Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, četla jsem tu jednu diskuzi, kde bylo krásně vysvětleno jak převést RD na otce a zpět na matku, která neměla nárok na výběr délky, ale vůbec ji nemůžu najít, proto jsem se rozlodla poprosit vás, jestli si nepamatujete její název nebo mi na ni rovnou nehodíte odkaz. Už si právě ani nepamatuju měsíc ve kterym byla založená a nevim jestli ji zakladatelka dala do správné kategorie, ale v mateřské dovolené jsem ji nenašla. Předem moc moc děkuju za pomoc.
Myslíš tuhle? https://www.emimino.cz/…goval-35090/
Mám ji v oblíbených, je to fakt jedna z nejužitečnějších diskuzí ![]()
Já jako moc nechápu proč to převádět…
já si myslím,že je lepší dostávat něco 4 roky než 3 roky a pak jít do práce… teda pokud nemáš najitou práci.....
Michaelo, tohle to není pro mě, já práci mam a rodičák zvolený taky a řekla jsem někomu, že mu pomůžu.
Michaelakkk píše:
Já jako moc nechápu proč to převádět…já si myslím,že je lepší dostávat něco 4 roky než 3 roky a pak jít do práce… teda pokud nemáš najitou práci.....
Mě tedy přijde zajímavé dostat o 60tis. víc… a 4 roky může být doma člověk úplně stejně.
j.a.n.i1 píše:Michaelakkk píše:Mě tedy přijde zajímavé dostat o 60tis. víc… a 4 roky může být doma člověk úplně stejně.
Já jako moc nechápu proč to převádět…já si myslím,že je lepší dostávat něco 4 roky než 3 roky a pak jít do práce… teda pokud nemáš najitou práci.....
Jak o 60 tis. víc??
Michaelakkk píše:j.a.n.i1 píše:Jak o 60 tis. víc??Michaelakkk píše:Mě tedy přijde zajímavé dostat o 60tis. víc… a 4 roky může být doma člověk úplně stejně.
No, převádí to ti kdo nemají nárok na PPM, tudíž berou rodičák hned od porodu, takže:
Těch 60 byl odhad
ale celkem přesný
Michaelakkk píše:
To si nemyslim, pri trilete variante mas o cca 30 000,– celkove vic nez na 4lete
j.a.n.i1 píše:Michaelakkk píše:j.a.n.i1 píše:Jak o 60 tis. víc??Michaelakkk píše:Mě tedy přijde zajímavé dostat o 60tis. víc… a 4 roky může být doma člověk úplně stejně.
No, převádí to ti kdo nemají nárok na PPM, tudíž berou rodičák hned od porodu, takže:
Těch 60 byl odhad
- 3 letý … 37×7600 = 281 200,–
- 4 letý … 10×7600 + 39×3800 = 224 200,–
- rozdíl … 57tis.
ale celkem přesný
Presne tak
![]()
j.a.n.i1 píše:Michaelakkk píše:j.a.n.i1 píše:Jak o 60 tis. víc??Michaelakkk píše:Mě tedy přijde zajímavé dostat o 60tis. víc… a 4 roky může být doma člověk úplně stejně.
Těch 60 byl odhad
- rozdíl … 57tis.
ale celkem přesný
Máš to blbě spočítaný ![]()
2 letá varianta celkem dostanou 216600 podmínkou je mateřská v minimální výši 380kč na den
3 letá varianta celkem dostanou 235600 podmínkou je mateřská v jakékoliv výši
4 letá s nárokem na mateřskou celkem dostanou 178 600
4 letá bez nároku na mateřskou celkem dostanou 216600 počítá se to takhle : 7600 do 9 měsíce 3800 od 10 měsíce
Jo takže pořád je výhodnější ta 3 letá, ale rozhodně to není shodek o 60 000 ![]()
Monny89 píše:
ja jsem psala ze to je nejak kolem 30tis.
přesněji 19 tisíc ![]()
Michaelakkk píše:Monny89 píše:přesněji 19 tisíc
ja jsem psala ze to je nejak kolem 30tis.
Ja vim, ale ja jen, ze jsem se zas o tolik nesekla ![]()
Michaelakkk píše:j.a.n.i1 píše:Michaelakkk píše:j.a.n.i1 píše:Jak o 60 tis. víc??Michaelakkk píše:Mě tedy přijde zajímavé dostat o 60tis. víc… a 4 roky může být doma člověk úplně stejně.
Těch 60 byl odhad
- rozdíl … 57tis.
ale celkem přesný
Máš to blbě spočítaný
2 letá varianta celkem dostanou 216600 podmínkou je mateřská v minimální výši 380kč na den3 letá varianta celkem dostanou 235600 podmínkou je mateřská v jakékoliv výši
4 letá s nárokem na mateřskou celkem dostanou 178 600
4 letá bez nároku na mateřskou celkem dostanou 216600 počítá se to takhle : 7600 do 9 měsíce 3800 od 10 měsíce
Jo takže pořád je výhodnější ta 3 letá, ale rozhodně to není shodek o 60 000
Nemám to blbě spočítaný, ty vycházíš z blbých údajů, které prezentují novináři… mi řekni, kde mám ten výpočet blbě ![]()
Jediné co nemám započítáno, že se jeden rodičák poníží o PPM otce, ale pokud tam bude 2 dny, tak to víc jak 1000,– dělat nebude, i tak jsme na 56 tis.