Hexa vakcína

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27
15.3.22 09:36

Hexa vakcina

Ahojte, zítra nás čeká první Hexa. Jaké byli NU u vašich dětí po první hexe? Doktorka nám ještě dala letáčky na prevenar 13 a bexero a můžu si vybrat a popřípadě by pichla více očkování naráz. Dávali jste zvlášť očkování nebo dohromady? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1932
15.3.22 10:03

Moje děti mají veškeré povinné a nepovinné očkování. Kromě rotaviru. Nikdy jsme neměli žádnou reakci. Rozhodně očkovat každou zvlášť alespoň s rozestupem 3 týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
15.3.22 10:10

@karmen1 já chtěla právě zítra dát první hexu, za měsíc druhou hexu, za další měsíc první prevenar a takhle dokola ale bexero bych chtěla dát asi až tak kolem 10 měsíce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
15.3.22 10:32

Čtyři děti neměly žádné NU.Pate hned po první dávce regres ve vývoji, zhoršení spánku… byla z něj hadrová panenka. Prestal se smát, přestal se pohybovat…trvalo to měsíc. Pak se postupně vracel do normálu. Nejdele to trvalo u spánku, ten se srovnal až kolem roku.(očkování dostal v 5 měsících)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
15.3.22 10:52

Moje děti mají pouze povinná očkování (a i ty jsme dávali později - začínali jsme na 5 měsících a s většími rozestupy, MMR až před školkou). Za mě není kam spěchat. Dvě očkování naráz bych nikdy nedala - pokud bude reakce, nebudeš vědět, na kterou vakcínu dítě reaguje. Pokud nepovinné očkovat chceš, dávala bych vždy rozestup alespoň měsíc. Nejsem antivax, jen se snažím být opatrná a tak dodržuji několik zásad - kromě nemixování vakcín je to ještě očkování vždy 100% zdravého dítěte (ne ani při rýmě, ani při růstu zubů není ok očkovat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
15.3.22 11:20

Davala jsem Prevenar a Hexu dohromady. Nastesti bez reakce. Kdyz jsem to chtela rozdelit, doktorka mi rekla, ze jestli dat proti sesti nebo sedmi nemocem uz neni rozdil a aspon to bude mit pri jednom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4473
15.3.22 12:00

Dcera bude a má už první dávku povinného a nepovinného očkování.
U první hexy měla jen zvýšenou teplotu (37,3) a to je všechno. Na žádné jiné očkování reakci neměla, ani například na bexero.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
15.3.22 12:04

Prevenar a hexa dohromady, nikdy zadne reakce… bexero bych dala uplne zvlast, na ne byvaji reakce nejcasteji..dcera mela po bexeru jen jeden den 37,5 a bouli asi 3 tydny v miste vpichu.., vse jen po prvni davce… ale vim, ze to po tom bexeru muze byt horsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
15.3.22 12:11

Obě děti bez reakcí, max trošku spavější. Nenech dávat vakcíny zaráz, rozděluj :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek