Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky máte někdo podobnou zkušenost?
Náš malej (6měs) se asi ve druhém měsíci osypal převážně v obličeji, nasadila jsem dietu, protože jsem kojila a bylo vše ok. Ale po druhém dávce hexavakcíny se mu po vpichu nejdřív udělal červenej flek a druhý den strašná boule 4×4cm. Myslela jsem si, že mu snad napíchla sestra sval, ale měl malou bouličku i po Synflorixu na druhém stehýnku, tak jsem volala dr a ta mi, řekla, že v letáku takové vedlejší účinky píšou. Docela mě znepokojilo, že to jen četla:-( Dnes 4 týdny od očkování má po hexa stále malou boličku a ještě se mu k tomu na krku rozjel ekzém, které očkování zřejmě zpustilo. V úterý máme jít na 3 očkování a mám strach nechat malého očkovat, aby se to ještě nezhoršilo…myslím ekzém.
Helinko za sebe říkam očkování odložit, múže se to zhoršit. Odstranit naslédky očkování se dá homeopaticky ale u pediatra se o tom asi nedozvíš
Lena Fesková píše:
Helinko za sebe říkam očkování odložit, múže se to zhoršit. Odstranit naslédky očkování se dá homeopaticky ale u pediatra se o tom asi nedozvíš
O dr. mi povídej…neřeknou ti k tomu vůbec nic:-( A ty s němi máš nějaké zkušenosti?
Tentokrát souhlasím s Lenou. Určitě odstranit příznaky a pak řešit přeočkování a jako máma si můžeš dupnout a já bych to na tvém místě udělala.
někdy mi přijdou Leniny názory až příliš přírodní a „proti“ chemické medicíně. něco chápu,a le něco mi přijde až moc extrémní, ale každá máme právo na svůj názor a vím, že ona určitě nemyslí nic špatně.
A ty nemáš takové zkušenosti s dr? Copak ti někdy nějaký nabídnul homeopatika nebo alternativní řešení..?? chemie chemie chemie… jen sem tam nabídnou byliny a to, když se o nich nejdřív zmíníš ty.
Helo jsem extremni pripad. Své děti už nenecham vůbec očkovát. Tady ny Emiminu to bylo už probrano v diskuzi Maminky co už neočkujete, ozvěte se
Po vyražkach a horečkach jsem řekla Dost!
Homeopaticky jsme to ošetřovali už před samotnym očkovaním, ale to pokryje tak 80% nežádoucích účinku.
Jinak mám skvélou homeopatku a následky odstranujem postupně.
Leni to nenecháš ani povinná očkování? Tam hrozí velké problémy s lékaři a sociálkou
Jo o homeo před očkováním jsme slyšela, napíšeš mi prosím jaké? Za měsíc Kačku čeká další hexa.
Markit nenechám. Zdraví je důležutějši než názor doktoru, které za par let začnou stejně tvrdít že to dávno vědeli že očkování není tak růžové a sládké. Ale to se už tady probíralo tak co se k tomu vracím.
To jsem celá já vždy se necham unest, sorry!
A o tom jake homeopatika: jmenuje se to vždy stejně jako ta vakcína, kterou se očkuje. Jsou to léky vyrobené v určité homeopatické potencí. V lékárně to neseženeš, musíš bud' za odborníkem, a nebo už jsou pediatři co to kloubí s homeopatii, jako třeba ta naše. O te škodlivosti očkování ví, a sdílí to se mnou ale zbytečně to nehlása, má už jen par let do penze jak sama říka.
vím že ideální to není,protože i jako kontervant se do vakcín dává rtuť.
Maminky nezlobte se, ale já jsem v téhle diskuzi chtěla řešit trošku jiný problém…
Hexavakcína - boule a ekzém
Maminky máte někdo podobnou zkušenost?
Náš malej (6měs) se asi ve druhém měsíci osypal převážně v obličeji, nasadila jsem dietu, protože jsem kojila a bylo vše ok. Ale po druhém dávce hexavakcíny se mu po vpichu nejdřív udělal červenej flek a druhý den strašná boule 4×4cm. Myslela jsem si, že mu snad napíchla sestra sval, ale měl malou bouličku i po Synflorixu na druhém stehýnku, tak jsem volala dr a ta mi, řekla, že v letáku takové vedlejší účinky píšou. Docela mě znepokojilo, že to jen četla:-( Dnes 4 týdny od očkování má po hexa stále malou boličku a ještě se mu k tomu na krku rozjel ekzém, které očkování zřejmě zpustilo. V úterý máme jít na 3 očkování a mám strach nechat malého očkovat, aby se to ještě nezhoršilo…myslím ekzém.
Hela84 píše:
Maminky nezlobte se, ale já jsem v téhle diskuzi chtěla řešit trošku jiný problém…
Ahoj ,když má malej takové vedlejší účinky možná by stálo za to očkování odložit a pak nechat rozložit ,popř navštívit imunologa a udělat testy .
Každopádně to odložení(tak po roce) taky myslím pomůže -malej je malej není kam spěchat a pokud pak budeš chtít určitě stihnete do nástupu do školky naočkovat vše potřebné
ahoj, zkus kontaktovat nějaké očkovací centrum a poradit se která ta vakcína z těch všech mohla způsobit tento problém a kdyžtak nechat naočkovat dítě postupně a jednotlivě a ne vše naráz. A asi pokud tyto nežádoucí účinky po předchzím očkování přetrvávají doposud asi bych očkování odložila aby se to nezhoršilo
Moc díky za rady:-) A myslíte, že je možné to odložit, když už máme za sebou dvě očkování?
Jo a ještě k tomu…byla jsem samozřejmě na imunologii u svojí alergoložky a ta mu nechala udělat testy (zatím nemáme výsledky) a ptala jsem se jí jestli ho můžu nechat očkovat a řekla mi, že jo…takže mám tak trochu pocit, že doktorům je to úplně jedno:-((( Asi začíná dnes už platit, že i zdraví si za peníze koupíš…jenže kde najít někoho kdo by nám opravdu dobře pomohl.
našla jsem třeba lékařku v Praze co píše na svých stránkách něco o šetrnějších vakcínách
http://www.mudr-rehakova.cz/index.php?…
zkus zalovit na netu poblíž tvého bydliště a určitě ti někdo poradí i po telefonu, neboj pokud budeš mít nějaké porblémy se svou Dr můžeš ji změnit na nějakou ochotnější, jde o tvé dítě