Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To je dobře že to tak bereš....... Já si vždycky říkám že máme zase o 30 dní prodloužené bezstarostné období
přece jen potom už člověk kouká hlavně na děti, někdy je to lepší někdy horší.....................
Akorát se mi taky rozjíždí potvora MS
je to akorát půl roku co jsem vy:,–(ila HA, tak by se měl dávat ten cyklus dohromady...............
tak držím palce at se držíš pořád v pohodě ![]()
** Havlicko **
dekuju ti za odpoved, plne me uspokojila, verim tomu, ze jsme kazda
original ![]()
Ja si ji tedy ze zvedavosti jeste merim, ale uz ji neberu tak vazne.
Nicmene mi vychazi to, ze pred ocekavanou ovu jsem mela BT nizsi a ted ji mam vyssi.
Tak uvidime ![]()
Papá ![]()
Tak já jen hlásím, že ráno jsem ještě BT stihla naměřit, protože jsem včera jen lehce zašpinila a krvácet jsem začla až dnes dopoledne. BT 36,9, takže zase o tolik (třeba na 36,5) neklesla jak při MS má
Ono ne asi každý ženě to měření BT sedne ![]()
Ahojky
to je právě to, že jsme každá originál a tak je to u každé trochu jiné, nic se nedá říct „takhle to prostě musí být jinak je to špatně“ nic není 100% tak jak u někoho teplota pomaleji stoupá při ovu nabo prudce stoupne s ní, může prudce klesnout při MS a nebo pomalu klesat a ještě třeba po skončení může být mírně vyšší.......................
Je určitě lepší brát to z té lepší stránky a to že MS přišla sama bez injekce........ Já když čtu jak některé holky chudáci majít akov zpoždění a nakonec musí na injekci, to musí být nápor na psychiku jako blázen............... Mě chodí MS přesně na den od vysazení HA, takže aspon v tom je kě mně příroda milosrdná...............
Obrazku:
určitě si BT tak neber, je to dobrá věc ale všeho s mírou ![]()
Jsem ráda, že jsem ti aspon trochu pomohla a že ti to vychází..........
Samozřejmě všem nám držím palce ![]()
Ahoj holky, zajímavé počteníčko… O BT.
Já jsem přestala brát HA v lednu 3 cykli přišla jakš takš v normě a 4 se nedostavil
nemenstruovala jsem u 75 dnů mezitím jsem byla na gyndě a Dr říkal že počkáme ještě! bolelo mě v kuse Dva týdny břicho tak jsem zase letěla na gyndu kde mi vzdělil že mám zánět vaječníku. dostala jsem ATB hned první den braní ATB se menstruce dostavila. Dr mi napsal UTROGESTAN který jsem měla brát 17 den od prvního dne MS až do 26 pak by se prý měla dostavit v pohodě! Mezitím jsem zkoušela měřit BT ale moc jsem nerozuměla svému tělu… další měsít 27 den po dobrání UTRG MS nedorazila přišla až za týden tak já samozdřejmě ve stresu! pak jsme zase měřili s manžou BT a když se nám zdálo že je to to ono ta ovulka tak zase děložní čípek byl uplně zavřený a žádný hlen nebyl
no tak zase jsme se nic moc nedověděli. Další měsíc braní UTRG MS dorazila hned na čas po dvou dnech. JENŽE… týden po skončení MS což byl minulý pátek mě od rána šíleně bolelo v podbříšku a na kalhotkách jsem měla tmavý opravdu tmavý výtok hustý krvavý skoro černý
trvalo to 3 dny čtvrtý den špinění jako při MS. Jsem už ze svého těla celkem zmatená
často mě pobolívá v podbříšku.. a já si hned myslím že jsem asi těhu.. no teď beru poslední platíčko UTRG a dnes jsem počůrala ovulační TEST vypadá to že by to mohlo být ono ten den děložní čípek taky vypadá v pohodě! celkem mě pobolívá v podbříšku ale nerozumím BT te´d jsem si ji nějakou dobu neměřila ale dnes byla 36,7 tak nevím jestli by to mohla být ta ovulka
Děkuji za rady kolem BT
krásné léto a včem držím palečky ..
Oblacku ahoj, mas to fakt nejaky zmateny, pokud tedy nejsi tehu, tak by ty bolesti a tmavy vytok mohlo byt mozna neco jako zanet delohy? Nechci te strasit, ale asi by to chtelo poradny vysetreni, vyter z cipku…
Ta BT a sledovani hlenu je vec akorat tak o nervy.
Me to prestalo v tom cervnu bavit asi po 14dnech.
ale kupodivu v tom obdobi, kdy sem se merila, sem ovulku mela, zadny velky zvraty teplot jsem ale nemela, proste jen pred ni jsem mela teploty kolem 36,6 a po 17dnu porad lehce nad 37,1 …
Byla jsem „z toho“ i tehotna, ale bohuzel v 9tydnu jsme o mrnouska prisli
Bylo to 8.8. nestastny datum.
Pa a radeji bez na gyndu. Zanety delohy jsou mrcha a mohlo by to ohrozit tve pozdejsi tehotenstvi, pokud nahodou jiz tehulka nejsi a tyto neprijemnosti nejsou signaly tehotenstvi. Ja teda zadny vytok nemela, ale v podbrisku me dloubalo a pichalo hodne…
Ahoj Obrázku.
To mě mrzí, že jste o mrňouska přišli, občas je to na tom světě nefér ![]()
My jsme se před měsícem přestěhovali na Floridu a nemám tady ještě Dr, z toho jsem taky poměrně ve stresu
počkám co se bude dít a pak uvidím! výtok přešel pak po cca 3 až 4 dnech, no te´d jen zase to trápení s podbříškem!
dnes mám ukrutnou žravou a snědla jsem vše co jsem našla a pořád jsem chodila do lednice
no ale nevím jestli si to tak trošku nenamýšlím, že by to mohlo být těhu. Chtěla bych moc moc ale nevěřím tomu
tak hrozně se bojím že nebudu moct mít miminko. Jsem z toho poměrně ve stresu! dnes jsem to i obrečela. jsem na to hrozně upnutá a vždy když zjistím, že nejsem těhu tak je to zklamání a neštěstí …
Obrázku můžeš mi něco bližšího napsat k zánětu dělohy? trošku mě to vyplašilo nedávno jsem prodělala zánět vaječníku ![]()
oblacku ja vim moc dobre, jaky to mit stres z toho, ze miminko nejde.. taky jsem se o nej snazili 9 mesicu… je hrozne snadny rikat takovy ty rady, ktery jsem dostavala, ze si nemam delat hlavu, ale jak to udelat, ze jo…
Zanet delohy, delozni sliznice, uz je myslim docela vystupnovana vec, ktera by te zavedla k doktorovi s bolesti bricha fakt velkou, mozna bys nevedéla presne, jestli to neni akutni zanet mocaku… Vetsinou s horeckou a casto s vytokem, ktery nevoni, takovy jakoby hnisavy.
potajmu si spis probihaji zanety vejcovodu a prilehlych vazu, coz je potom problem pri otehotneni - srusty, byva to casto po chlamydiovych infekci…
urcite nehazej flintu do zita, otehotneni samotne je velky zazrak, pry se pri ovulaci zadari jen z 20%, takze je to opradvu zazrak…
je hrozny pro me ted videt vsude okolo sebe velky brichaa kocarky… a rikat si, proc zrovna nam miminko umrelo, protoze se asi spatne vyvijelo… ![]()
Obrázku moc děkuji za informace…
na jednu stranu je to zázrak ale na druhou stranu si říkám proč jsou teda sjoro všichni těhotný nebo mají děti? a dávám si otázku proč zrovna já nejsem těhule?
Někdy je to fakt na bednu a ještě jak píšeš taky dostávám rady od všech okolo noo neboj to příjde nemysli na to. NEMYSLI NA TO to je nejdebilnější rada na světě!!! ![]()
Každý měsíc tichounce doufám jestli už jsem těhu a vždy jen zklamání. za 5 dnů čekám MS a pak už asi žádné snažilkování nebude
rozhodsla jsem se že začnu sportovat a upravím jídelníček a počkám jak se to vyvine ale už žádné počítání plodných nebo neplodných dnů ![]()
Moc držím palce Obrázku aby jsi brzinko našla // a byla ta nejšťastnější maminka na světě.
Oblacku taky si rikam presne to samy jako ty…
Kamaradka, ktera si prodelala missed ab (zamlkly potrat) stejne jako ja pred 4lety, ale byla uz ve 13tt, mi ted hodne psychicky pomaha, zapomenout se pry na to neda, ale bolet to bude casem min… ale halvne si pry nemam rikat, proc zrovna nam se to stalo, proc je vsude lidi s detma kolem nas jako mraky a my mame tu smulu, to si snad to miminko nezaslouzime???
Tak presne to, co si pry nemam rikat, si v duchu rikam skoro porad…
Dnes jsme prijeli z Krkonos, byli jsme tam s Milanem, abych se odreagovala… ale v Peci, kde jsme bydleli a vubec vsude na znamejsich turist. trasach byl jeden kocarek vedle druhyho, deti strasne moc, i tehule… Bylo to strasny, mela jsem porad slzy v ocich ![]()
Milan je nastesti uzasnej chlap, moc me drzi, i kdyz se tvari, jak je silnej, tak vim, ze ho to taky vzalo, ale hlavne me postuchuje k zivotu, me nic moc nebavi…
Takovy ty tury, kde nebyli lidi a sbirali jsme po pasekach boruvky mezi srnkama, byly ale balzamem na dusi…
taky jsem si rikala, ze bych zacala od zari chodit na kurzy brisniho tance, a zacnu uzivat zeleny jecmen a chlorellu. je to pry strasne zdravy (i kdyz dost drahy). A na upraveni cyklu mam nejake bylinkysirup) Femigard…
Taky ti moc drzim palce, abys zakratko byla tehulka… ![]()
A na tom stresu asi neco bude, ja dokud jsem si rikala, ze chci otehotnet - do vanoc, do 30cetin… - tak nic. Ale pak v tom cervnu jsem si rekla, ze tedka jeste budu mesic uzivat ty bylinky a pak by se to mohlo povest, takze jsem v mysli ten mesic uplne vypustila - a podarilo se to.
Ale stejne, myslim, ze to uz se mi nepodari…
drzim ti moc palecky!