Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky, za měsíc máme velkou rodinnou oslavu, na kterou jsou pozvaní opravdu všichni z rodiny. Přemýšlím o možnosti, že by mi mého 3 měsíčního prcka pohlídala přes noc kamarádka. Už nekojím…Co si o tom myslíte? Hodně váhám…
Nedala bych to psychicky. Pokud s tím ty nemáš problém, tak proč ne ![]()
@Tichošlápek No já právě nevím, jak bych to zvládla…jestli bych si tu oslavu vůbec užila…na druhou stranu mě mrzí, že bych tam nemohla být a nebo jen na odpoledne…
![]()
Já bych 3 měsíční dítě kamarádce na hlídání nenechala. Ale jen kvůli tomu, že k nikomu nemám takovou důvěru, kromě snad babiček. Pokud jí věříš a nevadí ti to, proč ne ![]()
@LibyB co to je za oslavu? Já osobně bych tam byla s miminem a potom jela prostě domů ![]()
@LibyB kdyby nebyla jiná možnost a kamarádka je dobrá, spolehlivá a ji by to nevadilo tak dala. My byli ve čtyřech měsících malého na koncertě a hlídala přes noc babička. Ale když jde o oslavu tak bych si vzala asi dítě s sebou a nechala ho někde v pokoji na chůvičce, tu možnost nemáš?
@Pomka V první chvíli mi to přišlo jako super nápad, věřím jí, navíc by si ho vzala k sobě domů…Ale čím víc o tom přemýšlím, tím víc si připadám jako krkavčí matka, která chce odložit dítě jen proto, aby se mohla pobavit
![]()
Jedná se o oslavu manželovi mamči, ale budou tam všichni i z mé rodiny…
@Netopýr1 píše:
@LibyB kdyby nebyla jiná možnost a kamarádka je dobrá, spolehlivá a ji by to nevadilo tak dala. My byli ve čtyřech měsících malého na koncertě a hlídala přes noc babička. Ale když jde o oslavu tak bych si vzala asi dítě s sebou a nechala ho někde v pokoji na chůvičce, tu možnost nemáš?
Nene, ono se to bude konat venku, mimo domov… ![]()
@LibyB píše:
@Pomka V první chvíli mi to přišlo jako super nápad, věřím jí, navíc by si ho vzala k sobě domů…Ale čím víc o tom přemýšlím, tím víc si připadám jako krkavčí matka, která chce odložit dítě jen proto, aby se mohla pobavit![]()
![]()
Člověče, tak to by mi asi vadilo, že by bylo u ní doma. Mělo by být aspoň ve svém prostředí, nevím… Ale jak říkám, ty ji znáš.
A tu možnost dát ho tam spát nemáš? Dokonce jsem i za oslavách svatby zažila miminka spící v kočárkách
Záleží, jak co kdo praktikuje.
@Pomka píše: Člověče, tak to by mi asi vadilo, že by bylo u ní doma. Mělo by být aspoň ve svém prostředí, nevím… Ale jak říkám, ty ji znáš.A tu možnost dát ho tam spát nemáš? Dokonce jsem i za oslavách svatby zažila miminka spící v kočárkáchZáleží, jak co kdo praktikuje.
Jo, taky jsem si říkala, že když bude v cizím prostředí, mohl by být neklidný…
A v tom kočárku, aby tam spinkal…nevím, má rád klid…
@LibyB tak když tam budou všichni tak se o miminko přetrhnou, nebo ne? Naši slavili 60. narozeniny když nejmladší byly 3 měsíce a vůbec by mě nenapadlo dávat ji někam na hlídání. A asi by se všichni z rodiny hodně divili, kdybych dorazila bez miminka.
Ženy, asi se na to vyprdnu…vezmu ho s sebou, uvidím jak se mu tam bude líbit a pak prostě půjdu domů…asi bych to fakt psychicky nedala
![]()
@CokeLady píše:
Já bych si tak také připadala, ale někomu to nedělá problém.Vzala bych dítě na oslavu s sebou a jela rozumně domů. Nedala bych ho hlídat a ještě k tomu kamarádce…
Udelala bych to stejne. Ja bych mela ale problem i s tim, ze by bylo v noci u ni. Kdyz uz, tak aby kamaradka prisla k nim domu.
@CokeLady píše:
To mi přijde ideální… neříkej, že by se ani rodiny nedivily, kde máš dítě… že ve 3 měsících ho kvůli oslavě dát na celou noc pryč a slavit s nimi, to by se jim líbilo?
Máš pravdu, asi by se divili
. Úplně se teď snad stydím i za to, že mě to napadlo
![]()