Jméno pro mimikluka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.11.18 13:55

Jméno pro mimikluka

Zdravím!
Vybíráme jméno pro chlapečka a nemůžeme se stále rozhodnout.
Líbí se nám Nathan, Edgar, Frederik… příjmení není úplně české. Začíná na N a končí R. Proto jsem na pochybách s tím EdgaR N…R, Nathan N…r

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37118
21.11.18 13:56

Z těhle možnosti snad jedině Natan. Ty druhé dvě se budou dítěti hodně špatně vyslovovat a nedej bože kdyby ráčkoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
21.11.18 13:56

Ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.18 14:01

@Kriss Tina tak kdyby člověk vybíral jména kvůli výslovnosti nebo možnosti ráčkování tak by 40% jmen byla nepoužitelná…

• Citovat
  • Upravit
461
21.11.18 14:11

Me se teda nelibi ani jedno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
21.11.18 14:18
@Anonymní píše:
@Kriss Tina tak kdyby člověk vybíral jména kvůli výslovnosti nebo možnosti ráčkování tak by 40% jmen byla nepoužitelná…

za mě je tedy dobrá vyslovitelnost jména hooodně podstatný faktor! Taková Klára Králová to fakt nemá lehké 8) Z tvých jedině ten Nathan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.18 14:18

@G.a.b.c.a20 to je možné, na to jsem se ale neptala

• Citovat
  • Upravit
493
21.11.18 14:19

Za mě asi Nathan, když se ptáš.
Jen nevím jak jsou od těhle jmen zdrobněliny.
Edgar bude éďa, Frederik ferda, ale od Nathana mě nic nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.18 14:19

@pe-terka Klára Králová ale jednou bude třeba Vomáčková…

• Citovat
  • Upravit
25179
21.11.18 14:21
@Anonymní píše:
@pe-terka Klára Králová ale jednou bude třeba Vomáčková…

nebo taky ne a bude naštvaná celý život 8) Dneska se vdávají holky kolem 30ky, i to je dlouhá doba :?
Ptala ses, tak se nediv, že ti odpovídáme podle svých pocitů a zkušeností ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16917
21.11.18 14:26
@Anonymní píše:
Zdravím!
Vybíráme jméno pro chlapečka a nemůžeme se stále rozhodnout.
Líbí se nám Nathan, Edgar, Frederik… příjmení není úplně české. Začíná na N a končí R. Proto jsem na pochybách s tím EdgaR N…R, Nathan N…r

Ahoj,

mě se z těch jmen nejvíce líbí Edgar, sama jsem chtěla pro chlapečka Eduarda a to mi příjde hodně podobné. Takže Edý je u mě jasná volba.
Ale třeba máme psa Frederika a jsem už na to jméno zvyklá, takže mi jde hezky přes pusu a také je to moc pěkné jméno - Fredy :palec: I když se jeví jako dlouhé, tak mu říkáme hodně celým jménem „Frederiku“ a moc to nezkracujeme, takže bych se ani nebála, kdyby se ti nelíbila zkrácenina Fredy…

Vzhledem k výběru jmen tipuji, že nejste z čech, tak těžko říct jak se u vás ta jména zkracují, jaké domácí podobizny ta jména mají. No a jestli jste z čech, tak je to asi jedno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16917
21.11.18 14:27
@pe-terka píše:
nebo taky ne a bude naštvaná celý život 8) Dneska se vdávají holky kolem 30ky, i to je dlouhá doba :?
Ptala ses, tak se nediv, že ti odpovídáme podle svých pocitů a zkušeností ;)

No hele znám Petru Petrovou a Janu Janů :lol: Petra se možná ještě vdá, ale Jana už to má vyvdané a hodně váhala zda si nenechat své příjmení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2636
21.11.18 14:30

Obecně se mi nelíbí, když jméno končí na stejné písmeno, na které začíná příjmení, špatně se to vyslovuje a člověk neví, co bude mít jednou dítě za práci, může se představovat klidně i třicetkrát denně a to je potom neštěstí. Jména to jsou pěkná, Frederik je fajn, že má spoustu variant Fred, Fredy, Ferda, Derik ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
21.11.18 14:32
@chs.jasmin píše:
No hele znám Petru Petrovou a Janu Janů :lol: Petra se možná ještě vdá, ale Jana už to má vyvdané a hodně váhala zda si nenechat své příjmení :lol:

já znám Janu Janákovou :mrgreen: …Jasně, někdy to tak prostě vyjde, ale tm, kde můžu případným „komplikacím“ zabránit, tak to udelám :think: Navíc když se jméno blbě vyslovuje (ty tvoje jsou ještě v pohodě, ale ta Klára Králová už je fakt blbý), je to nepříjemné, dítko oslovuješ 100× denně :think: Já bych Klárku nedala, byt nejsme Královi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2636
21.11.18 14:32
@pe-terka píše:
Ptala ses, tak se nediv, že ti odpovídáme podle svých pocitů a zkušeností ;)

Tohle je u žen vždy otázka, mám kamarádku, která je po svatbě Adéla Laláková, do té doby měla k sobě ladící jméno a příjmení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze