Hlídání dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
382
16.11.04 13:09

Hlídání dětí

Ahoj holky,

mám doma 14-ti měsíční holčičku. Občas potřebuji někam vyletět bez ní - ať už za povinnostmi, tak někdy i za zábavou (jsem těhotná a chodím třeba jednou týdně cvičit). Prostě potřebuji chvilku času pro sebe. Babičky bohužel nehlídací, manžel věčně v práci. Začala jsem přemýšlet o hlídání, ale kladu si spoustu otázek. Není to moc brzo? Koho najmout - radši nějakou studentku co má zkušenostmi s dětmi nebo radši přes nějakou firmu, která má vyškolené pracovníky? Taky mám trošku strach - bude moje dítě v dobrých rukou, a jak to poznám? Dalším malým problémkem jsou finance - nemůžu si dovolit platit nějaké nehorázné sumy (třeba jsem někde viděla 200 za hodinu, to by bylo na náš rozpočet o jednom platu opravdu hodně). Uvažuji pouze o pár hodinách týdně.
Máte s tím zkušenosti??? Prosím, prosím, poraďte, případně bych uvítala i kontakty na konkrétní osoby, pokud máte s někým dobrou zkušenost (Praha a nejbližší okolí - směrem na západ)

Moc vám děkuji za jakoukoli radu.

Kačkač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
16.11.04 13:54

Ahoj,
ja zatim jeste nemam osobni zkusenost s hlidanim, ale protoze take zvazuji, ze budu muset obcas pracovne i nepracovne odejit, tak jsem uz se trochu rozhlizela (jinak memu synovi je teprve 5 mesicu a z me obcasne kratkodobe nepritomnosti u nej nemam strach ani vycitky). Zatim mam domluvenou na doporuceni od znamych jejich au-pair se kterou maji oni dobrou zkusenost, coz mi prijde jako „nejbezpecnejsi“ varianta. Moje kamaradka se zase poptala v nemocnici sestricek, ktere jsou bohuzel casto vzhledem k jejich platu nucene si privydelavat, sama byla prekvapena kolik se naslo zajemkyn a je s takto nalezenou au-pair zatim velmi spokojena a navic je i klidnejsi, ze kdyby nastaly nejake problemy, tak preci jen zdravotnik je lepe vyskolen na to je zvladnout nez studentka. Hodne stesti Jana

• Citovat
  • Upravit
382
17.11.04 20:44

Hlídání dětí

Ahoj Jano,

díky za odpověď, aspoň jedna dobrá duše. To víš, že jsem se nejdřív ptala známých, ale mám pocit, že jsem jediná krkavčí matka, která hlídání vůbec potřebuje. Jinak si kamarádky stačí samy nebo mají babičku. Mám strach oslovit někoho úplně cizího, ale nic jiného mi asi nezbyde.

Prosím, najde se ještě někdo, kdo by poradil nebo dal nějaký kontakt????

Díky Kačkač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
17.11.04 21:12

Ahoj Katko,
já jsem loni chodila na francouzštinu a jednou týdně k nám chodila studentka. Byla ze školy, kde jsem dřív učila - ji sice ne, ale kolegyně mi řekly, že je jedna z nejspolehlivějších. Navíc bydlí přes ulici. Hlídala mi obě děti - v té době 5 a 1 rok, bylo to navečer, takže jim musela dát večeři a uspat je. Zvládala to bez problémů - pokud nepočítám to, že jí Verča zezačátku většinu času prořvala. Platila jsem jí 60 Kč/hod. Výčitky jsem neměla.
Kamarádka měla slečnu od agentury. Ale když zjistila, že agentuře platí 130,– a slečna dostává 30,–, domluvily se spolu na 80,– na ruku a agenturu vypustily.

Takže to asi chce trochu se poptat, doporučení známých jsou asi nejlepší.
Držím pěsti, ať seženeš někoho dobrýho. Jsme z Brna, takže já nikoho doporučit nemůžu.
Ahoj
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
18.11.04 12:22

Hlídání dětí

Anaj,

díky moc za informace, každé nové poznatky vítám. Zkusím se porozhlédnout tady v okolí a po inzerátech. Mám pocit, že jsem jediná krkavčí matka, která potřebuje hlídání. Dneska jsem se ptala v mateřském centru mamin, jestli nemají s hlídáním zkušenosti. Ani jedna. Fakt to nechápu.
 Díky.

Kačkač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2619
18.11.04 13:22

RE

Ahojky Kackac,
neboj, nejsi jedina, ja o nem taky uvazuju. Trochu jsem se porozhlizela po jeslich, kdybych chtela pres den, ale prijdou mi dost vytizene. A muj pritel je proti nim. ted pry vi o nejake studentce, ktera hlida, ma dobre reference a zvlada i anglictinu, ale budeme o tom spolu teprve debatovat. Tak ti dam kdyztak vedet, jak to dopadlo.
 Mata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1460
18.11.04 15:07

Ahoj Kačko!

Moje dcerka byla poprvé hlídána v 15 měsících - od dědečka po dobu mé kosmetiky. Čekala na mě ve vedlejší místnosti asi 45 minut a skoro celé to prořvala… Nemusíš se cítit jako krkavčí matka, někdy je hlídání potřebné. Já bych doporučovala nějakou dívčinu, co má s dětmi zkušenosti, buď budoucí dětskou sestru nebo mateřinku. Stačí si dát nějaký inzerát přímo na školu, určitě se Ti někdo ozve. Na sžívání jsou dobré asi 2-3 návštěvy u vás doma, kdy budeš sice v bytě, ale dítěti se bude plně věnovat budoucí opatrovnice. Můžete si tak doladit potřebné detaily.

Mě se jedna taková nabídla, ale nikdy jsem to nevyužila. Hlídání bylo nejjeednoduší kolem 18 měsíců, kdy už jsem nebyla tolik postrádaná, stačil člověk, který se plně věnoval (dědeček, švagr, kamarádky se stejně starým dítkem…). Nyní od dvou let a tří měsíců chodíme na 3 hodiny týdně do školičky, kde je beze mě a je to dobré. Na začátku byly trochu slzičky, teď tam chodí moc ráda, občas tam chce i během týdne.

Přeju hodně úspěchů a málo slziček!! :o)

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.12 17:13

Ahoj holky, před třemi měsíci mně a malou opustil přítel, malé je 11 měsíců a do té doby jsem jí nikdy nikam nedávala…od té doby co jsem sama jí dávám každý týden na dva dny k babičce a bych jak se říká vypnula…chtěla bych nějakou zkušenost od některé z vás. malá je u babi v pohodě má tam skvělé zázemí a vše co potřebuje. děkuji za odpovědi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
14.5.15 09:38

Milé maminky, jsem maminka na rodičovské dovolené (18 měsíční dcera). Před mateřskou jsem pracovala jako zdravotní sestra na dětském a k tomu jsem hlídala 2 děti. Bydlím kousek od Říčan u Prahy. Kdybyste měla některá zájem, budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.9.15 14:34

Dobrý den všem,
Hledám někoho kdo by mohl vyzvednout dítě s jasli v 16:45 a odvést ho domu. Prace jedna hodina denně, 5× týdně. Plat 100,– na hodinu. Lokalita: Praha – Pankrac. Tel.****

15.9. editace Admin Andy
osobní údaje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí