Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Sama do chodítka nedávám a nikdy bych nedala a vím že je tu 10000 diskuzí ale v jedné diskuzi nastal maličký spor a tak prosím anonymně hlasujte aby jsme zjistily kolik miminek je v chodítku i když jen pár vteřin.Myslím tím to klasické hnusné chodítko do kterého se dítě strčí ne to interaktivní.Děkuji
Hlasování je samozřejmě anonymní takže nějakých výpadu se nemusíte bát:-)
Odpovědi jsou jen ano a nebo ne proto aby jsme tu neměli 100 odpovědí někdo jo
prostě i malá chvilka znamená ANO ![]()
Nedávám, už jsou obě moc velké (2 a 4 roky). Ale dávala jsem, v určitém věku to byla jedna z mála chvilek kdy se plazící, zuřící a nespokojené mimino zabavilo bez nutnosti mít ho na těle. Dávala jsem na chvíli (nikdy déle než půl hodiny), když jsem si byla jistá, že na to fyzicky mají, obě plavaly od tří měsíců, v chodítku byly tuším poprvé tak před půl rokem. Nikdy z něj nevypadly, nepřevrhly ho, nezranily se. U nás ve městě se dědí taková ta plastovo kovová monstra se šeti kolečky, dostali jsme ho, použili, zapůjčili, opět použili a poslali dál.
Anonymitu nepotřebuju, naše mudra o tom věděla a neměla námitky. Podle mně vhodně používané chodítko rozšiřuje kojencům obzory a je dost důležité u druhého dítěte, když je první starší jen o málo (jen chodítko umožnilo naší mladší nezbláznit se z úniků její škodolibé plně mobilní o 21m starší sestry).
A pokud moderní matky netrefilo a dočetly se až sem, tak jsme používali i hop:,–(lo, to byla taky svého času atrakce.
Tato diskuze nebyla založena za učelem zde někoho soudit
jen jsme se dohadovali kolik matek dává.Já měla za to že snad už žádné
ale já si myslím že přirozený vývoj je duležitej a nemyslím si že by nožičky které neumí chodit jsou připraveny na chodítko. ![]()
Kamčo taky jsem hlasovala proti chodítkům,nikdy v nich nebylo ani jedno moje ditě,nechtěla jsem jim ničit páteř,ale fakt by jsi se divila kolik maminek z mého okolí děti do chodítek dává,znám jich dost.
Choditko nikdy.
Kdyz na nej kdosi z pribuznych zavedl rec, vyvetlila jsem proc ho nechci, ale asi ne moc dobre, protoze nam za par tydnu koupili hop:,–(lo do dveri, coz je vlastne totez v blede modrym. Druhy den jsem ho strcila pod kocar a chtela dovezt na charitu, ale pak jsem si rekla, ze nebudu nicit zada ani cizim detem a hodila jsem ho rovnou do popelnice.
To je zas něco moderního, co škodí, neškodí, co ublíží a neublíží …
Starší dcera v chodítku byla a žádné problémy s kyčlemi ani zády nemá. Adámek v něm zatím není, ale jen proto, že ho nemůžu najít, nevím je-li ve sklepě či jsme ho někomu nepůjčili … Myslím, že pokud se již dítě samo staví na nohy a opírá o nábytek, příp. již chodí podél nábytku, chvilku v tom chodítku může být, nejde o to, aby tam bylo celý den, ale chvilkama - nevidím důvod proč ne. Myslím, že víceméně všechny jsme v chodítku kdysivá byly a jsme snad všechny zdeformované? ![]()
Amando mám záda jak luk v chodítku jsem byla a možná proto ale buh ví
Chodítko jednoznačně ne, i jsem to tady už odhlasovala. Ale souhlasím, že pořád se najde spousta maminek, které si ho nemůžou vynachválit hlavně kvůli „svému klidu na kafčo“. Já si to kafčo holt vychutnám jen brzo ráno, když mi divá zvěř ještě spí. A i přes den se to dá uhlídat ![]()
Stejně tak se stavím i k hop:,–(lům. My jsme neměli ani ty chodítka, co se tlačí před sebou… neznám přesný název… a obě holky začaly chodit velmi brzo… v 10m a přesně v roce, samy od sebe a přirozeně. Prvním „chodítkem“ v naší domácnosti byl až kočárek.
Amando, že je chodítko nic moc na záda, není nic novýho a moderního. Už i moji rodiče věděli, že by ho neměli používat… je mi 33. „Boj“ proti chodítkům je snad jediná věc, která se drží beze změny.
No je to věc názoru, já si myslím a jak to vidím kolem sebe a slýchám, používá ho většina maminek, jen sem na fórum to skoro nikdo raději nepřizná, protože nechce být kritizován, jak ubližuje svému děťátku. Já se za své názory nestydím, proto jse mklidně přiznala, že dcera v něm byla a prcek možná i bude, a jak jsem taky řekla, já a sestra jsme v něm byly, dcera v něm byla a zdeformované nejme a ani zdravotní problémy nemáme. Taky jsem řekla, že to není o tom, být v něm celý den.
A jsem asi „starší“ škola, je mi 37.
Nepouzivam,pouzivat nebudu a ani nechapu vyznam pouzivani-k cemu je to dobry ![]()
HEZKE RANO,
Mikulenko-no prave treba asi k tomu 'vypiti si kafca ' ![]()
Bez vtipu-NIKDY jsem nepouzila a jsem velice rada,ze ma i zde vetsina stejny nazor…Nejde o to,jestli latkove nebo plastove nebo ze zlata-proste CHODITKO je uz jednou CHODITKEM a neumoznuje diteti prirozene postaveni nozicek ,dite v nem nechodi,ale VISI svou vahou.....
JO-nic ale nemam proti takovym tem ‚takychoditkum‘,co jsou jako trojuhelnicky na koleckach a diteti slouzi jako opora pri prvnich kruccich -dite je tlaci pred sebou a jde za nima anebo vedle nich.