Vánoce bez partnera

29.11.21 09:12

Vánoce bez partnera

Ahoj, jak zvládáte samotu o svátcích? Otázka je položena na vánoce bez partnera. Vím, že máme děti a práce je kolem stromečku taky hodně, ale ty večery, kdy by člověk neměl být sám. Letos tuto zkušenost budu absolvovat poprvé po 20 letech a leč jsem chlap, tak nevím co to semnou udělá. Koníčků mám mraky, ale nějak na ně není teď nálada a vínem bych to asi taky nechtěl řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20901
29.11.21 09:15

Strávit Vánoce jinde? Nějaká rodina, kamarádi co jsou taky sami?

Být sám nebo nemít zrovna děti u sebe. Tak jdu do práce/brigádu někam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.11.21 09:27

Nebyla bych sama, to bych asi nesla hodně těžce. Nepochopila jsem asi úplně - jste rozvedený a děti budou večer u ženy? Pokud ano, tak já osobně bych se domluvila s rodiči nebo sourozenci na společném večeru, případně šla do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
29.11.21 09:31

Poprvé po 33 letech - naštěstí se mnou bude syn a přijede mamka. Ale chuť do toho není žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.21 09:33
@unuděná píše:
Nebyla bych sama, to bych asi nesla hodně těžce. Nepochopila jsem asi úplně - jste rozvedený a děti budou večer u ženy? Pokud ano, tak já osobně bych se domluvila s rodiči nebo sourozenci na společném večeru, případně šla do práce.

Ano jsem rok rozvedený a holky mám na střídavku. Letos jsem si vylosoval Černého Petra já. Práce je asi dobré řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.11.21 09:35
@Neočkován píše:
Ano jsem rok rozvedený a holky mám na střídavku. Letos jsem si vylosoval Černého Petra já. Práce je asi dobré řešení.

No jasně, pořád lepší, než ležet doma s mísou cukroví a litovat se :palec: Nebo jak říkám, rodina. Taky máme v rodině čerstvý rozvod a chlap jde na svátky ke svým rodičům. K oboustranné spokojenosti - postarší rodiče ocení pomoc a společnost a on aspoň nebude sám a nebude mít tolik času myslet na „blbosti“..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.11.21 09:49
@Neočkován píše:
Ahoj, jak zvládáte samotu o svátcích? Otázka je položena na vánoce bez partnera. Vím, že máme děti a práce je kolem stromečku taky hodně, ale ty večery, kdy by člověk neměl být sám. Letos tuto zkušenost budu absolvovat poprvé po 20 letech a leč jsem chlap, tak nevím co to semnou udělá. Koníčků mám mraky, ale nějak na ně není teď nálada a vínem bych to asi taky nechtěl řešit.

Já šla vždycky mezi lidi.. domluvit se s kamosema, co jsou na tom podobně a buď někam zajít, nebo je pozvat.. a věnovat se koníčkům.. u nás by se třeba hrály šipky nebo hry na Xboxu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.21 09:49

Já mám na Štědrý den službu a pak se přesouvám k rodičům. Radost z toho nemám, ale jsem ráda, že nebudu sama. :(

• Citovat
  • Upravit
3912
29.11.21 11:01

Já budu u našich a moje děti u otce. Je to pro mě těžký den, ale musím to zvládnout. Děti budou za rok zase se mnou. A budeme u našich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36451
29.11.21 11:12

Já byl párkrát na Vánoce a Nový rok sám, jednou mě pozvali kamarádi - manželé, ale osobně se mi více líbily Vánoce o samotě. Koupil jsem si kapří filety, které jsem si obalil a usmažil, k tomu hotový bramborový salát, ozdobil pár smrkových větviček a pohoda klid a veget u TV. V jednu chvíli mi to trochu přišlo líto, ale trvalo to jenom pár minut a pak už jsem byl v pohodě. Po této zkušenosti jsem již pozvání na Vánoce k někomu odmítal.

