Hledá mě exekutor

Anonymní
20.8.13 14:42

hleda me exekutor

Omlouvám se za anonym. Před chvilkou mi volal přítelem tatínek že mě tam nejspíše hledal exekutor.Chci se zeptat zda můžou do jejich bytu i když tam nebydlim(sousedi to můžou dokázat)do, ale chodí mi tam pošta).Zda může dat školka, doktorka, nemocnice mojí pravou adresu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smurfka
20.8.13 14:46

Pokud ti tam chodí pošta - mohou zabavit věci z toho bytu i když tam nebydlíš..chodit tam můžeš, exekutor tě nezatkne nebo nevím čeho se bojíš
exekutor si zjištuje pravou adresu - většinou z úřadu ( jestli pobíráš dávky, z pracáku, píšou i na pošty, městské uřady apod..)

• Citovat
  • Upravit
31672
20.8.13 14:47

Pokud se domnívají, že tam bydlíš, tak tam můžou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mili84
20.8.13 14:47
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym. Před chvilkou mi volal přítelem tatínek že mě tam nejspíše hledal exekutor.Chci se zeptat zda můžou do jejich bytu i když tam nebydlim(sousedi to můžou dokázat)do, ale chodí mi tam pošta).Zda může dat školka, doktorka, nemocnice mojí pravou adresu?

Tyhle instituce nejspíše nee, ale nebude problém si ji zjistit, pokud jsi tam evidovaná :-) Jinak k nim do bytu by neměli vlézt, pokud tam nemáš bydliště…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.13 14:53

@smurfka A oni se ptají i sousedů? A to ti co mě hledali půjdou do bytu hned? Nebo to jsou jenom „poslicci “?

• Citovat
  • Upravit
2907
20.8.13 14:55
@Anonymní píše:

Určitě můžou, pokud by jim neotevřeli můžou vlézt sami za doprovodu policie. Věci zabavit taky můžou, pokud by nebyly tvoje musela by jsi to dokázat. Jde to i zpětně, kdy by jsi musela podat návrh na vyškrtnutí věci ze soupisu a vylučovací žalobu. Je to ale poměrně zdlouhavá záležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
20.8.13 14:56

Můžou, kamarádky známýmu takhle olepily v bytě kde co, jen proto, že si tam jeho maminka, která v té době bydlela v zahraničí nechala posílat poštu - kamarádka mu u soudu byla svědčit, že jsou věci jeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2907
20.8.13 14:56
@Anonymní píše:
@smurfka A oni se ptají i sousedů? A to ti co mě hledali půjdou do bytu hned? Nebo to jsou jenom "poslicci "?

To je těžko říct, už ti přišla nějaká korespondence? Exekuční příkaz, výzva k úhradě? Každý exekutor postupuje jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
20.8.13 14:58
@Anonymní píše:
@smurfka A oni se ptají i sousedů? A to ti co mě hledali půjdou do bytu hned? Nebo to jsou jenom "poslicci "?

záleží jestli to byli státní ( soudní ) exekutoři, nebo soukormí exekutor, je to poměrně hodně velký rozdíl..Pokud to jsou státní exekutoři ti do bytu nejdou hned, pokud to je soukromý ten tí tam vleze kdy chce, jak chce a sousedů se neptá. pokud ti tam chodí pošta, předpokladají že tam bydlíš a i když jim může kdekdo říkat opak tak je to nezajímá..zabaví i když to není tvoje o věci si pak musí majítelé žádat a musí dokazovat že jsou jejich

• Citovat
  • Upravit
17162
20.8.13 14:58

anonymní

A nebude lepší se s exekutorem spojit aspoň telefonicky, sjednat si nějakou schůzku a dohodnout se na nějakém řešení, aniž by se do toho zbytečně zatahoval zbytek rodiny???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2907
20.8.13 15:00

@KačuliKačka No některé exekutory to nezajímá nějaká domluva, chtějí hned situaci řešit. Ale jak píše @smurfka je to fakt rozdílné no, každý exekutor se chová jinak. Ale každopádně vyhýbat se mu, to nepomůže, takže zavolat určitě nebo tam zajet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
20.8.13 15:19

Nemuzou vlezt nekam, kde nemas trvale bydliste! Blbost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
20.8.13 15:20
@katja.kuerti píše:
Nemuzou vlezt nekam, kde nemas trvale bydliste! Blbost!

nemluv něco co nevíš přesně..soukromý může, státní ne. Si to najdi v zákoníku než něco vypustíš :roll:

• Citovat
  • Upravit
1101
20.8.13 15:24

@katja.kuerti Trvalé bydliště není rozhodující Exekutor jde tam kde si myslí že má dlužník majetek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
20.8.13 15:27

@martina1988 Myslet, znamena h**** vedet! Nemuzou vzit veci, ktere patri nekomu jinemu! Mama taky takhle odhlasila brachu! Nemuzou k ni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová