Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je dobře, že to chceš řešit. Vždyť by se to mohlo zhoršovat a to by nebylo dobré pro tebe a ani pro děti…Proč myslíš, že by jsi přišla o děti?
Ano psychiatr a terapie by ti pomoct mohli - s manzelem je to tezky, na jednu stranu by ti mel byt oporou, ale mnohdy jsou na tohle rodinni prislusnici kratci a chce to odbornou pomoct. Je to i pro ne velka zatez. Ale nevidim do toho
- muze to znamenat to ze mu to je opravdu fuk a to neni dobre, nebo to je na nej moc a nelze mu to vycitat.
Vis, ty se nejvic bojis, ze te pripravi o deti a pritom se o ne svym jednanim nejvic pripravujes sama.
A manzel by ti treba rad pomohl, ale proste nevi jak, pozadala jsi ho nekdy o to, jak predpokladas, ze te ma podrzet?
Neboj, bude lip, jen to proste nejde hned, je to beh na dlouhou trat.
Určitě bych zkusila ještě jednou promluvit s chlapem, že opravdu zrovna teď potřebuješ podporu a že jsi na to sama, koukni i tady, určitě se najde někdo, kdo řešil něco podobného ![]()
http://www.anabell.cz/
Můj manžel mi řekl, že nerad řeší problémy, že prostě nic řešit nebudeme a konec..můj taťka je teď opravdu naštvaný, že to nechal zajít až ta daleko, že mě měl dotáhnout k lékaři už dávno. Mám strach, že příjdu o děti, protože mě zavřou někam do léčebny..to bych nezvládla. Nedávno jsem manželovi řekla, že mám sebevražedné sklony a on mi jenom řekl ať se vzpamatuju..ale když odejde do práce tak se cítím tak prázdná, že fakt nemám chuť už ani žít..prostě si vždy jen uvědomím, že v posteli spinkají ta dvě moje zlatíčka a to mě donutí se vzpamatovat..ale zhoršuje se to
Viděl, že mám pořezané nohy a jen se podíval a šel dál..dokonce jsem mu řekla, že chci jen obejmout a slyšet, že to bude dobré..to on prý ale neumí
holky co je to za život když s ním chci být navždy a mu je jedno jak moc se trápím? Jsou dny kdy se divám do zrcadla a jako kdyby mi přepne mozek a vidím se krásná..štíhlá..s dvěma krásnýma dětma..výjdu na ulici a najednou všichni koukají a já vím, že je chyba ve mě..a vše je zpět. Stačí aby se manžel otočil za jinou ženou a já hned vidím jak je vychrtlá..prostě fakt magořím už..nejdříve jsem se řezala jen kvůli jídla..teď se pohádáme..já se zavřu na záchod, brečím a zase si ubližuji..on vví, že tam sedím a nepříjde..a to tak moc bolí ![]()
Holka, chlap ti tezko pomuze, ani nevi jak. Ty vis jak ti ma pomoct? A vinit ho ze svych problemu je jen strkani hlavy do pisku. Copak ty by ses nechala dokopat k doktorovi? Nenechala, dokud o to sama nemas zajem, nepomuze nic. Takze je dobre, ze ses sama zvedla a sla. Pomoct si muzes jen ty sama s psychiatrem. Neobvinuj okoli ze sve nemoci. Je to tva nemoc, tvuj problem a ty se s tim poperes, uz jsi to jednou zvladla, zvladnes to znovu, mas extra motivaci, vlastne dve. Drzim palce.
Můj chlap mi taky občas něco podobnýho řekne, zrovna když potřebuju slovní podporu. Ale pak zjistím, že se tím zabývá, zjišťuje, různé varianty a později něco navrhne. Vyčkej do pondělka, teď ber lexaurin a vydrž! Bude líp!
Ahojky, chtěla jsem ti napsat do zpráv ale jsi anonym, když tak se ozvy můžeme pokecat ![]()
To, že budeš někde na léčení neznamená, že ti seberou děti. To by mohlo nastat naopak kdyby ses neléčila a jen se to zhoršovalo…
@Lightsunn
„Neobvinuj okoli ze sve nemoci. Je to tva nemoc, tvuj problem…“
Ano, beru, že její manžel neví, jak ji má pomoci, ale pokud ji na ní záleží, tak by měl mít radost z toho, že autorka v sobě našla tu sílu a svěřila se do rukou odborníků.
Pro anonymní autorku: Moc ti držím palce a věřím, že s lékařem problém překonáte, ale samozřejmě to bude trvat. Obdivuji tě v tom, že jsi zašla k doktorce a svěřila se jí. To je první krok, ale úplně ten nejtěžší!!! a ty jsi ho zvládla
. Mám z tebe radost.
@Zrzanka píše:
@Lightsunn
„Neobvinuj okoli ze sve nemoci. Je to tva nemoc, tvuj problem…“![]()
![]()
![]()
![]()
Tvuj chlap je sobeckej parchant studenej jak psí čumák. Taky nejsem zrovna taková ta objímací a nunákovací, ale kdybych viděla že to ten druhej potřebuje, tak se přemužu…
Nevim jestli pomuže psychiatr, psycholog a to vše kolem, nikdy sem nic podobného nepotřebovala, teda aspon sem si nevšimla, ale většinou pomáhá najít ten problém co ti to spusobuje a podle mě je ten největší problém tvuj chlap a ten pocit méněcenosti co díky němu máš a díky té jeho nepodpoře.
Drž se a děti ti nikdo neveme, tím sem si jistá
Ahojky! Nečetla jsem příspěvky ostatních, tak možná napíšu něco podobného. Taky mám psychické problémy, i když jiného rázu a to, že se člověk odhodlá se svou nemocí něco dělat, postavit se jí, je opravdu to nejdůležitější. Pak už to bude jen a jen lepší, určitě. Lékaři a léky pomohou. Ovšem moc nechápu Tvého muže. I když asi by nebylo na škodu, aby i on zašel k psychiatrovi pro radu, jak s Tebou vlastně jednat. Ono to vůbec nemusí být v tak, jak říká, že nic řešit nebude, ale třeba prostě vůbec neví, jak s Tebou v tomle období jednat a jak Ti pomoct. Nevím, jak u Tvého muže, ale chlapi tak nějak všeobecně neradi přiznávají, že něco neumí nebo neví, a tak ten Tvůj radši řekne, že nic řešit nebude. ![]()
Maminky dnes jsem se konečně odhodlala a zašla si k obvodní lékařce, svěřila se se všemi svými problémy a ta mě teda akutně poslala k psychiatrovi. Byli natolik vstřícní, že mě hned v pondělí příjmou a do té doby na uklidnění užívat lexaurin. Jsem mladá holka, mám dvě malinké děti..k doktorovi mě dohnala moje přehnaná sebekontrola a posedlost hubnutím..mám 57 kg /170cm ale jsem prostě tlustá..vím, že se mi vrátila anorexie..i když jako anorektička zatím nevypadám, váha jde stále dolů..už v minulosti jsem anorexií trpěla..navíc jsem se za poslední 3 měsíce opět vrátila k sebepoškozování..přemýšlím nad tím, že ukončím svůj život..protože co to mají mé děti za matku???ale pak si řeknu, že jim dávám tu největší lásku jakou můžu..pečuji o ně, věnuji se jim..přesto v noci jak děti spí, zkoumám své tělo v zrcadle..přehnaně cvičím, téměř nejím a když už sním tak se za trest pořežu..nejhorší je, že manžel tohle vše ví a nijak mi doted nepomohl..víte jak jsem si připadala u toho lékaře když mě zpovídal a mě plakalo dítě na rukou? a manžel NIKDE
když jsem mu pak řekla, že se konečně snad „uzdravím“..nezajímalo ho to..je žekl, že to nechce řešit..máme krásný vztah, miluje mě..ale prostě neodkáže řešit ničí problémy a přitom já na sebe byla v té chvíli tak hrdá, že konečně někdo má o mě zájem!!! trpím paranoiemi, že se mi lidé na ulici smějí, jak jsem tlustá..tak tu váhu stále tlačím níže a níže..doktor říkal, že nemůžeme čekat a že doporučuje hospitalizaci..jenže ODLOUČENÍ OD DĚTÍ?? holky já vím, že mám problém..že jsem nemocná..ale není nic horšího než vám sebrat děti..řekl, že si promluvíme a zkusíme to nějak vyřešit..ale že pokud budu mít stále sebevražedné sklony, pokud si budu dále ubližovat, že budu od dětí…prosím dochází někdo k doktorovi??pomáhá vám to???zlepší se to??že to bude dobré??doma mi nikdo nepomůže!! můj tatínek jak se to dozvěděl tak málem zešílel..ví že jsem to v minulosti dělala..ví že jsem si prošla anorexií a ted kouká jak je jeho dcera na dně a to doufal, že mě provdal muži co se o mě postará..a najednou vidím, že jsem si asi vybrala špatně..prostě najednou je vše černé..a já si pořád říkám..pomůže mi ten doktor??nepříjdu o děti??já ty dvě moje zlatíčka miluju a mám fakt strach..a i když je tak moc miluju tak ty pocity „řezání a hladovění“ neodstraním..od rána jsem měla už 2 prášky antidepresiv..přesto nic neustálo..nic nepomáhá..je tu někdo kdo se „vyléčil, léčí nebo někdo kdo je na vše sám stejně jako já??“