Hledá mě exekutor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
451
20.8.13 16:35

Jj, exekutor může jít tam, kde se DOMNÍVÁ, že se může dlužník zdržovat. Nezáleží na trvalém pobytu, stačí, když sousedi řeknou, že tě tam OBČAS vídají. A zabavit může vše, i věci, co nejsou dlužníka. Slušnej exekutor věc nezabaví, když mu na místě předložíš doklad, že daná věc není dlužníka. Ale záleží na slušnosti konkrétního exekutora, některýho to nezajímá a lepí na vše. Pak se musí věci vyjmout ze soupisky vylučovací žalobou, ale to je zdlouhavý a náročný proces, na každou věc by bylo nejlepší mít nejlépe fakturu, na který je jméno toho, kdo kupoval, ale to skoro nikdo nemá :nevim: pak taky myslím, že na každou takhle vyloučenou věc se platí poplatek 1000,– Kč. Prostě nemá cenu se schovávat, ale snažit se co nejdřív řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
21.8.13 13:59
@mili84 píše:
Tyhle instituce nejspíše nee, ale nebude problém si ji zjistit, pokud jsi tam evidovaná :-) Jinak k nim do bytu by neměli vlézt, pokud tam nemáš bydliště…

Tak to není pravda. Můžou vlézt do bytu, pokud mají podezření, že se tam dotyčná zdržuje a hlavně, že tam má majetek. Pokud jí tam chodí pošta, tak je to dostatečné opodstatnění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.13 11:36

@smurfka Je to soudni. Domluvit se s nim bouzel neda :-(.V patek si chce prijed pro veci. Pomohlo by nejake cestne prohlaseni?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.13 11:37

@Salvaje a budou brat i kdyz uvidi ze tam nic nemam?

• Citovat
  • Upravit
3491
27.8.13 10:34
@Anonymní píše:
@Salvaje a budou brat i kdyz uvidi ze tam nic nemam?

No to bys musela dokázat, že tam není nic Tvoje… Například fakturama na jméno atd… Není to vůbec snadný… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.15 20:02

exekuce na mou adresu

Dobrý den, vím že tto diskuze je stará ale zaujalo mne téma, jelikož partner se kterým jsem pul roku bydlela si vzal aniž bych o tom věděla půjčku přes internet - 4000,– nyní se odstěhoval a mne přišel dopis aby se dluh zaplatil, poté další s tím, že pokud nebude reagovat, přijde exekutor. jelikož za pár dní očekávám další dopis a asi už poslední a na to by měl asi přijít ten exekutor. mně by zajímalo, zda s tím máte nějaké zkušenosti, chtěla bych vědět, zda exekutor může přijít ke mne domů, ikdyž tady nemá trvalou adresu. Volala jsem do společnosti, u které si pujčil a tam mi řekli samozřejmě že změnit adresu nemůžu a ani s tím nic dělat nemužu protože nejsem majitel účtu. poradíte? předem moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
3871
15.3.15 20:05

Pokud je půjčka na expartnera a ten u Vás nemá trvalý pobyt, tak se nemáte čeho bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.15 20:13

Tím že napsal té společnosti svou trvalou adresu moji aniž by ji tady měl a chodí mi zde dopisy. taky jsem zde četla že někteří exekutoři mužou jít tam kde se jen domnívají že ten dlužník bydlí. mám jít s malým do nemocnice a nerada bych zjistila něco takového až se vrátím.

• Citovat
  • Upravit
3097
15.3.15 20:16

Exekutor může jít i tam, kde se dlužník zdržoval, takže bych tak klidná nebyla, ozvěte se ex at to dá dopořádku, jinak to budete asi muset řešit přes soud, aby exekutor věděl, že se tam ex nezdržuje a nezabavil vaše věci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
15.3.15 20:16

Řešením je napráskat exekutorovi současné místo pobytu tvého bývalého - ovšem pravdivě. Pak exekutor půjde po něm a tobě dá pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
15.3.15 20:18

Anonymní, tobě přišel dopis pro bývalého přítele?
Víš, kde se zdržuje? Pokud ano, tak to exekutorovi nahlaš. Na schránku si dej pouze svoje jméno a poštu uvědom o tom, že se tam pan XY již delší dobu nezdržuje a ať ti jeho poštu nedávají do schránky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
15.3.15 20:20

Napsala bych jim doporučeně dopis, že došlo k omylu, dlužník se na adrese nezdržuje a ani tam nemá trvalý pobyt. Jinak k nám zase chodily upomínky přítelovy dcery, pošťačka nám řekla, že máme napsat na schránku, že xxx na této adrese nebydlí a ona pak bude dopisy doručovat zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.15 20:24

Dobře a co když nebudu doma? v uterý mám jít s malým k dr a ta nás nejspíš pošle do nemocnice. přijdu domů a zjistím že mám zabavený majetek? bývalý bohužel absolutně nekomunikuje, o exekuci ví, jelikož mu to chodí na mail a taky mu píšou SMS, píšou to v tom dopise.

• Citovat
  • Upravit
7266
15.3.15 20:31

Exekutor nevleze do zamčeného bytu, ve kterém nikdo není ;) Normálně zavolej na příslušní exekutorák a oznam jim tuto skutečnost, že tam bývalý nebydlí a nemá tam ani trvalé bydliště… nejlepší by bylo, kdybys jim oznámila, kde bydlí teď, ale když to nevíš, tak i tak nevadí. Exekutor maximálně přijde si to potom ověřit a to tak, že prostě zazvoní a zeptá se vás, když vás tam nezastihne, tak zazvoní na sousedy a zeptá se, zda se tam bývalý vyskytuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.15 20:34

A můžu jen doufat, že sousedi řeknou ne nebydlí. protože tady fakt pul roku byl každý den, občas služebně odjel na delší dobu. ale jinak normálně tady bydlel.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová