Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LibyB vem ho s sebou, vezmi kocar, teplou deku
a zkus ho tam navecer nechat spat. Domu muzes odjet vzdy. Na takove akce se snazim chodit brzy, abych tam chvili pobyla a pak taky jedeme s malou domu.
@CokeLady píše:
To mi přijde ideální… neříkej, že by se ani rodiny nedivily, kde máš dítě… že ve 3 měsících ho kvůli oslavě dát na celou noc pryč a slavit s nimi, to by se jim líbilo?
Přesně, u nás by to bylo tak, že by se ještě prarodiče mohli přetrhnout, aby jezdili venku s kočárkem a nějaká oslava by byla až na 2. místě (bydlíme daleko tak je jim vození vzácné). Něco jiného by byla oslava u kamarádů.
@Pomka píše:
@LibyB vem ho s sebou, vezmi kocar, teplou dekua zkus ho tam navecer nechat spat. Domu muzes odjet vzdy. Na takove akce se snazim chodit brzy, abych tam chvili pobyla a pak taky jedeme s malou domu.
Jj, přesně tak to udělám… Já bych se snad ani nemohla bavit, pořád bych na něj myslela…
Bože to byl nápad
![]()
Dcera měla 3,5 měsíce, byli jsme s ní na svatbě (obřad 45km od místa bydliště, oslava 25km). Taky jsem z toho měla strach, ale říkala jsem si, že odjet můžeme vždycky.
Já v té době i kojila, jen jsem si sedla dozadu do restaurace, přebalila jsem v kočárku…
Skoro celou svatbu prospala, domů jsme jeli navečer a vše bylo v pořádku.
Za prvé, za měsíc může být všechno jinak - takže teď bych to ještě „nechala koňovi“.
Jinak, jak to máte daleko? Co kompromis - prcka s sebou a pak ho předat „na spaní“ kamarádce na hlídání. Kde to bude? Nešlo by dítko vzít s sebou a pak ho nechat spát na chůvičce, nebo tak něco?
Má kamarádka nějaké zkušenosti s dětmi (aspoň základy, není nutné, aby to byla zasloužilá pětimatka) a je rozvážná a „normální“?
Víš jak to myslím, aby to nebyl hysterickej plašan…
Pokud jí důvěřuješ, že v její péči dítě strádat nebude, tak bych do toho šla. Povyražení ti jen prospěje ![]()
@LibyB píše:
Máš pravdu, asi by se divili. Úplně se teď snad stydím i za to, že mě to napadlo
![]()
![]()
Ono vis co. Bude u kamosky v cizim prostredi, zacne tam treba rvat a co pak. Kamoska je pro toho prcka taky cizi, predpokladam, ze by mohla mit problem ho utisit. Ma kamoska deti? Pokud ne, tim vetsi obavy bych mela.
Nechci te strasit, ale takovych oslav a akci jeste bude, ktery budes absolvovat s malym prckem
prece ho pokazde nedas kamosce ![]()
@danik píše:
Dcera měla 3,5 měsíce, byli jsme s ní na svatbě (obřad 45km od místa bydliště, oslava 25km). Taky jsem z toho měla strach, ale říkala jsem si, že odjet můžeme vždycky.
Já v té době i kojila, jen jsem si sedla dozadu do restaurace, přebalila jsem v kočárku…Skoro celou svatbu prospala, domů jsme jeli navečer a vše bylo v pořádku.
My to budeme mít asi 2 km od domova, takže budu moct teoreticky i pěšky s kočárkem domů ![]()
@LibyB píše:
Ahoj maminky, za měsíc máme velkou rodinnou oslavu, na kterou jsou pozvaní opravdu všichni z rodiny. Přemýšlím o možnosti, že by mi mého 3 měsíčního prcka pohlídala přes noc kamarádka. Už nekojím…Co si o tom myslíte? Hodně váhám…
já bych nechtěla být bez svého miminka, protože jedině maminka ví jak pochovat a utišit to svoje miminko
No, nevím, jestli bych nechala dítě někomu celou noc… ale asi záleží jak malá kamarádku snese, já byla poprvý pryč vpodstatě po šestinedělí, hospoda pět minut od baráku a hlídala tchýně, byl Silvestr a měli jsme vycházku tři hodinky a tchýně nemívá na Silvestra plány… jako krkavčí matka jsem si teda nepřipadala, malá to prospala a kdyby něco byli jsme na telefonu a do 5 min, spíš dřív jsme byli schopní dorazit…
Příspěvek upraven 17.06.16 v 15:22
@Caitlyn píše:já bych nechtěla být bez svého miminka, protože jedině maminka ví jak pochovat a utišit to svoje miminko
Právě…vím jak na něj…dneska jsem byla u tchyně…chovala ho, kňoural, protože byl ospinkaný a taky nevěděla…já ho uspala hned, no ![]()
@Pomka píše:
Ono vis co. Bude u kamosky v cizim prostredi, zacne tam treba rvat a co pak. Kamoska je pro toho prcka taky cizi, predpokladam, ze by mohla mit problem ho utisit. Ma kamoska deti? Pokud ne, tim vetsi obavy bych mela.Nechci te strasit, ale takovych oslav a akci jeste bude, ktery budes absolvovat s malym prckemprece ho pokazde nedas kamosce
Děti má 3 a nejmladší jsou 4 roky, tak zkušenosti má…Je to taková maminka, že by byla schopná s ním prochodit celou noc, kdyby jí plakal…Ale stejně…
@LibyB
Co kdyby se začalo v noci dusit, blinkat nebo mělo SIDS? Věděla by kamarádka jak pohotově zareagovat?
Podle mě jedině máma má na tyhle věci intuici…
A to by byla kamarádka celou noc vzhůru? Nebo spala a spoléhala se na to, že jí brečící mimino probudí? ![]()
@LibyB píše:Bože to byl nápad![]()
ale prosím tebe, jen proto, že ti pět maminek řekne, že by to neudělalo, tak si hned sypeš popel na hlavu? ![]()
Jen je potřeba to důkladně promyslet, ohledně vzdálenosti, dojezdu, spíš než u kamarádky bych se domluvila, že by ona spala u vás. Pokud to bude někde daleko od domova, tak třeba kamarádce zajistit přespání, že byste až do večera mohli být i s prckem na oslavě a pak prďolku předali „hlídačce“ na spaní…
My to takhle udělali na kamarádčině svatbě - děti s sebou, všichni, pak v průběhu večera najely babičky, tetičky, kamarádky, děti se odvezly a my matky zůstaly juchat až do rána ![]()
A koukám, že jde o zasloužilou mámu - dva kilometry od oslavy? Naprosto v klidu. Když na to přijde, tak tam můžeš přijet během několika minut. Takže bych se toho vůbec nebála, děti nejsou z cukru, a jedna noc se určitě přežije (znovu opakuji, že dle aktuální situace za měsíc - pokud porostou zuby nebo bude prtě nemocné, tak není o čem debatovat…)
@Caitlyn píše:
@LibyB
Co kdyby se začalo v noci dusit, blinkat nebo mělo SIDS? Věděla by kamarádka jak pohotově zareagovat?
Podle mě jedině máma má na tyhle věci intuici…A to by byla kamarádka celou noc vzhůru? Nebo spala a spoléhala se na to, že jí brečící mimino probudí?
Ježiši, teď se děsím už úplně!!! Ale věděla by…jak jsem tu už psala, má děti 3 a nejmladší jsou 4 roky, takže má ještě určitě i to maminkovské spaní,,na jedno oko " ![]()