezbývá než čekat což je nejhorší.............. určitě měř dál a pokud teploty neklesnou do 14 dne, tak zkus test. Co povídaly holky tak dobrý je GS Mamatest,stojí taky pár kaček, oni jsou si ty testy podobný, ani ty za 30 Kč nejsou tak úplně na nic ale ukáží ti těhotenství až při určitým množství HCG v moči, HCG se začne vylučovat až po zahnízdění a to je u každého různé je to tak 6 - 10 dní, pak se to množství den za dnem zvyšuje a podle toho se řídí ty testy, obvykle píšou že rozpoznají už 20 mIU/ml, jak ti někde píšou že to rozpozná už 5 den po oplodnění tak je to hloupost................

Když budeš hodně netrpěliví můžeš tak 11 den teplot zkusit jít na krev do nemocnice, sice to stojí asi 300 Kč, ale uvidíš..................
Držím palce......................

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
24.6.08 09:38

Díky za info a ještě jednou děkuju :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
24.6.08 09:47

Vážně nemáš zač :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
24.6.08 09:50
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikynka86
25.6.08 18:18

Ahojky… :-)
nechci Ti kazit radost z mozneho tehu,ale myslim si,ze o tehotenstvi nejde!
My zeny totiz mame schopnost za vsim neco videt…Tim,ze jsi zacala merit BT behem cyklu se vlastne nic nedozvis!
A kdyz Dr. nic nevidi…asi to bude tim,ze tam nic neni!Ale samozdrejme se muze mylit a jetam malickaty mimis!
Ale jak rikam,mela jsem to same…Po vysazeni HA v breznu MS prisla jak mela byt.Dalsi cyklus asi o 4dny dyl a trvala jen jeden den a od zacatku kvetna jsem ji nemela az do ted…Cca 50dni!Pri mereni BT jsem mela zvysenou teploty vzdy pred MS byla snad 14dni pres 37 zadny tehu,zadna MS,proste rozhozeny cyklus hormony z HA!
Pred tydnem jsem byla na vyvolavacce,do 5dnu MS prisla…
Jen nechapu,proc jsi nechtela pichnout agulutin???
Vzdyt ten tehotnstvi jen podpori,taky podporuje uhnizdovani vajicka!Takze kdyby jsi tehu byla,nicemu by neublizil!!!A pokud nebyla…MS by prisla a Ty ses mohla driv zase o mimi snazit!
Od sveho Dr. vim,ze i po vyvolane MS je ovulace a muze se normalne otehotnet…
Takze tomu trochu nerozumim!!!Po HA je vetsinou potreba nahodit hormony aby telo zase zacalo normalne funfovat!

• Citovat
  • Upravit
28414
25.6.08 19:18

Nikinko, děkuju za názor :wink: nechtěla jsem do sebe nic rvát, proto bez injekce, chci to nechat na přírodě, zda si poradí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikynka86
25.6.08 21:19

Jj,ja jsem to tak taky chtela nechat…jenze to bych se asi nedockala…Fakt jsem ted byla 50den cyklu a bez injekce by MS asi jeste dlouho neprisla…Mela jsem strach,jestli to treba neni necim jinym a taky jsem se docetla,ze by se mohla prekrvit deloha nebo co,atd…
takze pro jistotu!A cim driv MS bude tim driv se muze clovek znovu snazit :)

Nechtela jsem se Te nijak dotknout,samo,ze Ti mimiska preju…
Jen jsem rekla vlastni zkusenost!Ja jsem dokonce prvni mesic byla 1000% tehule,priznaky vsechny,MS nikde a kdyz na TT jen / tak jsem to nechapala…
Jj,hormony a zena si umi tooolik priznaku navodit :(

• Citovat
  • Upravit
28414
25.6.08 22:15

Niky, to je jasný, já se nezlobím. Mám se kdyžtak u dr.stavit příští týden, tak uvidím :wink: Uvidíme, co se z toho vyklube 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
26.6.08 11:17

Ahojky devcata,

připojuji se do vaší diskuze o BT s dotazem - jak vlastne hodne bych mohla bazalni krivce verit…?

