Hlavička miminka - deformace?

3165
4.11.12 23:48

Hlavička miminka - deformace?

Ahoj.

Máme malý problémek ohledně miminkovské hlavičky. Všimla jsem si, že na spaní preferuje hlavičku otočenou na pravou stranu. Snažím se jí točit na druhou, ale přesto má už deformované ouško a placatější hlavičku z té strany :nevim:
Nevím, co mám dělat..přetočím mu ji na druhou stranu a stejně se do dvou minut přetočí na tu „svou stranu“. :roll:

Je měsíc starý.
Snažila jsem se i hlavičku zakládat, aby ji neotočil, jenže nakonec se přetočil a začal tu plenu žužlat, tak jsem od toho upustila, aby se neudusil ještě :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1171
5.11.12 00:02

Tak to by mě taky zajímalo, bude nám měsíc za dva dny a taky preferu jednu stranu a pořád si přelehává ouško a hlavičku má nepatrně placatější z té jedné strany :( Snažím se polohovat, ale to se docela vzteká :roll: Mám takový polštářek proti slehnutí hlavičky, ale stejně je zatím v zavince většinou :nevim: Hračky že by ho zaujaly, to ještě moc néé, to je jediný na co spoléhám, že ho pak nalákám na hračky na tu druhou stranu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.11.12 00:30

To dělá každé miminko… Fakt. Neznám takové, které by to střídalo. Prostě furt otáčet a časem se to srovná samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
5.11.12 00:35

No, zas jako nečekat moc dlouho, klidně si říct o rehabilitaci, i když maminy občas cvičit s dětmi právě nechtějí… já bych to nepodceňovala, já si o rehábku sama řekla a dr. mě jen pochválila, spravilo se to rychle, protože o co déle má jednu stranu oblíbenější tím více se mu zkracují svaly na té oblíbené straně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
5.11.12 00:39

Prodávají specialní klínky na podložení, lze motivovat hračkou na straně kam se neotáčí a měnit polohu v postýlce nohy - hlavička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
5.11.12 07:19

My měli úplně to samé. V pěti měsících se to začalo pomalu srovnávat.
Pokud je Vám měsíc-polohovala bych na druhou stranu-vypodložit něčím těžkým. Například rýži v pytlíku nebo cukr ( větší množství ). Nedávat hračky na „oblíbenou“ stranu a okno mít na druhou stranu, aby mělo miminko motivaci. A hodně dávat na bříško, aby si procvičoval krční svalíky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27031
5.11.12 07:30

Mám to samý a po zkušenosti se druhým se cvičení faklt vyhýbám i dr zatím nechce posílat,,,nám je 8 týdnů a hračky jako fakt nezájem a když hlavičku otočím stejně si jí otočí tam kam chce, a když zablokuju tka řve…druhýmu i když jsme chodili na vojtovku kvůli tomu tak stejně je to dodnes vidět nepatrně ale je..a to mu byly dva roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
5.11.12 07:30

Já polohovala dítě na bok, střídala jsem jim to po dvou dnech. Když spaly v kočáru, tak taky preferovaly jednu stranu, ale v postýlce jsem je prostě nenechala. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
5.11.12 08:19

Známá měla na polohování toto http://www.babycar.cz/…/_var%3D2976 ;)

• Citovat
  • Upravit
veronikakr
5.11.12 08:22

My jsme měli úplně to samý. CCa od 3. měsíce jsme chodili rehabilitovat a ani ne do měsíce už začal používat na plno obě strany, takže když spal měl hlavu bud rovně, na levno nebo na pravo, hlavičku měl taky placatou na jedné straně a dneska mu je 8 měsíců a nepoznali by jste to

• Citovat
  • Upravit
4112
5.11.12 08:26

Já malého na spaní zabalím do zavinovačky a střídám ztany..v tom se otočit nemůže a ještě podložím zádíčka a vydrží to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
5.11.12 08:34

Malá taky měla otočenou hlavičku pořád na pravou stranu tak jsem ji dávala do polohovacích válečků, ale je fakt že kolem těch třech měsíců se z nich dokázala během noci vykroutit tak jsem podkladala hlavičku plenkou to většinou v kočáru a v postýlce jsem dávala kilovku cukru :) a davala jsem ji hračky z té neoblíbené strany a ted má 5měsíců a kouěsek a střídá obě strany. Hlavičku má ještě trochu placatější na té pravé straně, ale je to opoznání lepší než předtím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klára W.
5.11.12 08:35

Dávat miminko na bok a střídat je a nebo otočit hlavičku na druhou stranu a dát za ní něco, aby jí neotočilo zpět. Používaly se na to pytliky s moukou, samozřejmě do nečeho dané, např. povlak na polštářek.

• Citovat
  • Upravit
199
5.11.12 08:35

Ja jsem pouzivala polohovaci valecky, krasne jsem dceru mezi ne oprela, po kazdem kojeni jsem stridala stranu. Odstranila jsem je nekdy kolem 3.-4.mesice. Mohu jen doporucit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3239
5.11.12 09:00

Ahoj u nas presne to same porad hlavu doprava a jeste si splacnul ucho, tak mu pak trcelo. Jak uz psaly holky davat ho tak aby byl otoceny na te druhe strane, na hrazdicku zavesit hracky jen na jednu stranu, kdyz jsem kojila v leze tak taky jen aby namahal tu druhou stranu. Jeste pouzivam takovy specialni polstarek http://www.mamatoto.com.cy/tprod.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí