Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,chtěla bych se zeptat jestli když meřím rychloběžkou 2měsíčnímu synovi teplotu v zadečku,jestli mám odečíst 0,5C?Asi 3 dny má malej na zádech a trošku na hrudníku červenou vyrážku a měl trošku hnisu po očkovvání TBC(to už ale zmizlo).tak jsem mu jen tak po ránu změřila teplotu a měl 37,4C.
Ještě bych chtěla poradit,jak se zbavit zarudnutí na krku.Je to asi tím,ze pořádnej krk ještě nemáme,ale není to mokrý(zpocený).Je to právě na opak dost suchý,syn má celkově suchou pokožku.Dostali jsme Excipiál U Lipolotio,ale efekt nic moc.Díky.
Ahojky. Myslim,ze se opravdu odecita 0,5 . Ockovani po tbc pry hnisa skoro pokazde. Nas soused je kozni lekar a my jsme meli misto vpichu uplne zhnisany. Pak nam to pani doktorka vymackla a bylo toho na velkou kulicku. Teplotku nemela , tak si nemyslim,ze by to mel od toho. Jinak Expicial je ucinny, ale musi se mazat dele. S krkem neporadim, protoze nam se zaparuje taky. Nejlepsi je nechat ho vetrat.
Anny a Olivie
Ahoj,
nám v porodnici říkali, že teplota 36,5 až 37,5 měřená v zadečku je normální. Nižší je podchlazení, vyšší je přehřátí či teplota z jiného důvodu.
Ten krk řešíme natíráním Bepanthenem + větráním při pasení ![]()
E.
Ahojky. My už máme krk pár týdnů za sebou. Tedy už ho pár týdnů máme, tak máme za sebou problémy
.
Hodně dobrý byl olejíček od Weledy, který obsahuje měsíček a všechno se po něm krásně hojí. Když je kůže vlhká a upocená, hodně nám pomohl Bübchen.
Ahoj. mám měsíčního kojence..potřebuj mu změřt teplotu..mám čelní + ušní teploměr ale zdá se mi naprd. tak me napadlo že máme doma i lhový…měříte tak někdo a jak? v konečníku nebo normal pod paží? a odečítá se něco nebo jak to je? díky moc
@Anonymní píše:
Ahoj. mám měsíčního kojence..potřebuj mu změřt teplotu..mám čelní + ušní teploměr ale zdá se mi naprd. tak me napadlo že máme doma i lhový…měříte tak někdo a jak? v konečníku nebo normal pod paží? a odečítá se něco nebo jak to je? díky moc
v porodnici nám říkali, že nově se zase měří v podpaží
osobně měřím v zadečku, je to přesnější a kluk sebou tolik nešije, jak v podpaží ![]()
@martina.se píše:
v porodnici nám říkali, že nově se zase měří v podpažíosobně měřím v zadečku, je to přesnější a kluk sebou tolik nešije, jak v podpaží
A lihovým se tedy může? a odečítáte něco?
@Anonymní píše:
A lihovým se tedy může? a odečítáte něco?
odečet 0,5 st, tedy v tom zadečku.
Běžně měřím v zadečku dig. teploměrem. Ale o víkendu jsme byli na chalupě a dcerka se mi zdála nějaká teplá a k dispozici tam byl jen klasický lihový teploměr. Tak jsem ho použila, stejně jako digitální s pružným koncem. Vždycky dám na konec trochu mastného krému třeba Infadolan, zasunu do zadečku a počkám dokud teplota roste. Když přestane růst tak od naměřené teploty odečtu 0,5 stupně a vím na čem jsem…
@masa.dis píše:
Běžně měřím v zadečku dig. teploměrem. Ale o víkendu jsme byli na chalupě a dcerka se mi zdála nějaká teplá a k dispozici tam byl jen klasický lihový teploměr. Tak jsem ho použila, stejně jako digitální s pružným koncem. Vždycky dám na konec trochu mastného krému třeba Infadolan, zasunu do zadečku a počkám dokud teplota roste. Když přestane růst tak od naměřené teploty odečtu 0,5 stupně a vím na čem jsem…
Určtě se odečítá?
ted sem merla maleho a v zadecku má 38
kdyby se odečítalo je to 37,5…to by bylo normal..
Opravdu se měřením v konečníku odečítá 0,5 stupně neboj, píše se to i na netu. Spíš bych měřila třeba před každým kojením jestli teplota nestoupá, pak bych to řešila. A na ten krček nám osobně pomohlo pořádně omýt vodou, pak vysušit a namazat Sudocremem. Za dva dny jsme měli po problému. Bepanthem nám to jen zhoršil.
Povrchová teplota se liší od té vnitřní. Takže při meření v konečníku a v puse by se mělo odečítat 0,5.