Hlídání dětí zdarma

5
6.12.21 22:52

Hlídání dětí zdarma

Hledám rozumné lidi, kteří jsou ochotní se se mnou spojit a vymyslet alternativní řešení pro ty, co potřebují pohlídat krátkodobě děti. Rozhodně za dobrovolný příspěvek, určitě menší než se platí „spešl“ chůvě (nic proti chůvám), nebo nejlíp zdarma. Některým stačí jen hodina, než se otevřou školky/školy, někteří potřebují občas přesčas, nebo pár hodin o víkendu…nevím, zatím jenom myšlenka, tak hledám teď lidi co se přidají k pomoci druhým a víc hlav něco může vymyslet. Je plno rodin, nebo matek samoživitelek, otců samoživitelů, kteří nemají žádné blízké na pohlídání. Někteří rodiče nemají zájem se nechávat živit státem a chtějí pracovat, ale není pro ně úplně tolik možností díky tomu. Stávají se na trhu práce pro zaměstnavatele nezajímavými a neflexibilními. Pohlídání dětí je pro některé lidi drahé. Plus ani tato doba Covidová moc nepřispívá - občas jsou rodiny, které mají problémy v práci, protože kvůli rýmě děti zůstávají doma a oni s nimi.. Někteří rodiče třeba naopak chtějí dodělat školu, nebo kurz.. Nemluvím o osmihodinovém hlídání dětí, myslím pár hodin. Vždycky se to dá skombinovat přínosně, kdo má rád děti, proč nepomoct někomu druhému a zároveň vymyslet pro děti nějaký program, hry, spojit užitečné pro rodiče a příjemné pro děti. Ale určitě jeden člověk toho není schopen. Kdo chce, pište svůj názor, nebo nápad. Delší povídání do soukromé zprávy, díky za Váš čas:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
6.12.21 23:33

Promiň, myšlenka dobrá, ale já si to neumím představit. Dokud dcera potřebovala hlídat, tak bych ji nenechala s kdekým - a třeba v rámci pěti rodin, se kterýma se seznámíme, je ta šance, že hlídání klapne, strašně malá. Vím o čem mluvím, dítě bylo taky malý a neměli jsme babičky ani nic.

Vybavuju si třeba, jak mezi kamarády vždycky nějaké dítě bylo nachcípané. OK, mohli by pohlídat, ale zdravé dítě k nim nedáš, že? Děti mají kroužky, doktory, akce se školou/školkou atd. - spoleh na pravidelné hlídání v rámci týdenního rytmu taky není.

Umím si představit, že toto může zafungovat ve škole, školce, v sousedství, že děti jdou k sobě na návštěvu, nebo že jeden rodič vyzvedne děti z kroužku jeden týden a druhý rodič příště - ale myslím, že plánovat to předem moc nejde.

Budu se samozřejmě ráda plést a držím palec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
6.12.21 23:36

@Slečna Ferka Díky za názor. Ono na určitém principu by to šlo, to je jenom asi o názoru a o lidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
6.12.21 23:46

Myslím, že jestli na to přijdeš, je to to na Nobelovku. :mrgreen: Ne, vážně, to by ocenil snad každý. Mnohokrát jsem se nad tím zamýšlela, ale netuším. Sama jsem během studií hlídávala několik dětí. Nepravidelně, párkrát v týdnu odpoledne, za nějaký přivýdělek, určitě ne za to, co profi chůvy. Na takovém principu vlastně fungují hlidacky.cz, nevím, jestli to ještě funguje nebo jestli to znáš. A jinak, jak bys třeba chtěla propojovat města? Zkoušela ses o tom bavit u vás v okolí? Třeba máš nějakou ochotnou studentku nebo důchodkyni v ulici. Problém je v tom, že já se bojím ty lidi „otravovat“. A neumím si představit ty přesuny - nachlazené dítě, co nemůže do školky, někomu dávat. Nebo mít někoho doma? :nevim: Nebo v 5 ráno někoho shánět, abych mohla odjet do práce a školka je až od 6? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
6.12.21 23:55

Zamer super, ale tohle fungovat nebude.
Rodiny, ktere potrebuji hlidani, potrebuji mit 100% jistotu, ze to hlidani ve stredu v 16hod bude. A to jim nikdy, jina rodina s dětmi neposkytne (nemoc deti, karantena…).
Mam dve děti a planuji naprosto minimálně, jen co jinak nejde, ale napr. návštěvy, hriste atd. to je vzdy loterie protože nekdy omarodime my, jindy nekdo od kamaradek.
Dalsi vec je bezpecnost, jak zajistit, ze rodiny, ktere propojis budou slušní lide a dítěti u nich nic nehrozí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
6.12.21 23:55

Blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.12.21 00:10

@prejeta_zaba Taky mám zkušenost s hlídáním dětí. To je o tom jak moc flexibilní lidi se sejdou. Někteří mají domoškolu, tak to je třeba pro ty zdravé děti. A ty nachlazené zas jako dospělej zdravej člověk pohlídat může a jestli ho přesune maminka k babičce, to je to stejný jako k někomu na pohlídání. Samozřejmě když nemá čtyřicítky horečky a totálně infekční smrtící rýmu. A v podstatě je to princip stejný jako je ta chůva, ta si udělá čas i v pět ráno. Akorát tohle by bylo prostě zdarma a co si budem takových lidí je málo. Předpokládam, že ty časy hlídání děti jsou často různé, a každý člověk má čas taky v jiné dny a hodiny, což je vlastně super, a jestli se v jeden den na zahradu přidá pár dětí navíc, nebo do herny, tak to už asi je jedno. Je to o tom zvážit svoje kompetence, možnosti, prostory..
Ale jak jsem psala, jeden člověk prostě nestačí:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
7.12.21 00:20

Popravdě, nedovedu si představit, že někdo dobrovolně bude vstávat v 4:30h., aby pohlídal dítě někomu cizímu, když sám nemusí vstávat a ještě zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.12.21 00:26

Pro mě asi nemá smysl řešit, proč by to nešlo, sama mám dvě děti a vím jak to se vším jak je, spíš ať reaguje ten kdo v tom vidí možnost, protože na každé věci se najde plus i minus.. Já radši nejdřív zpracuju s plusem, pač zatím teoreticky by to docela šlo, i kdyby vznikla taková skupina lidí ve větším městě rozptýlená o dalších pár lidí v okolních obcích, tak to už je o tom či to lidi zkusí a jak to bude fungovat. Lidi svěřují děti buhví komu dneska a sama vím, že ne všechny chůvy každej rodič stíhá ověřit, takže otázka bezpečnosti ano, ale člověk má možnost poznat toho komu svěřuje dítě, úplně stejně jako u chůvy, takže tak.. Já spíš hledám lidi, co se přidají, když mi tady napíšete že je to blbost, tak ok, ale co s tím jako :D ještě se to nezkusilo. Každopádně díky za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20899
7.12.21 05:17

Jako může to fungovat třeba v rámci městské části nebo menší obce. Ale větší dojezdovou vzdálenosti takové možnosti padají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16998
7.12.21 05:21

Mám pocit, že tohle funguje jen v „emerických filmech“ - sousedky, které pohlídaj kdokoliv kohokoliv..

Ale chápu, jak to myslíš.. Nicméně si myslím, že to není v souznení s českou náturou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
7.12.21 07:09

@Bára.Dy promiň, ja Ti drzim palce at ti to vyjde. Ale napsat, ze lidi sveri dite buhvi komu? Mam kolem sebe jen rodiny s dětmi a neznam nikoho, kdo by nechal hlidat dite bůhví kym. Vážně znas nekoho, kdo sveri dite někomu koho dobre nezna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
7.12.21 07:33

Hlídání většího počtu dětí je psychicky náročné, to bych zadarmo fakt nedělala, tos asi upadla, ne :lol:

Kamarádce klidně, no problém, už jsem ji nabídka i “predskolkove” hlídání batolete, jakoze na zvykacku na cizi lidi, ale neznamym lidem fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
7.12.21 07:45

Mám okruh kamarádek, se kterými si vypomáháme. Větší problém je, když je některé z dětí nemocné, ale už jsme si hlídaly vzájemně i děti s běžnou virózou, pokud byly nemocné všechny.
Vždy musíme mít i plán B, protože takové vzájemné hlídání může ztroskotat právě k vůli neplanovaným nemocem.

Děti bych cizí osobě nesvěřila ani k nám nikoho cizího nepustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.21 07:56

Nevím jak to dopadne, ale těch šancí na úspěch vidím minimum. Pomoc v rámci rodiny anebo dle pravidel za peníze, je asi nejověřenější cesta.
Mám zdravotnické a pedagogické vzdělání, takže asi hlídačku bych dělal mohla, ale nedělala. Rozhodně ne v tom konceptu, který nabízíš.
Obecně lidi jsou mrchy a jsem přesvědčená, že by se našlo spousta takových, co by to zneužívala, že zrovna oni potřebují, ale vrátit nemůžou. Převzetí zodpovědnosti za cizí dítě opravdu není jen tak. Třeba ho přivést z družiny. Po cestě se může stát tolik věcí. A vzhledem k tomu, jaké poklady některé děti jsou, bych do toho fakt nešla.
Pokud bych hlídala, tak jen za peníze a ještě bych si to nechala pořádně zaplatit.
Nemám problém někomu dovézt zdarma nákup a pod., Ale hlídání dětí určitě ne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí