Hlídání asi ročního dítěte

1170
19.2.20 13:02

hlídání asi ročního dítěte

Bydlím v paneláku. Nade mnou je rodina s ročním dítětem. Resp. jsem zaznamenala pláč novorozence před zhruba rokem. Pracuju večer, tak jsem celý den doma, na výlety mně neužije a jak je v domě ticho, tak to člověk víc vnímá. Postupně jsem na ten pláč začala být až alergická. Rodiče se k dítěti chovají dobře, hlavně v noci pláč rychle utichá, když k dítěti jdou. Je slyšet vrzání postele, dupot nohou. Špatně spím, tak mě ten pláč budí, proto to vím. Jednou jsem slyšela, jak dítě „mluví“ takové to ťaťaťa. Ráda bych, aby už mluvilo víc a aby si matka občas odpočinula, občas na něj zařve, když má dítě hysterák. Bylo by hloupé se jí nabídnout, že dítě pohlídám, ona si bude hodinku číst nebo dělat něco v domácnosti a já s dítětem si budu hrát vedle v pokoji, číst mu apod.? Vůbec se s tou rodinou neznám. Jednou jsme spolu něco řešili a byli milí a slušní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smurfka
19.2.20 13:06

Pokud špatně spíš, používej špunty..
jinak nevím, asi bych od sousedky kterou znám max z cesty z výtahu, nebyla hned u vytržení na hlídání, nabídni jí zajít na kafe s ní i dítětem, někam ji přes den vytáhnout - na hřiště a tak..a postupně získat důvěru..

Příspěvek upraven 19.02.20 v 13:07

• Citovat
  • Upravit
9148
19.2.20 13:07

Ty jeste nemas zjevne svoje deti vid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380

8o 8o ráda bys aby už mluvilo víc?? Jinak jsi v pořádku???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18646

@Dana066 ano, od cizi osoby je to divny a já bych jen tak někomu dítě nesverila Kor bezdětné neznáme zenske. Podle popisu je dítě až moc hodný a kup si spunty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
19.2.20 13:08

To je zvláštní dotaz :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
19.2.20 13:08

A než bude to roční dítě mluvit, to si ještě počkáš a počkej jak získá důvěru v chození, jak ti tam bude celý den dupat, moje děcka jezdili doma i na té plastové motorce, to bude žužo:-)

• Citovat
  • Upravit
15995
19.2.20 13:10

Kdyz se neznate, tak na tebe bude asi koukat jak na zjeveni. Ja bych dite s neznamou osobou nenechala :nevim: Nejdriv se seznam, pozvi je na kafe nebo neco :nevim: Ja bych hlidaci sousedku klidne brala, ale musela bych ji trochu znat.
Jinak pro info - dite nebude mluvit klidne jeste dlouho (zalezi, jestli je to holcicka tak statisticky driv, kluci se kolikrat rozmluvi az bliz ke 3 letum) a az bude dite poradne mobilne a prijde obdobi vzdoru, hluk se vyrazne zvysi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
19.2.20 13:11

Až bude trochu mluvit, přijde období vzdoru.
Taky mám ročního, naštěstí pod námi půlročního, takže jsme v pohodě. Občas dítko prostě porve, neuděláš nic. Starej se o sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
19.2.20 13:16

S tím mluvením jsem to myslela tak, že řekne, co ho trápí, ve dne. Jasně blbej dotaz, vím, že děti brečí, ale tohle je už třetí rodina s malým dítětem v řade (nad nebo pode mnou), a já mám ložnici nad jejich, tak mě uprostřed noci už asi šestý rok probouzí pláč novorozence/ batolete. I proto nikdy nechci dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
19.2.20 13:19

@Dana066 proč si nekoupíš špunty? já je mám a je to boží..je fakt že jsou ale návykové..bez nich už neusnu nikde

co prosimtě děláš? ve dne jsi doma, večer pracuješ a v noci si taky doma.. :think: to bych chtěla taky dělat

• Citovat
  • Upravit
14637
19.2.20 13:20
@Dana066 píše:
S tím mluvením jsem to myslela tak, že řekne, co ho trápí, ve dne. Jasně blbej dotaz, vím, že děti brečí, ale tohle je už třetí rodina s malým dítětem v řade (nad nebo pode mnou), a já mám ložnici nad jejich, tak mě uprostřed noci už asi šestý rok probouzí pláč novorozence/ batolete. I proto nikdy nechci dítě.

Aspoň bys ty cizí pak slyšela míň, když by ti ječelo i tvoje. :jazyk: To je holt prokletí paneláku – nám tu teď v kuse každý den kňourá a vyje pes sousedů. Psala jsem pánovi lísteček, snažila jsem se co nejmileji a nejslušněji, protože taky máme psa a prostě ty začátky chápu. Jenže nabídla jsem mu, že případně pohlídám nebo pomůžu s nácvikem, on se omluvil a poděkoval. Akorát už mi bylo blbé mu znovu psát, že to stále přetrvává a spíš se to horší. A jemu je to evidentně jedno, mám dokonce pocit, že ho venčí jen tak kolem domu (větší pes v pubertě…), takže není divu, že pes vyvádí. Jakmile to není rušení nočního klidu, smůlička. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
19.2.20 13:24

@smurfka Mám brigády. Nevím asi už jsem zkrátka přecitlivělá :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
19.2.20 13:28
@Dana066 píše:
@smurfka Mám brigády. Nevím asi už jsem zkrátka přecitlivělá :,(

spiš se nudíš a vymýšlíš kraviny..si vem těch brigád více..někdy přes den, někdy přes noc..když se doma nudíš.

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
19.2.20 13:28

@Dana066 takže tobě vadí, že brečí nad tebou dítě a proto bys ho chtěla Hlidat 8o Jako aby řvalo u tebe? Nebo nechápu to vubec

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová