Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Misasisi to je dobrej vtip…jistě, že se to stát může.
Bez na novy test a uvidíš. Že by se spletli dvakrát, to je šance fakt mizivá. Jinak stát se to může třeba tak, že se prohodí štítky, v počítači špatně přiřadí výsledky, špatné provede test, špatné odečte výsledek, porucha přístroje…
@Anonymní píše:
Ahoj.Stalo se vám někdy, že vám laboratoř špatně vyhodnotila výsledky?
HCG výsledky mi vyšly velmi, velmi nepravděpodobné. Vrtá mi to hlavou.
Než zvládnu jít na opakování, tak bych ráda věděla, jestli se vám stalo, že vám laborka špatně vyhodnotila výsledky
Děkuji všem
Stat se to může, ale bude to fakt velmi výjimečné. Jen nechápu jak tě napadlo o výsledku z laborky pochybovat
@Misasisi ale může. V mém případě špatně stanovili Rh faktor.
Příspěvek upraven 10.06.21 v 21:22
Jak nepravděpodobné?
Chyba se stát může, ale je to velmi velmi málo pravděpodobné… Štítek se lepí na zkumavku před odběrem, pak už se pracuje většinou s kódem a né jménem…
Pokud vyjde nepravděpodobný výsledek, tak přístroje upozorní na kontrolu od laborantky..
Málo pravdepodobny, ale vyloučeny to není. Co ti vyšlo? Jestli si myslíš, že těhotná nejsi tak si udělej ráno test.
Mě se to bohužel stalo. Volali mi, že HCG klesá a čeká mě revize. Před zákrokem na kontrole už ale bylo srdíčko. Prý laboratorní chyba. ![]()
@Misasisi ty možná nevíš, ale já vím, jaký mám Rh faktor a co se objevilo v mé složce v nemocnici. A když jsem to řešila s doktorem, také se divil, jak je to možné. Nechal mi znovu nabrat krev a hle, někdo v laboratoři udělal chybu.
@Anonymní píše:
Mě se to bohužel stalo. Volali mi, že HCG klesá a čeká mě revize. Před zákrokem na kontrole už ale bylo srdíčko. Prý laboratorní chyba.
Tak jestli ti klesaly dva odběry po sobě, tak to je zajímavý… ale proto se ještě dělá UZ…
@mamnousek
Fakt v laboratoři? Jako, že jsi viděla špatný výsledky a nebo to někdo blbě opsal?
Neber to jako útok, fakt mě to zajímá…
Protože špatně opsaných výsledků jsem viděla mraky, ale přímo úplně špatný a 100% špatný výsledek je fakt zajímavý a u rH daktoru nejde špatně nabrat, jako u jiných…. ![]()
@Tvojeteta výsledky z laboratoře, taky jsem si myslela, že to někdo blbě přepsal, ale ne. Proto mi doktor nechal nabrat krev znovu.
@mamnousek
Hmm fakt zajímavý, a jsi neg?
Tak nic není nikdy 100%, to je jasný a musíme si uvědomit, že laboratoř denně vyhodnotí tisíce výsledků, takže je to vzácný, ale fakt zajímavý! ![]()
Proto doktoři neléčí laboratoře, ale pacienty…. I když pacienti to většinou chtějí opačně a je dobrý, že jsi ve střehu!!
Protože většinou se výsledky opakují, ale rH by asi nikoho jen tak nenapadlo! ![]()
Ahoj.
Stalo se vám někdy, že vám laboratoř špatně vyhodnotila výsledky?
HCG výsledky mi vyšly velmi, velmi nepravděpodobné. Vrtá mi to hlavou.
Než zvládnu jít na opakování, tak bych ráda věděla, jestli se vám stalo, že vám laborka špatně vyhodnotila výsledky
Děkuji všem