Procetla jsem snad vsechny odkazy na BT z vyhledavace google…

Ze mohou byt vyjimky, kdy vypada krivka neovulacne a pritom ovulace probehla, ze nemusi byt prudky pokles, a naopak ze musi byt prudky pokles, ze se musi merit kazdy den ve stejnou hodinu, ze
nesmis vstat(ani treba ve 4h na zachod?), nesmis byt nastydla, nesmis predtim v noci pit „moc“ alkohol…
Zkratka merim si BT zatim jen 14dni, prvni cyklus, a jsem z toho cela zmatena.

Uz jsem dvakrat behem 9mesicu byla na UZ, kdy jsem mela zjisteny folikul pred prasknutim a pamatuju si presne, jak me to tlacilo a pichalo, zkratka jsem to citila, proto jsem sla na gyndu - co to je…
Ale to se za 9 mesicu, co neberu HA stalo pouze 2×, jednou hned po tom vysazeni, podruhe po stimulaci Clostilbegytem.
Tedka uz chodim jen na akupunkturu, veskere hormonalni pripravky jsem prozatim dala do supliku.

A moje krivka ve dnech, kdy jsem „neco citila“ i casove by to vychazelo na ovu, tak teda prilisny pokles nemela, v podstate vypadala jako ze se pozvolna ze 36,4 zveda, obcas o 0,2st poklesne, a ted mam tri dny zlehka nad 37…
Zkratka nic ukazkovyho, ale prece jen bych si tipla, ze jsem ovu mela…

ALE: byli jsme na chate, pila jsem vino(ne nijak moc, abych to citila), ve 4rano se mi chtelo moc curat - pred merenim BT se nesmi aspon 5hodin vstat. Tak jsem se zmerila v ty 4 a potom nez jsem vstala, asi v osm. Rozdil? Ve 4h 36,8, v 8:30 37,4st…

Popravde me to mereni spis stresuje.

Tak se vas chci zeptat, jestli vase bazalni krivka vypada tak, jak by mela vypadat nebo taky se s tim spis mordujete :P

Diky a :-) Obrázek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
26.6.08 11:21

Já moc BT křivce nerozumím, navíc já jsem začla BT měřit až v den očekávané MS. takže já nejsem ukázkový případ. Ale asi je to celkem stresující :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
26.6.08 13:07

Ahojky já BT měřila asi cylus nebo dva, ted už nevím ale přečetla jsem o tom kde co. Nejlepší se i zdály tyto stránky http://www.merenibt.xf.cz/index2.html

Jinak u bazální teploty nejde o to jestli máš 37 nebo ne, každá máme svojí bazální teplotu jinou, že máš 37 nemusí být automaticky těhotenství a že máš 36,8 zase neznamená že těhotná nejsi.................

Každá taky reagujeme jinak na jiné podněty, mě třeba alkohol vůbec nevadil, at jsem popíjela či ne teplota nijak výrazně nevyskočila....... Schválně jsem si také změřila teplotu když jsem šla na záchod, před a po, to mi o 0,1 stupnů teplota klesla (jiným zase stoupne) tudíž taky žádný zá:,–(ní rozdíl.................. takže na záchod klidně..........

Taky naše tělo reaguje na ovulaci jinak, teplota ti před tím vůbec klesnout nemusí............. naopak někdo může mít ovualci 1 den vyšších teplot, někomu se teplota zase zvedá pomalu takže vyšší teploty má až třeba den dva po ovu.............

U BT nejde o to kolik máš ale o ten rozdíl v první a druhé části cyklu............. před ovulaci by teplota měla mít nějakouhdonotu +- stejnou (takže třeba u mě to bylo 36,4 - 36,6) po ovulaci by se mělo zvýšit o 0,2 - 0,4 i více dílků a držet se těchto hodnot...... (takže u mě třeba 36,7 - 36,9)pokud máš vyšší hodnoty než předtím tak Ovu pravděpodobně byla..................

Víš jestli tě to ale stresuje tak se na to vykašli................. to nemá smysl se nijak trápit, kup si ovulační test a zksu kdy máš ovulaci a jestli vůbec..nemusíš je dělat každý měsíc budeš vědět v jakém asi tak rozmezí se ti odehrává..............

Každá jsme originál a naše těla si šlapou podle svého řádu a ne na povel takže se nic nedá říct 100%

A co ty janinkaz ještě měříš? A jaká je teplota?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
26.6.08 19:59

Dneska ráno 37, ale začíná se mi zřejmě rozjíždět MS. Jsem docela i ráda, alespoň proběhne první cyklus po vysazení HA :wink:

Jinak ta BT je docela pakárna :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital