Proč jsou na sebe lidé takový?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
patlamatlaxy
9.7.13 12:55

Proč jsou na sebe lidé takový?

Proč tolik agrese a nenávisti?

Nechci se tu zaobírat lidmi alternativní barvy pleti. Spíš mě zajímá, proč jsou k sobě lidé tak hnusní aniž by se znali navzájem. Kam zmizela ochota a slušnost?

Jasně, doba je jiná, uspěchaná…vyšší pracovní nároky, vyšší společenské nároky…ale jsme přeci lidé! Pořád jsme lidé, ať je doba jakákoli.

Posledních pár zkušeností, které jsme získala mě dohání bohužel až k slzám. Nejsem zvyklá na takové jednání.

Proč muž drze předběhne dvě matky s kočárky na poště a jde si vsadit Sportku? proč se nezeptá, neřekne, že mu za chvíli ujede autobus, vždyť bychom ho jistě pustili.

Proč paní jedoucí na kole zastaví těsně u kočárku a oboří se na matku, že kudy má jako projet. Přitom má na straně asi 1,5m místa a kočárek jede u kraje.

Proč?

Proč někdo podá podnět na zlepšení a strhne se lavina hnusných urážek a nechutných fikcí. Přitom se ti lidé vůbec neznají!

A víte, co je na tom nejhorší? Že se začínám lidem vyhýbat! Raději budu s dítětem doma na písku co je na zahradě, než abych šla někam na veřejné pískoviště. Nechce se mi se seznamovat s novými lidmi, protože se bojím, co budou zač a jak se ke mě budou chovat. Pomluví mě, že špatně vychovávám své dítě, pomluví náš dům, který je rozestavěný…

Bojím se chodit na poštu, že mě zase předběhne někdo ve frontě a já se neudržím a prohodím nějakou poznámku a ten se na mě oboří a bude hnusný.

Bojím se chodit do obchodů s kočárkem, abych nedostala vynadáno, že ho mám nechat venku, tak do těch obchodů ani nechodím.

Zkrátka se začínám bát všech cizích lidí. Bojím se navazovat s nimi kontakty a raději se vyhýbám situacím, které by to vyžadovaly.

Ani nevím, co vlastně tím vším chci říct.

Nejradši bych se uzavřela do nějaké nepropustné bubliny, jako když strčíte hlavu pod vodu…jen hučení a mumlající hlasy nad Vámi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
novo123
9.7.13 13:02

@patlamatlaxy upřímně to taky pozoruju a nejvíc jsem si toho všimla na dovolené, lidi jsou nezohlední, protože oni si chtějí užít dovolenou a je jim fuk, že ji u toho kazí tobě. My s manželem nejsme takový a snažíme se chovat se tolerantně a slušně, bohužel to často dopadá tak, že z dovolené máme kulový - vzpomněla jsem si namátkou na výlet lodí, kde totálně zlitej Polák skákal po lavici na sezení takovým způsobem, že mi prakticky dupal na ruku :nevim: On si to určitě užil, já až zase tak moc ne :nevim: Takovejch případů je pořád víc a bohužel, když se ozveš, tak jsi ještě za nepříjmenou ženskou - to jsem se dozvěděla, když jsem v osmém měsíci s kočárem stála ve frontě a pán mi pod kočár položil basu piv a čekal, že já se asi vznesu (popošla jsem, abych se podívala na syna, jestli mu nic nechybí a už jsem se neměla kam vrátit) :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
9.7.13 13:03

Kdo dneska není loktař, ten ničeho nedosáhne. Já mám k lidem úctu, zdravím, když někoho znám, pouštím starší lidi sednout, když mám nákup, pustím zákazníka s pár věcma, aby nečekal. V patnácti letech jsme šli s kamarádkou a kamarádem ptát se na brigádu. Ve dveřích kanceláře jsme se srazili, já dala přednost, šla dovnitř jako poslední a hned jsem slyšela „to je dobrý, dva mi stačí“.
K cyklistce a kočárku se nevyjadřuju, já mám taky zkušenost, kdy jdou dvě s kočárkama a dětma roztahaný po celým chodníku a na každýho, kdo řekne „s dovolením“, čumí jak největšího vopruza.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
9.7.13 13:05

Já bych jednou strašně ráda slyšela maminku, která svému dítěti, které někomu někde brání v cestě, řekne, že nesmí překážet, protože tu není samo. V životě jsem to neslyšela. Každý upřednostňuje sebe a své potřeby. Je na čase naučit se to od nich.

• Citovat
  • Upravit
3030
9.7.13 13:06

Já neříkám, že to tak není. To bylo, je a bude. Mě spíš zaráží, jak tomu podléháš. Uzavíráním se doma není k ničemu. Nechápu třeba i k frontě na poště, že píšeš, že se bojíš, že se neudržíš a něco řekneš. No a proč ne. Dá se to i ve slušnosti a nic na tom nevidím špatného, když se někdo chová jako hulvát. Navíc ty se bojíš i věcí, které se ještě nestaly. (viz pomluvy)Ty se bojíš toho, že se budeš bát. No raději bych vyhledala odborníka. To není dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
9.7.13 13:07

Ahoj, ja uz to rikam dlouho, ze lidska slusnost se vytraci. Ja hlavne jsem takovy dobrak, snazim se lidem pomáhat a bohužel ocekavam totez od nich, jenze pomuze jeden ze sta. Lidi k sobe nedokazou byt mily, uprimni, jen se pomlouvaji a zavidi. Každý hleda jen vlastní prospěch.
Me se stalo v drogerii, ze jsem sla ještě s hlubokym kocarem a byly uzke ulicky, tak jsem cekala az si tam nejaka typuji 50 leta pani vybere, nerekla jsem ani slovo, proste jsem cekala a ona si me vsimla a zacala přes celou drogerii na me rvat - mam se posrat ze vy mate kocar? ja na ni koukala jak tele na nove vrata, fakt sileny!!!

