Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky jsem v 8tt po KET. Od začátku sem slabé špinila a krvácela. Jednou jsem dokonce ležela v nemocnici týden s velkým krvácením…teď cca 14 dní to bylo dobré a dneska znovu… Doktor říkal že tam je zas hematom který to dělá… Už asi 3ti…
měla jste to taky tak některá? Vždycky jeden zmizí a objeví se druhý…vůbec to nechápu. Přitom už skoro měsíc se téměř nehnu z postele…
Děkuju.
@Lucie 324 Ahoj, já sice měla jen jeden hematom, ae trvalo strašně dlouho než se ztratil. Spinila a krvacela jsem taky od začátku až do nějakého 17tt a nepomohl ani klidový režim. Taky jsem byla po ketu. A nemáš pořád ten stejný jen se neztrácí?
Hele a nemáš třeba poruchu srážlivosti krve? Jestli by nepomohl clexane nebo něco? ![]()
@Lucie 324 píše:
Ahoj holky jsem v 8tt po KET. Od začátku sem slabé špinila a krvácela. Jednou jsem dokonce ležela v nemocnici týden s velkým krvácením…teď cca 14 dní to bylo dobré a dneska znovu… Doktor říkal že tam je zas hematom který to dělá… Už asi 3ti…měla jste to taky tak některá? Vždycky jeden zmizí a objeví se druhý…vůbec to nechápu. Přitom už skoro měsíc se téměř nehnu z postele…
Děkuju.
Ano, měla jsem to taky takhle, ale po přirozeném otěhotnění… Hematom se zmenšil, ale vzápětí se udělal znovu, i jsem silně krvácela.
@Klara0225 já nevím… Přijde mi že pořád ukazují tak nějak na ty stejný místa ale občas řeknou že už je to starší pak zas že asi nový…já nevím jestli se to dá takhle poznat…ale že by byl skoro 14 dní klid a pak znovu ten sami by začal takhle zlobit? Já už fakt nevím ![]()
@Serpentini no já už jednou těhotná byla a takhle sem nekrvacela..taky sem měla hematom ale bylo to jednorázový krvácení pak už ne… Skončilo to teda potratem…ale podle doktorů s tím hematologie nemá co dělat…tak nevim
kdysi mi dělali testy v nemocnici kvůli embolii.. tam by asi zjistili poruchu srážlivosti?
@Lucie 324 já to právě měla taky takové všelijaké. Chvíli jsem spinila, pak jsem krvacela, pak jsem měla chvíli klid a tak furt dokola. Já ae měla pořád jeden a ten samý
@Lucie 324 u mě to nedopadlo bohužel. Ae ne kvůli hematomu, ae kvůli nějaké bakterií, která způsobila odtok plodové vody a tělo si vyvolalo porod samo ve 21tt.
@Lucie 324 já právě jak jsem furt krvacela a spinila, tak v tom 17tt zjistili, že tam není ta voda a tím, že jsem krvacela jsem si nevšimla, že mi odtyka postupně s tou krvi. Tak si mě nechali v nemocnici a udělali aji stery z čípku a tak mi zjistili tu bakterií. Jestli na tom může mít nějaký podíl i hematom netuším. Ještě čekáme na výsledky genetiky a cytologie a až pak to budu probírat s doktorem
@Klara0225 to mě mrzí… Měla jsem to podobný… Taky mi v 19tt praskla voda.. ale stěry mi nedělali a na hystologii poslali jen placentu… Tam teda žádný zánět ani nic jiného nenašli…ale podle geneticky to neznamená že tam nebyl protože dělají prý testy jen na určitý druh… Já dlouho upozorňovala na žlutý výtok ale vždy mi bylo řečeno že je to normální… Doteď teda 100% nevím důvod ale jsem přesvědčena že to mohlo být něco podobného…
@Lucie 324 tak to u mě naštěstí poslali na genetiku a všelijaké testy jak malého, tak pupečník, placentu, vzorek kůže a nwm co všechno ještě. Mě ty stery dělali právě ještě v době těhotenství a po pár dnech mě pustili domu, protože jsem si porod vyvolat nenechala a nakonec si to tělo vyvolalo samo 4 týdny po tom co mi zjistili, že není ta voda a co jsem věděla, že ta bakterie je. Mě řekli, že je ta bakterie častá, tak je možné, že si ji měla taky. Já mám naštěstí skvělého doktora, který mi chce po šestinedělí udělat veškeré testy a stery kvůli tomu, že v lednu půjdeme znovu na ket
@Lucie 324 no mě akorát štve, že s tím tak brzo nikdo nic neudělá. Při každé kontrole co jsem spinila nebo krvacela mi řekli, že je to buď a nebo, že se s tím nedá nic dělat. Měla jsem jen utrogestan a musela jsem čekat až to přejde.
Jo taky mi to tak říkají… Za 14 dní jdu ještě na kontrolu do Caru a pak chci přestoupit k doktorovi který mě zachraňoval právě po potratu… Pořád jsem hrozně krvácela a bolelo mě břicho… Můj gyndar mi na to dal jen nějaký čípky účinku ibalginu a chtěl mě poslat do práce… Ještě že máme známého doktora který mi domluvil pořádný vyšetření a nakonec jsem skončila s antibiotiky s podezřením na zánět dělohy…
takže taky bomba
s ním se pak chci právě domluvit i na pravidelných stěrech… Ale…mám pocit že příroda si to stejně zas udělá jak uzná za vhodný…
@Lucie 324 tak ono se s hematomem nic dělat nedá jen čekat co z toho bude, ae je nepříjemné to poslouchat. Já jsem si naštěstí vybrala skvěly car a i můj gynekolog je super, takže já si na nějaké zanedbání péče nebo nějaký špatný přístup stěžovat nemůžu. Všichni dělali co mohli. Určitě je dobre si nechat udělat všechna možná vyšetření. Kdyztak se zkus poptat i na tu bakterií co jsem měla já byla to Gardnerella vaginalis. Mě doktor řekl, že je častá a běžná, ae v těhotenství může udělat paseku a běžně se na ni stery nedělají