Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud nemáš zl, nemůžeš vystavovat faktury… Teoreticky se můžeš dohodnout s někým, že budeš pracovat jakoby pod ním na dohodu…
No, podnikat bez ZL opravdu jde, ale fakt to není tak jak si to představuješ ty, že by se nemuselo platit sociální a zdravotní, pouze některé profese nepotřebují ten ZL jako takový, ale podmínky pro ně platí stejné.
Zdravím, když jsem zjišťovala jak by to bylo pokud chci začít podnikat (poradenská činnost) tak jsem narazila na možnost podnikání bez ŽL, ale přiznám se že se v tom úplně ztrácím…
jde mi o to, že min ze začátku budu mít měsíčně příjem v řádu stokorun, možná ani to ne-takže představa že bych si hned ze startu musela platit zdravotní+sociální nic moc…
aktuálně jsem v domácnosti, chci si „začít hledat a dělat klientelu“ s tím že až se mi to trochu rozjede (rozuměj vydělám aspoň na to zdrávko a soc.) tak si ŽL zařídím.
je tu někdo kdo tomu rozumí a mohl by mi poradit?
jeden z mých hlavních problémů je že manžel nechce abych se do něčeho podobného pouštěla (sám má firmu takže ví jak to chodí a mohl by mi pomoct, ale…) takže mi neporadí, navíc si opravdu nemůžu dovolit cca 3000 měsíčně vypláznout za zálohy z vlastního (které vlastně nemám)
PS: že je náš vztah nezdravý vím, tohle je jeden z bodů řešení
díky za pochopení anonymu