Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Michaelakkk píše:Monny89 píše:přesněji 19 tisíc
ja jsem psala ze to je nejak kolem 30tis.
Není to 19 tis. mícháš jabka s hruškama…
j.a.n.i1 píše:Michaelakkk píše:Není to 19 tis. mícháš jabka s hruškama…Monny89 píše:přesněji 19 tisíc
ja jsem psala ze to je nejak kolem 30tis.
jak myslíš
![]()
j.a.n.i1 píše:
Nemyslím, mám to spočítané správně.
Když si myslíš že víš ![]()
Už první chybu máš v tom, že 7600 nebude chodit 10× ale 9× jelikož od 10 měsíce už dostaneš 3800 ![]()
A u tý 3 letý to není 37× ale 36×
a ti co si ji zvolí stejně nebudou dostávat rodičák od začátku jelikož nejdřív jim bude chodit mateřská.
já vim svý ty víš svý já si myslím že mám pravdu a ty ne, tak si ty mysli opak
![]()
Michaelakkk píše:j.a.n.i1 píše:
Nemyslím, mám to spočítané správně.Když si myslíš že víš
Už první chybu máš v tom, že 7600 nebude chodit 10× ale 9× jelikož od 10 měsíce už dostaneš 3800
Nemám, zkus počítat se mnou:
A u tý 3 letý to není 37× ale 36×a ti co si ji zvolí stejně nebudou dostávat rodičák od začátku jelikož nejdřív jim bude chodit mateřská.
Takže, jak už jsem psala, převod na otce dělají ti co nemají nárok na PPM, tudíž když zvolí 3 letou přes otce, tak ji budou brát od porodu, jelikož na mateřskou nárok nemají, tak jim nemůže nejdřív chodit.
Ten počet je 37× stejně jako v předchozím, zde je to ještě jasnější, na dítě narozené 15.1. dostane matka první rodičák již za leden a poslední dostane taky za leden, když dovrší 3 roky, takže jsou to 3 roky a 1 měsíc = 37 měsíců
já vim svý ty víš svý já si myslím že mám pravdu a ty ne, tak si ty mysli opak![]()
Nehledě na to, i kdybych měla u obou variant chybu (jako že nemám) tak tím, že se jedná o stejnou částku u obou, tak to výsledný rozdíl nijak neovlivní.
Jo a někdy jsem děsně paličatá… ![]()
j.a.n.i1 píše:Michaelakkk píše:j.a.n.i1 píše:
Nemyslím, mám to spočítané správně.Když si myslíš že víš
Už první chybu máš v tom, že 7600 nebude chodit 10× ale 9× jelikož od 10 měsíce už dostaneš 3800Nemám, zkus počítat se mnou:
- dítě se narodí třeba 15.1., tudíž 9 měsíců mu bude kdy - 15.10.
- 3800,– se jak píšeš bere od 10. měsíce, tj. posledních 7600,– dostane v měsíci, kdy mu bude 9.měsíců
- tudíž: leden, únor, březen, duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen … což je prostě 10× a ne 9×
A u tý 3 letý to není 37× ale 36×a ti co si ji zvolí stejně nebudou dostávat rodičák od začátku jelikož nejdřív jim bude chodit mateřská.
Takže, jak už jsem psala, převod na otce dělají ti co nemají nárok na PPM, tudíž když zvolí 3 letou přes otce, tak ji budou brát od porodu, jelikož na mateřskou nárok nemají, tak jim nemůže nejdřív chodit.
Ten počet je 37× stejně jako v předchozím, zde je to ještě jasnější, na dítě narozené 15.1. dostane matka první rodičák již za leden a poslední dostane taky za leden, když dovrší 3 roky, takže jsou to 3 roky a 1 měsíc = 37 měsíců
já vim svý ty víš svý já si myslím že mám pravdu a ty ne, tak si ty mysli opak![]()
Nehledě na to, i kdybych měla u obou variant chybu (jako že nemám) tak tím, že se jedná o stejnou částku u obou, tak to výsledný rozdíl nijak neovlivní.
Jo a někdy jsem děsně paličatá…
To koukám ![]()
Jo jo Jani má bohužel pravdu, neznám žádný dobrý důvod, proč by rodina, kde žena má nárok na MD, měla dostat o 45 600 Kč více na RP oproti rodině, kde žena tento nárok nemá.
Měli by to změnit a ty částky srovnat ![]()
Jojo, ten původní návrh se mi taky líbil, udělat strop stejný a nechat větší volnost ve volbě délky… tím by byli zvýhodněni ti co nárok na PPM mají, neb jsou prvního půl roku placeni z jiných peněz ![]()