Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky.. Tak jsem právě před hodinou vypravila dítě na celý den pryč. A teď tady sedím a přemýšlím nad kravinama jako jsou autonehody, pády, úrazy a zkrátka vše co by se jí mohlo stát když není semnou (jako kdyby semnou nemohlo taky )
Už víc jak půl roku nikde beze mne nebyla, natož takhle celý den. Říkala jsem si ještě včera, jak si uklidím, pustím film, vyklidím nějaké krabice s věcmi, přeberu skříně, ale když jsem jí ráno dávala do auta tak jsem měla takovej divnej pocit, chtělo se mi brečet a měla jsem pocit jako bych jí viděla snad naposled
Asi mě z těch hormonů začíná hrabat (jsem těhotná -6měs). Taky Vám je mizerně nebo se radujete když můžete mít oddech od prcka? Já se na to tak těšila a teď se cítím takto ![]()
No, nepíšeš, jak je dítko staré, ale já si říkám, jak by bylo krásné, kdyby si chtěl ty mé obě někdo na celý den vzít… zatím se mi to nepoštěstilo
nebo tedy každý týden je s nimi 1 den babička, ale to chodím do práce, tak to není ono, ráda bych si taky užila ten jeden den sama doma.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky.. Tak jsem právě před hodinou vypravila dítě na celý den pryč. A teď tady sedím a přemýšlím nad kravinama jako jsou autonehody, pády, úrazy a zkrátka vše co by se jí mohlo stát když není semnou (jako kdyby semnou nemohlo taky )Už víc jak půl roku nikde beze mne nebyla, natož takhle celý den. Říkala jsem si ještě včera, jak si uklidím, pustím film, vyklidím nějaké krabice s věcmi, přeberu skříně, ale když jsem jí ráno dávala do auta tak jsem měla takovej divnej pocit, chtělo se mi brečet a měla jsem pocit jako bych jí viděla snad naposled
Asi mě z těch hormonů začíná hrabat (jsem těhotná -6měs). Taky Vám je mizerně nebo se radujete když můžete mít oddech od prcka? Já se na to tak těšila a teď se cítím takto
já jsem ráda za odpočínek, ale mám to stejně jako ty, vubec si neodpocinu protoze porad musim myslet na to co dela a zda je v porádku, uz po 5 minutách je mi smutno.
Jsou mu skoro 3 roky a snad si zvyknu az bude chodit do skolky. A pritom deti jsou tak stastne kdyz si od nas odpocinou
![]()
Nevím, jak staré máš dítko, ale co jsem ukončila kojení, byla jsem nadšená z toho, když bylo dítě z domu - ono se to moc často nestávalo. Teď jsem to dotáhla k dokonalosti, děti vypravuji na návštěvy zásadně v páru a užívám si klidu. ![]()
@j.a.n.i1 Malé je 2,5roku
@tamata @Melody 4 Tak jsem ráda, že v tom aspoň nejsem sama… a to jsem se vážně tak těšila, ještě večer když se taky vztekle válela po zemi jsem si říkala „joo to bude zítra pohoda a klid“
Už večer když spala a já jí balila taštičku se mi nechtělo jí někam dávat, ráno o to horší - poprvé jela autem s někým beze mě.. Asi nic na moje nervy, bude holka doma minimálně do 20 hezky s maminkou ![]()
@neumisa Když já si chci taky užívat ten klid… i manžel na dopoledne vypadl.. ale mě to vůbec nejde
![]()
Myslím, že jde o zvyk. Já to poprvé cítila jako ty. Ale potom mě to přešlo a to volno jsem si dokázala užít. Sice doteď nepůjčuju na celý den - kromě manžela (kvůli odpolednímu uspávání), ale jinak na půl den nám malou rodiče hlídají relativně často (když mám doktora, nebo musím něco zařídit).
Asi chápu
Mě se po malé vždycky hrozně stýská, ale až takhle nepřemýšlím. Dokonce jsme ji poprvé dali na noc… sic ejsem to večer obulela, ale ona si to očividně užila ![]()
Ale těhoteneské hormony dělají své. Porodnici s druhou jsem těžce zvládala právě proto, že mi starší strašně chyběla…
@Anonymní píše:
@neumisa Když já si chci taky užívat ten klid… i manžel na dopoledne vypadl.. ale mě to vůbec nejde![]()
to je o cviku ![]()
@avm3 No až půjdu do porodnice to si vůbec představit neumím. Přes noc jsem bez malé nebyla nikdy, ona je ještě taková že na všechno musí mít maminku. Tatínek nemůže ani podat dudlík, medvídka, na záchod s ním taky nejde, asi to dělá špatně
to si tady užijou a já taky.
@Anonymní píše:
@avm3 No až půjdu do porodnice to si vůbec představit neumím. Přes noc jsem bez malé nebyla nikdy, ona je ještě taková že na všechno musí mít maminku. Tatínek nemůže ani podat dudlík, medvídka, na záchod s ním taky nejde, asi to dělá špatněto si tady užijou a já taky.
No já nakonec měla jiné starosti, tak na stesk moc nezbývalo. Ale stalo se, že přišli na návětěvu a když odcházeli, tka se mě malá držela za košily brečela a nechtěla se pustit - no scéna, jak z filmu, kde matce berou dítě…
To zvládneš neboj ![]()
@avm3 No tohle mě možná bude čekat taky.. a to se pak vidím jak tam budu bulit jak želva… Ale zvládnout to budu muset ono mi nic jiného nezbude ![]()