Příspěvek upraven 09.07.13 v 13:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.7.13 13:07

U nás je to úplně šílený, co se aut týče.. prostě já mám auto, kdo je víc. Nějaká červená, stopka, přednosti, nic.. Lidi se chovají jako kreténi.. já vypadám zrovna jako ranař, lidi si na mě tolik nedovolí. Ale uchvacuje mě, když pustím starou paní ve frontě a ona se mi ještě omlouvá (beru to jako samozřejmost).. zase mě dokáže vytočit, když se druhá prsí průkazkou ztp, předběhne mě s plným košíkem a já držím v ruce sáček se 6ti rohlíky (max 10 minut nazpět).. to bych vykvetla.. Tohle vše je o vychování, jsem vychovaná v úctě ke starším, pomáhání a pod, k tomu samému vedu i dítě. Pak mě berou mory, když ten můj pouští děcka na skluzavce a přiběhne tam hajzlík a málem ho z prolezky shodí, jen aby byl první :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.7.13 13:08
@ncc1701 píše:
Já bych jednou strašně ráda slyšela maminku, která svému dítěti, které někomu někde brání v cestě, řekne, že nesmí překážet, protože tu není samo. V životě jsem to neslyšela. Každý upřednostňuje sebe a své potřeby. Je na čase naučit se to od nich.

tak to se musíme někde potkat a uslyšíš to ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
9.7.13 13:09

@martina.se
No jestli vypadáš jako ranařka, tak tě snad asi ani potkat nechci :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
patlamatlaxy

Novo123 nebyla to náhodou loď Bibe? Nějak by mi to na ní sedělo. Což takový nalitý Polák, ale když je ten člověk střízlivej, o to je to možná horší.

Kdybych tu měla všechno vypisovat, tak bych se od PC nezvedla!

Třeba jsme šla na poštu, měla jsme velkej kočár, takovej ne moc flexibilní a tam hromada lidí, asi pět minut jsem štelovala kočár a dveře, až přišla asi 80ti letá babička o holi a že mi pomůže. Ostatní dělali že nevidí.

Těhotná jsme jela narvaným autobusem, paní pode mnou dělaly, že nevidí…a bylo evidentní, že těhotná jsem. Rozhodně jsme jako špekatka nevypadala.

A nejlepší důchodce, do kterého jsem omylem narazila v metru a omluvila se mu. A co on na to? No přeci strčil do mě taky! Regulérně naschvál ramenem…málem mě povalil na zem! A přitom byl normální, slušně oblečenej, vysokej, řekla bych že na svůj věk i atraktivní…no a v mozku díru!

• Citovat
  • Upravit
novo123

@ncc1701 tak to se musíme sejít, abys to viděla, protože mě neskutečně točí matky, který se nestarají o to, kde jejich děcko je a komu zavazí, tak sama jsem na tohle až přecitlivělá a moje děcko nikomu do cesty neleze, razím teorii, že když si neumíš děcka ošéfovat, tak mají být zavřený doma!!! Když malej měl ječi období, tak jsem ho do obchodu nebrala, divím se, jak v pohodě tohle ostatní dělaj. Na jedné dovči s sebou na osmihodinouvou cestu busem vzali rodiče asi dvouletou holku, celou cestu řvala, pištěla a kopala nám do sedačky - rodiče byli úplně nad věcí - dělat tohle moje děcko, tak ho s sebou nikam neberu. Synovec je podobně nevychovanej a mamka se diví, že ho s sebou nechci vzít na výlet. Když se neumí chovat na veřejnosti, má sedět doma na zahradě!

• Citovat
  • Upravit
72725
9.7.13 13:10

@ncc1701 neboj, já tak jenom vypadám :mrgreen: tedy už mi to pár lidí řeklo, já se tak necítím :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.7.13 13:11

@patlamatlaxy mmchdm, pokud začínáš mít takovéto obavy, radši zkus vyhledat odborníka. Sociální fóbie je sviň, abys nakonec nezůstala zavřená jen doma.. Určitě s těma obavama můžeš pracovat :think: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patlamatlaxy
9.7.13 13:12

@ncc1701 To je právě ono! Já šla sama s jedním kočárkem a u krajnice, je to úzká silnička, tak se bojím kvůli autům, není na ní chodník.

• Citovat
  • Upravit
novo123
9.7.13 13:14

@patlamatlaxy otázka spíš je, co s tím dělat. Dělat jako by nic, k ničemu nevede, protože jsi pak jak otloukánek. Sedět doma a nikam nechodit taky není řešení. A bránit se, to je jenom zbytečný rozčilování. Já jsem teda spíš ten rozčilovací typ, ale když se srazíš s blbcem, tak ti i jasně vyjádřený nesouhlas je k ničemu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová