Hlen ve stolici a prdy

3
5.9.22 11:04

Hlen ve stolici a prdy

Krásné pondělí:-)
Chtěla bych poprosit o radu…mám 3,5 měsíce starého chlapečka. Od 1 měsíce trpí na koliky, ja jsem vyřadila mléčnévýrobky. Po očkování na rotaviry se to rapidně zhoršilo, dokonce jsme byli přes noc v nemocnici na pozorování. Náš pediatr stále dokola, že jsou to jen koliky, že když nemá hlen ve stolici a prospívá, takže vše v pořádku. Před týdnem se mu objevil hlen ve stolici a zacali mu strasne smrdet prdy. Dnes jsme byli u pediatra a že je to v pořádku, když prospívá.. prosím o radu, kdo má stejnou zkušenost co pomůže? Zkoušeli jsme espumisan, babycalm i další, ale žádná úleva, mazeme pupikem, nahrivame, cvičíme s nožičkami… chudinka strašně trpí, pořád se propina, brečí bolestí, v noci ani ve dne se pořádně nevyspi, vždy se vzbudí s pláčem a tlačí. Rourka nepomáhá…
Omlouvám se za sloh, ale už nevím jak mu pomoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3509
6.9.22 19:36

Jestli ma hlen ve stolici, znamena to zanet ve strevech, coz u tak maleho miminka nejvic zavani ABKM. Pokud normalne pribira, mela by stacit ta bezmlecna dieta - drzite ji stale?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
6.9.22 21:59

Bohužel neporadím, ale jsme na tom stejně (dcerka 2 měsíce). Bezmlecnou dietu začínám teď, ale moc tomu nevěřím :( Také jsem uz vyzkoušela vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
6.9.22 23:07

@NikaXS Holky, hlen ve stolici je typickym priznakem ABKM, je to nejpravdepodobnejsi příčina u takto malych miminek… Dejte te diete sanci - zejmena pokud se kojeni vubec neprerusi, bude to chvili trvat, nez se ucinek projevi (spravny postup je totiz takovy, ze se ma dite okamzite odstavit, prevest na specialni UM a teprve po 3-4 dnech drzeni diety zkouset znovu kojit). A hlavne pozor - bezmlecna dieta znamena i vyrazeni soji a vajicek, jsou to chemicky velmi podobne alergeny. Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
3.3.23 11:49

@IvaD123 Dobrý den, můžu se zeptat, jak to dopadlo? Pomohla bezmléčná dieta? Řeším úplně to samé, syn bude mít tři měsíce, od porodnice trpí na nadýmání. Do měsíce normální stolice, pak občas zelená, hodně častá, časté kroucení a prdění. Držela jsem dietu s vyloučením mléka, hovězího a sóji dva týdny a nenastalo vůbec žádné zlepšení. Očkování proti rotavirům ho rovněž dorazilo, víc než týden zelené průjmy a bolení bříška. Stěry a rozbor stolice negativní. Pak najednou barva normální, konzistence plus minus taky, ale stále nadýmání a hlen ve stolici. Říkám si, že se to třeba časem upraví samo, ale děsím se další dávky Rotatexu, co to zase udělá… Asi bych ani ty hleny neřešila, kdyby k tomu nebylo časté kroucení, hlavně v noci. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
3.3.23 22:15

@Lady_MM Hlen ve stolici = zanet ve streve. To je bohuzel rozhodne potreba u miminka resit… Stale je nejpravdepodobnejsi pricinou ABKM, zamerte se na tu dietu, opravdu jste vyloucila vse, kde je BKM nebo podobny alergen? Ono se to nezda, ale je to skoro ve vsem, napriklad i ve vetsine peciva (a kde neni BKM, tak jsou zase vejce, ktere vadi taky - konkretne bilek…). Jinak pokud prvni mesic bylo vse OK, nedostal syn treba jen jednorazove v porodnici UM? Tento prubeh je totiz pro tento typ senzitivizace typicky… Nekdy bohuzel ani dieta nepomaha a je treba prejit na specialni UM pro deti s ABKM, ale to se maminkam pochopitelne moc nechce. Kazdopadne v pripade, ze by byl i problem s pribiranim, tak jina cesta neni. Nicmene ted koukam, ze dietu jste drzela pouze 2 tydny - to nemuselo stacit pro to, aby se efekt vubec projevil (3-4 dny trva odbourani BKM v MM a teprve potom muze zacit regenerace strev u miminka…). Zkuste znovu dietu, detailne si nactete, co to obnasi, abyste ji drzela opravdu spravne a verim, ze zlepseni prijde :hug: Samozrejme neni raritou, ze diteti vadi krome BKM i jine alergeny, tj v takovem pripade je potreba hledat dal, co dalsiho diteti vadi a dietou eliminovat i to… Je tu na to dost diskuzi, kde si maminky vymenuji tipy, co vse jejich detem vadilo, to muze byt inspirace, cim by se hodilo zacit. Kazdopadne drzim palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
4.3.23 06:47

@Magda26 Díky moc, načteno samozřejmě mám a dietu jsem držela důslednou včetně stop. :roll: Proto mi přijde zvláštní, že by se za dva týdny nezlepšilo vůbec nic. Naopak až když jsem opět začala jíst vše, má stolice opět normální barvu i konzistenci - až na ten hlen. Dětská lékařka mi řekla, že spíš mohla proběhnout nějaká virová infekce, kterou se nepodařilo zachytit rozborem, mám dávat i nadále probiotika Biogaia a vyčkat. Spíš mě zajímala konkrétní zkušenost maminky z úvodního příspěvku, která prošla přesně tím samým čím my. Jinak s přibíráním není žádný problém, přibírá nadstandardně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.3.23 09:25

@Lady_MM Dobrý den, skočil to až s prikrmy. Začala jsem klasika jen zelenina, a pak cca 5 měsíc jsem se ptala na jogurty, jestli můžu prckovy dát ovesný jogurt a doktor mi řekl, že to není moc dobré složením, ať zkusím normální bílý jogurt. Že většinou mléčná bilkovina vadí jen u mámy z mléka..
A světě div se, vážně to zabralo! Teď už jí vše a naprosto bez problémů:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
4.3.23 10:24

@IvaD123 Děkuji Vám za odpověď, jen se ještě zeptám - tu bezmléčnou dietu jste také zkoušela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.3.23 12:18

@Lady_MM ano, držela jsem ji cca od 2 měsíců do cca 6 měsíců, nyní stále kojím a jím já i prcek už vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
4.3.23 20:53

@IvaD123 Ještě jednou děkuji, no hlavně že už se vám to upravilo. U nás to asi bude spíš nějaká střevní nerovnováha než alergie, protože mi přijde divné, že by se stolice bez jakékoliv diety srovnala ze zelené řídké stolice sedmkrát denně na míchaná vajíčka s hlenem dvakrát denně. Pokud nebudou jiné problémy, nebudu to už řešit, asi to chce čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
27.5.24 21:45

@IvaD123 prosím jak to dopadlo u vás? Zrovna řeším to dáme co vy a paní před vámi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí