Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Caitlyn píše:já bych nechtěla být bez svého miminka, protože jedině maminka ví jak pochovat a utišit to svoje miminko
Právě…vím jak na něj…dneska jsem byla u tchyně…chovala ho, kňoural, protože byl ospinkaný a taky nevěděla…já ho uspala hned, no ![]()
@Pomka píše:
Ono vis co. Bude u kamosky v cizim prostredi, zacne tam treba rvat a co pak. Kamoska je pro toho prcka taky cizi, predpokladam, ze by mohla mit problem ho utisit. Ma kamoska deti? Pokud ne, tim vetsi obavy bych mela.Nechci te strasit, ale takovych oslav a akci jeste bude, ktery budes absolvovat s malym prckemprece ho pokazde nedas kamosce
Děti má 3 a nejmladší jsou 4 roky, tak zkušenosti má…Je to taková maminka, že by byla schopná s ním prochodit celou noc, kdyby jí plakal…Ale stejně…
@LibyB
Co kdyby se začalo v noci dusit, blinkat nebo mělo SIDS? Věděla by kamarádka jak pohotově zareagovat?
Podle mě jedině máma má na tyhle věci intuici…
A to by byla kamarádka celou noc vzhůru? Nebo spala a spoléhala se na to, že jí brečící mimino probudí? ![]()
@LibyB píše:Bože to byl nápad![]()
ale prosím tebe, jen proto, že ti pět maminek řekne, že by to neudělalo, tak si hned sypeš popel na hlavu? ![]()
Jen je potřeba to důkladně promyslet, ohledně vzdálenosti, dojezdu, spíš než u kamarádky bych se domluvila, že by ona spala u vás. Pokud to bude někde daleko od domova, tak třeba kamarádce zajistit přespání, že byste až do večera mohli být i s prckem na oslavě a pak prďolku předali „hlídačce“ na spaní…
My to takhle udělali na kamarádčině svatbě - děti s sebou, všichni, pak v průběhu večera najely babičky, tetičky, kamarádky, děti se odvezly a my matky zůstaly juchat až do rána ![]()
A koukám, že jde o zasloužilou mámu - dva kilometry od oslavy? Naprosto v klidu. Když na to přijde, tak tam můžeš přijet během několika minut. Takže bych se toho vůbec nebála, děti nejsou z cukru, a jedna noc se určitě přežije (znovu opakuji, že dle aktuální situace za měsíc - pokud porostou zuby nebo bude prtě nemocné, tak není o čem debatovat…)
@Caitlyn píše:
@LibyB
Co kdyby se začalo v noci dusit, blinkat nebo mělo SIDS? Věděla by kamarádka jak pohotově zareagovat?
Podle mě jedině máma má na tyhle věci intuici…A to by byla kamarádka celou noc vzhůru? Nebo spala a spoléhala se na to, že jí brečící mimino probudí?
Ježiši, teď se děsím už úplně!!! Ale věděla by…jak jsem tu už psala, má děti 3 a nejmladší jsou 4 roky, takže má ještě určitě i to maminkovské spaní,,na jedno oko " ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
@LibyBale prosím tebe, jen proto, že ti pět maminek řekne, že by to neudělalo, tak si hned sypeš popel na hlavu?
My to takhle udělali na kamarádčině svatbě - děti s sebou, všichni, pak v průběhu večera najely babičky, tetičky, kamarádky, děti se odvezly a my matky zůstaly juchat až do rána
Jen je potřeba to důkladně promyslet, ohledně vzdálenosti, dojezdu, spíš než u kamarádky bych se domluvila, že by ona spala u vás. Pokud to bude někde daleko od domova, tak třeba kamarádce zajistit přespání, že byste až do večera mohli být i s prckem na oslavě a pak prďolku předali „hlídačce“ na spaní…
No jo, sypu
. Ale promyslíme to ještě…Určitě by bylo lepší, kdyby byla u nás, uspala bych ho a na chvíli třeba šla…kdyby něco, brnkla by a já bych okamžitě přiletěla
.
Uvidíme no, spíš si myslím, že za měsíc se mi od něj nebude chtít už vůbec ![]()
Malo informaci o kamardce.
Pokud je schopna te zastoupit + je to uz taky maminka tak vubec nevidim problem proc nenechat miminko pohlidat a uzit si vecer!!!
Na tvem miste bych zorganizovala vecer na necisto - hezky si udelat holcici vecer, nech kamaradku at se o mrne postara jako by jsi tam nebyla. Sleduj jak jim to jde a vecer si udelejte holcici. A kdyz to bude ok tak ten vecer oslavy normalne odjed a budes v klidu. Pokud by trvala na tom, ze hlidat bude u ni (treba ma taky male dite?) tak to same ale u ni - prijela bych jeden vecer na holcici mejdlo s miminkem a sledovala jestli te zastoupi.
Vaz si toho!! Hlidani miminek nabizeji opravdu kamaradky ![]()
Ja bych toho urcite vyuzila. Jeden vecer za x dobu, ne ze bych zneuzivala dobroty kamardky.
