Hebrejská jména

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.11.18 16:19

Hebrejska jmena

Mate napady na hebrejske jmeno pro divku?
Prijmeni je nemecke, zacina na L.
Jmeno muze byt bezne i neobvykle, ale melo by byt mezinarodne dobre srozumitelne:

• pokud se dcera predstavi, mel by protejsek pochopit, jak se jmenuje a nemuset se vyptavat „Jak prosim? Muzete to zopakovat?“
  • jmeno by se melo i v ruznych zemich dat relativne jednoduse dat napsat, aby dcera nemusela jmeno pravidelne hlaskovat
  • analogicky by se jmeno melo jednoduse dat precist
  • Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lalelale
26.11.18 16:25

Těch je… https://cs.wikipedia.org/…_p%C5%AFvodu až mě překvapilo, co za „typicky česká“ jména jsou hebrejského původu. Z těch méně profláknutých mě zaujalo jméno Liron, z těch běžnějších Miriam

• Citovat
  • Upravit
2084
26.11.18 16:28

https://www.behindthename.com/…usage/hebrew zrovna na L teda nic moc výběr.. musí být nutně hebrejské?? hebrejština bude znít v čechách vždycky krapet divně
edit: jo příjmení je na L! já myslela, že jméno má být :lol: tak to je hmed lepší výběr ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
26.11.18 16:35

Ja mela vzdycky moc rada Saru. Kdyby to muselo byt hebrejske, tak jdu do Sary. Jinak moje dcera se jmenuje Lea, coz je taky biblicke jmeno ze stareho testamentu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
26.11.18 16:37

mi se líbí Adina.. třeba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58830
26.11.18 16:38

Anonymní jenom co si tak vzpomenu z hlavy, protože jsme to řešili u holčičích jmen - Aneta, Anna, Marie, Jana, Gabriela, Zuzana, Žaneta, Sára, Magdaléna. Hledali jsme tady http://www.rodina.cz/…/default.asp
@sinapis.alba proč myslíš, spousta ženských jmen běžně užívaných má hebrejský původ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
26.11.18 16:41
@Anonymní píše:
Jmeno muze byt bezne i neobvykle, ale melo by byt mezinarodne dobre srozumitelne:
  • pokud se dcera predstavi, mel by protejsek pochopit, jak se jmenuje a nemuset se vyptavat „Jak prosim? Muzete to zopakovat?“
  • jmeno by se melo i v ruznych zemich dat relativne jednoduse dat napsat, aby dcera nemusela jmeno pravidelne hlaskovat

Ahoj.

Zadání megadivné.

Ale za mne Ester nebo Sara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.18 16:42

Nezijeme v CR, takze to jmeno muze v CR klidne pusobit krapet divne, staci, kdyz pujde relativne snadno vyslovit, napsat a precist. Nase rodina je natolik kosmopolitni, ze neexistuje mnoho jmen, ktera budou vsude pusobit „normalne“ a pokud ano, jsou to predevsim jmena koncici na -el nebo -ela, ktera se zase nehodi k prijmeni.

• Citovat
  • Upravit
8994
26.11.18 16:45

Za mě Ráchel. Jednu znám a je to super jméno, říkáme jí Ráchelko nebo Rášo :palec: v cizině bude „Rejčl“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24744
26.11.18 16:46

@warita zrovna jsem chtěla napsat Lea.. taky se mi vždy líbila Sára.. pěkná je i Ester, Ráchel.. - všechny tři jsou kosmopolitní a podle mne iniciály LL by byly fakt hezké :srdce: a že Rachel končí na -el by mi tedy kvůli příjmení začínajícímu na L také nebylo nijak na překážku..

třeba u Rebeky (mají holky jednu ve třídě) mám problém, že by se mi líbilo, ale v našich končinách se používalo jako nadávka /to je taková rebeka.. jako „pekloška“)

jinak koukám, že spousta běžných v ČR zcela normálních jmen má taky hebrejský původ (Adina, Tamara, Eliška - těch je ale fakt moooc, Dita, Miriam, Zuzana atd)

jako mezinárodní vnímám kromě nejdříve zmíněné Sary a Rachel taky : Eva, Dara, Ela..

takže nabídka je velká :andel:

Příspěvek upraven 26.11.18 v 16:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
26.11.18 16:47

Když jsem zkoukla seznam hebrejských jmen, tak mě na první pohled zaujala Naomi, Ráchel a Sára.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.18 16:50

My dali holce hebrejske jméno Abigail, ale to se vám asi moc hodit nebude, když to končí na L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16915
26.11.18 16:51
@Anonymní píše:

Ahoj,

mě se tedy z těch seznamů, co holky poslala nejvíce líbí (ono asi i nejlépe zní) Miriam, Sára, Rachel a Tamara.

No a v neposlední řadě i Adina, sama jednu mám doma :P :lol: Ale tu nedávej, at se to nezvrhne jako s Natálii, nebo Emou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.18 16:56

Liron, Rachel, Ester, Tamara nezni s prijmenim hezky.
Zuzana a Eliska by musely mit cizi formu.
Miriam, Saru, Evu a Annu v blizke rodine uz mame.
Lea, Noemi, Adina, Rebeka se mi libi.

• Citovat
  • Upravit
267
26.11.18 16:57

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie