Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A jak víš, že jde o domácí násilí před dítětem, když zřejmě ani nevíš přesnou adresu? ![]()
Jinak nedávno tubyla diskuze na identické téma, dotyčná to nakonec vyřešila osobní návštěvou na socce, nikdo ji nelegitimoval, udala, že chce být anonymní, protože se bojí případné msty těch lidí a tím to bylo vyřešené, tuším psala, že paní byla velice chápavá a rodina, kterou udala, tak zmizela, kam netuším, ale zásah bylsnad v řádu dnů ![]()
A ty je znáš? nebo jsou to jen sousedi? A co je podle tebe málo vyhovující hygiena? Jen se ptám nechci prudit ale chtělo by to podrobnější popis..takhle bych to tady mohla popsat asi o deseti rodinách ![]()
@valkil no to jo. Na socku bych zasla osobne, tak jim vse nejlip popises
Je zbytecne stourat do zakladatelky, aby sdelovala podrobnosti, to je jeji vec. zakladatelko, jestli chces dat podnet socialce, muzes i anonymne, a to osobne, pisemne nebo telefonicky, anonymne muzes dat podnet j policii, ta je he zakona povinna to prosetrit. jestli se nic neprokaze, jen dobre, a jestli ano, pak jsi udelala dobrou vec. socialka muze reagovat i ihned, maji terenni pracovnice, zalezi na nich.ahoj promin preklepy, pisi z mb. P. s.delala jsem na soc. odboru. Urgentni veci se fakt resily hned, ale je to o lidech, jak jsou pracovnice ochotne. ahojky
Ano - vše je tu věc diskutujícího - nicméně - proč anonymně ![]()
@peggy.sl píše:
Já být tebou, tak se starám sama o sebe..
s tím nesouhlasím, pokud je tam fakt někdo, kdo si neumí pomoct a je týraný, kor před dětma, pak si myslím, že lhostejnost a to české " držet hubu, krok a moc se nestarat" není to prsavé, přílišná všetečnost škodí, ale tohle nebude ten případ. Pokud bych měla strach a podezření, že se někomu kolem mě ( známá z parku, kavárny, domu) děje něco zléhjo a ona sama se to bojí řešit, pak bych zasáhla..ono takové bubu od socky může udělat dost samo o sobě…a děti si lhostejnost podle mě nezaslouží…vždy si vzpomenu na Americký zločin (film) kam až může lhostejnost vést ![]()
Nechci se hádat ani urážet ani napadat, jennejsem ten typ, každý na svém písečku a nic nic
Taky to není ideální ![]()
@peggy.sl píše:
Já být tebou, tak se starám sama o sebe..
@Lucie@Adam píše:
ANO, na tohle ti řekni jen že opravdu si správná česká povaha strčit hlavu do pisku a dělat že nic nevis..to že děti můžou být bity, to je vlastně v pořádku když nejsou tvé že? i když pochybuji, že máš děti, protože jinak by si to snad nenapsala..
Pochybuješ správně.. ![]()
Prosím všechny o zkušenost. Cítím potřebu nahlásit jednu rodinu odboru soc. péče.
V rodině se jedná o domácí násilí před dítětem, navíc dost hygienicky nevyhovující prostředí.
Jakým způsobem anonymně oznámit? Musím znát přesnou adresu?
Děkuju a prosím jen rady, ne kázání