Me by se libilo byt zastupitelna po vecerech/nocech pravidelne - tedy placena sluzba hlidacky. Ale do toho se mi nechce tak to porad odkladam a asi se na to vykaslu
Obcasnou vypomoc schopne kamaradky bych ale opravdu neodmitla
Příspěvek upraven 17.06.16 v 15:29
@JayLee píše:
měli jsme chuvu od narozeni jak dcerky tak pak i syna takze v tom osobne nevidim zadnej problém
I přes celou noc? To zase ale byli dětinky už zvyklé…Malý je od narození pořád jen s námi ![]()
@Caitlyn píše:intuici na SIDS??
@LibyB
Podle mě jedině máma má na tyhle věci intuici…A to by byla kamarádka celou noc vzhůru? Nebo spala a spoléhala se na to, že jí brečící mimino probudí?
@LibyB píše:
Máš pravdu, asi by se divili. Úplně se teď snad stydím i za to, že mě to napadlo
![]()
![]()
stydět se zase uplně nemusíš, jsou tu diskuse, kde si matky přitakávaj, jak je v pohodě nechat dítě na chůvičce a jít dolů do baru, ty bys měla pro malou zajištěné hlídání… ideál by byl, kdyby tam byla malá s váma, dokud to zvládne a pak případně předat kamarádce a mít zajištěného řidiče, kdyby bylo potřeba, ale vzhledem ke kamarádky dětěm asi u vás hlídání nepujde
Taky jsem chtela dodat, ze kamaradka je zas dobra, ze ti to nabidla. To by udelala maloktera.
@LibyB Ahoj, jak to tady tak čtu tak budu asi jediná která by své dítě nechala přes noc hlídat někým jiným. Já teda kojím takže to nepřipadá v úvahu, ale, taky sem byla zatím dvakrát pryč večer a musela jsem se vracet. Bohužel jsem totiž nebyla schopná odstříkat dost mlíka, aby měla na několik nočních kojen. První akce jsem se hned vrátila, Na druhou akci jsem odstříkala jen na jedno kojení a když mi volala slečna na hlídání, že už to vypila a že je vzhuru, bylo mi líto odjet. A ne, nepřipadám si jako krkavčí matka, připadá mi to normální a moje dítě stejně v noci spí a je mu jedno kdo mu strčí flašku (viz to jedno hlídání). Byla to jediná akce, a víc jich neplánuji neboť to není pro dítě vhodné abych s ním nebyla.
Ale když už bych to udělala tak: určitě bych s ním prošla večerní uspávací rituálek, uložila ho jak je zvyklé a vše mu vysvětlila (že tam bude někdo jiný). Určitě bych ho nedala hlídat do jemu cizího prostředí (s cizím a ještě v cizím to určitě ne) a určitě bych ho nechala hlídat někým, kdo to dítě už hlídal a kdo má zkušenost hlídat přes noc. Moje slečna na hlídání toto splňovala.
A nemuže tvoje kamarádka přespat u tebe, aby malý nebyl v cizím? Už ho někdy hlídala? Vem si s sebou na odpoledne, vratte se večer na uspávání a pak ho někdo muže hlídat a ty se mužeš vrátit zpět.
@JayLee byvala u vas pres noc? Ja si porad neumim predstavit to, ze me zastoupi v ukladani. Pres den v pohode, obcas pohlidaji babicky, ale vecer na to porad nemam. Prte ma svoje ritualy a tak. A pak taky co s chuvou v noci? Mela by u nas teda svuj pokoj a koupelnu, ale zase nechci mit doma ciziho cloveka…nejak institut chuv neni pro me.
Mam chuvu na starsi, ale hlidani ne pravidelne a hlavne pres den…
Je to jen na tobě a na tvé důvěře ke kamarádce…máš více možností můžeš tam být přes den s prckem pak ho uspat a dát do kočárku a juchat na oslavě
a pak jít domů… nebo tam být přes den s prckem, určitě půjde z ruky do ruky takže bude mít o zábavu postaráno a pak ho dát kamarádce
nakrmeného, přebaleného… uvidíš co pro tebe bude lepší… moje malá má přes 4 měsíce a když jdeme na grilovačku vezmu si všechno potřebné sebou, teplé oblečení, deku, pití, um… večer uspím a pak s ní jdu domů a přenesu spící z kočárku i když se mi jí taky párkrát povedlo při tom vzbudit a to je pak tóčo ![]()
S tříměsíčním miminem bych vůbec neřešila žádné hlídání, vzala bych ho s sebou, přibalila šátek/nosítko, teplé oblečení a deku do kočárku na večer, chůvičku a užívala si oslavu klidně do noci. Tříměsíční mimino pravděpodobně většinu z ní prospí, v kočárku ho můžeš nechat někde stranou, dát k němu chůvičku a jít se bavit. A když bude vzhůru, tak ho mít u sebe v šátku nebo v náručí, ostatně se můžete střídat s tatínkem, ne? Bude mu tak rozhodně líp než u kamarádky.
S oběma dcerami cestujeme všude možně hned od konce šestinedělí, čloběk se musí trochu přizpůsobit, ale ve výsledku je to fajn.