Ovšem já nejsem sám trvale, akorát rodina tenkrát musela ze zdravotních důvodů zůstat v zahraničí, takže nevím, jak by to na mě působilo, kdybych byl skutečně sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
29.11.21 11:34

Ja bych byla nadšená. Vánoce nemam ráda, rodinné návštěvy jsou pro mne zlo a moct být sama, v klidu, sama.. chrotala bych si blahem. Vánoce ted beru jako nutné zlo kvuli dětem a manželovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
29.11.21 11:40

Asi chápu, já vždy byla aspoň z někým z rodiny. Nikoho nemáš?
Jinak pokud to nebudeš řešit prací, zkus si ten udělat podle sebe. Prostě dělej co Tě baví, zaměstnej se něčím, udělej co jsi dlouho chtěl a nebyl na to čas. Asi i záleží, jak moc máš rád Vánoční atmosféru. Pokud Tě to tak moc nebere, dělala bych třeba něco jiného. Vyrazila na hory, dala si nějaký dobrý (nevánoční) oběd, večer koukla u pivka na svůj oblíbený film. Pokud tu Vánoční atmosféru máš rád, udělej si ji sám a podle svých představ. U Vánoční večeře si pusť televizi, zajdi popřát příbuzným, Vánoční procházka, nekrmit třeba zvířátka v lese :mrgreen:
Určitě se nějak zaměstnej. Já poslední dvoje Vánoce měla na nic. Nálada v rodině k ničemu, a tak jsem se dopoledne flákala u sebe a po Vánoční večeři zakotvila u počítače u oblíbené hry. Nejlepší řešení to nebylo, ale atmosféra byla příšerná. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.21 12:03
@adamcoka píše:
Asi chápu, já vždy byla aspoň z někým z rodiny. Nikoho nemáš?
Jinak pokud to nebudeš řešit prací, zkus si ten udělat podle sebe. Prostě dělej co Tě baví, zaměstnej se něčím, udělej co jsi dlouho chtěl a nebyl na to čas. Asi i záleží, jak moc máš rád Vánoční atmosféru. Pokud Tě to tak moc nebere, dělala bych třeba něco jiného. Vyrazila na hory, dala si nějaký dobrý (nevánoční) oběd, večer koukla u pivka na svůj oblíbený film. Pokud tu Vánoční atmosféru máš rád, udělej si ji sám a podle svých představ. U Vánoční večeře si pusť televizi, zajdi popřát příbuzným, Vánoční procházka, nekrmit třeba zvířátka v lese :mrgreen:
Určitě se nějak zaměstnej. Já poslední dvoje Vánoce měla na nic. Nálada v rodině k ničemu, a tak jsem se dopoledne flákala u sebe a po Vánoční večeři zakotvila u počítače u oblíbené hry. Nejlepší řešení to nebylo, ale atmosféra byla příšerná. :?

Vztah zatím žádný nemám a nějak se mi ani momentálně do ničeho nechce jít. Možná nad tím moc přemýšlím a nakonec bude vše v pohodě. Vánoce mám rád a mohl bych se třeba inspirovat Mr. Beanem :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
29.11.21 15:23

Ahoj, hele na to plati jedno pravidlo - porad se necim zamestnavej. Udelej si program, naplanuj si, jak ten cas stravis, vcetne takovych veci jako veget u telky, hrani her na pc, cteni nebo jinych relaxačních činností. Pak budes mit min casu resit blbosti a zbytecnej smutek.
Nepripominej si ty negativni veci, ale ty pozitivni - co se ti povedlo, v cem jsi dobrej atd. Z vanoc se hrozne moc dela, jak nemuzes byt sam, mas travit cas s rodinou a podobne, ale ve finale je to jen dalsich „par dni volna“. Tak to tak ber a budes v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106396
30.11.21 01:45
@Neočkován píše:
Ahoj, jak zvládáte samotu o svátcích? Otázka je položena na vánoce bez partnera. Vím, že máme děti a práce je kolem stromečku taky hodně, ale ty večery, kdy by člověk neměl být sám. Letos tuto zkušenost budu absolvovat poprvé po 20 letech a leč jsem chlap, tak nevím co to semnou udělá. Koníčků mám mraky, ale nějak na ně není teď nálada a vínem bych to asi taky nechtěl řešit.

Mne tedy vzdy prisly na veceri deti a zbytek vecera uz jsen dala celkem v pohodě. Ty dalsi dny uz mi nijak nevadily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí