Hlídat miminko ve třech měsících přes celý víkend

Napsat příspěvek
Velikost písma:
393
7.2.20 06:33

Narazove ve vyjimecnych situacich bych se postarala i o tak male miminko, ve veku Lukaska problem nevidim, ale zcela urcite bych jim nezajistovala hlidani pravidelne. Upises se dablu, bude z toho samozrejmost a pak budes jen hledat vymluvy a ospravedlnovat se. Navic mas svuj zivot, svoje vikendy, a oni ti to zacpou jejich ditetem? Ja bych si ani nedovolila se na tohle svagrove zeptat a zeptat se nekdo me, tak jsem s vysvetlenim velice rychle hotova. At se prostridaji ve smenach s chlapem, jako miliony jinych. Jinak bych na to nahlizela, kdyby ta zenska byla na mimino uplne sama, ale tady figurujou dva dospely. Absolutne ne, neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.2.20 06:46
@Anonymní píše:
Ahojte chtěla bych poradit. Má švagrová chce chodit o víkendy do práce na 12 hod. a jelikož nemá rodiče chtěla by hlídat 3 měsíční miminko. Nekojí dává Sunar. Přišla s tím, že v práci budou rádi a ona víc vydělá a nám s manželem předá Lukáška v pátek večer a přijedou si pro něho až v neděli po šestý po práci. Tak já nevím, ráda jí pomůžu..poradíte děkuji moc :nevim: :hug: :mavam:

A zadarmo? Ne, na to bych nepřistoupila. Nárazově jeden den ano. Tohle je moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
7.2.20 06:47

Ona ti to bude platit? Nebo co je pro tebe tak výhodné, že o tom vůbec přemýšlíš? Jako ona půjde vydělat a ty zadarmo hlídat pravidelně dítě a přijdeš o svoje víkendové volno… To mi hlava nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21627
7.2.20 06:57

V okamžiku krizové situace bych krátkodobě vypomohla bez jakéhokoliv rozmýšlení. Ale jako pravidelné hlídání ani náhodou. To si moc cením svého volna a rodiny. Vem si, že budeš muset veškeré víkendové aktivity přizpůsobit miminku. A co když onemocníš? To budeš hlídat i nemocná? A otec dítěte pracuje nonstop, že se nemohou prostřídat? Mě osobně by hanba fackovala se jen na toto někoho z rodiny zeptat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.2.20 06:58

Krátkodobě v době krizové situace ano. Ale pravidelnou bezplatnou chůvu bych o svém volném času nedělala, pokud si.kem chtějí finančně přilepšit.

• Citovat
  • Upravit
1884
7.2.20 07:10

Já teda nechápu, proč měla 25 a teď má 11? 8o

Já jsem šla do práce, když měl kluk 1,5roku. Hlídal manžel a děda. A to jsem byla fakt za krkavčí matku. Musím říct, že jít do práce ještě na MD je pro mě třeba fakt úlet. Začala jsem chodit nedávno, když měl nejmladší 10mesicu, ale jen na cca 20hodin týdne a všechno to obstará tatínek sám. U ostatních by děti rvaly. Sama si neumím predstavit, že bych hlídala „cizí“ dítě každý víkend. Jo, kdyby to bylo 1× za měsíc, tak proč ne. Ale každý víkend? Takovéhle miminko? Ani za nic, po 3 dětech už mám ráda svůj klid :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.20 07:12

Když to nevadí Vám tak proč ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.2.20 07:23
@Anonymní píše:
@Milis666 souhlasím s tím já dceru mám a byla mi po celý 4 roky přednější než práce. Ona řeší s mým bratrem jen peníze a peníze :roll: no každej to má jinak. chápu jí, že měla 25 a teď má 11 a nestačí jí to, ale taky se mi to nelíbí. :nevim:

Chápu, že dítě má tatínka aona není samoživitelka? Tak ať hlídá táta, když ona musí do práce.
Upřimně mi tohle pčijde jako pěkné vychcánkovství. Taky jsem šla od dětí brzo do práce, ale doma byl manžel a já si teda rozhodně nehoukla dvě noci, abych se pěkně vychrupkala do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
7.2.20 07:53

Nešla bych do toho ani za zlaté prase, a ani neznám nikoho, kdo by toto po někom chtěl.

@1mila2 píše:
Já teda nechápu, proč měla 25 a teď má 11? 8oJá jsem šla do práce, když měl kluk 1,5roku. Hlídal manžel a děda. A to jsem byla fakt za krkavčí matku. Musím říct, že jít do práce ještě na MD je pro mě třeba fakt úlet. Začala jsem chodit nedávno, když měl nejmladší 10mesicu, ale jen na cca 20hodin týdne a všechno to obstará tatínek sám. U ostatních by děti rvaly. Sama si neumím predstavit, že bych hlídala „cizí“ dítě každý víkend. Jo, kdyby to bylo 1× za měsíc, tak proč ne. Ale každý víkend? Takovéhle miminko? Ani za nic, po 3eoa 25 dětech už mám ráda svůj klid :lol:

Asi, že měla 25 tisíc a teď má 11. I když, pokud má mateřskou, tak je to divné. Nicméně třeba je to plán na rodičovskou… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
7.2.20 07:59

Ještě dodám, že mám kamarádku, které muž umřel a jeden čas ji tedy pravidelně jeden den v týdnu hlídala dítě babička plus druhou, ktera se vrátila na část. úvazek do práci zhruba v roce dítěte a taky hlídá 2 dny v týdnu babička. V obou případech se staly vztahy s babičkou velmi napjaté, jednak je to pro dotycnou zátěž a časem jí to omezuje a navíc tím vzniká závislost na její pomocí a tím se konflikty třeba v otázkách vychovy stávají neřešitelné. Pokud by to tedy nebylo fakt existenčně nutné, určitě bych do toho nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
7.2.20 09:03

Myslím, že vůbec nevíte do čeho se ženete 8o já bych klidně pohlídala přes den, ale v noci??? A to ještě 2 noci po sobě? Na to bych nikdy nekývla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3791
7.2.20 09:56

Ahoj zakladatelko,
Tak toto by mě extra zajímalo, jak ses nakonec rozhodla. Určitě sem napiš, jak to dopadlo.

Každý, kdo vypiplával mimino, potvrdí, jaká je to práce nonstop a obrovská zodpovědnost – a to v případě vlastního dítěte, v případě „cizího“ je to všechno dvojnásobné. Nechápu, jak si to tvoje švagrová takto představuje – to jako OPRAVDU 2 NOCI po sobě?? Kdyby to – čistě teoreticky – bylo jenom přes den, tak možná – možná by to šlo…..ale takto i přes noci?? To by vám toho chlapečka nemohli dovézt ráno a odvézt po práci a zase přivézt ráno?? Dále nechápu vůbec vztah švagrové k vlastnímu 3-měsíčnímu miminku – to by se jí po něm nestýskalo?? Že by ho dva dny a dvě noci jako vůbec ani neviděla?? Já jsem teda byla asi hrozná, ale mě se stýskalo i po 3-letém synkovi, když byl ve školce a já v práci….

Možná, kdybych byla sama + bez partnera + bezdětná + neměla co dělat o víkendech – tak možná bych to „na zkoušku“ jeden víkend zkusila….ale jestli máš vlastní rodinu, manžela, dítě/děti a chodíš do práce – tak to ani náhodou

Určitě napiš, jak to dopadlo
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
7.2.20 10:25

Ne, nešla bych do toho. Proč taky? Neřeknu výjimečně na odpoledne pohlídat, ale pravidelně, víkend co víkend a ještě přes noc, to fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35919
7.2.20 10:32

Souhlas, jednou za čas bych neměla problém klidně i na jednu noc. Ale celý víkendy takto malý miminko, tak to ani náhodou. To bych nechtěla ani po rodičích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
7.2.20 13:46
@jezz1e píše:
Ještě dodám, že mám kamarádku, které muž umřel a jeden čas ji tedy pravidelně jeden den v týdnu hlídala dítě babička plus druhou, ktera se vrátila na část. úvazek do práci zhruba v roce dítěte a taky hlídá 2 dny v týdnu babička. V obou případech se staly vztahy s babičkou velmi napjaté, jednak je to pro dotycnou zátěž a časem jí to omezuje a navíc tím vzniká závislost na její pomocí a tím se konflikty třeba v otázkách vychovy stávají neřešitelné. Pokud by to tedy nebylo fakt existenčně nutné, určitě bych do toho nešla.

Já jsem na pomoci babičky byla a stále jsem závislá doteď, neb bych jinak nemohla chodit do práce. Vztahy máme stále pěkné a jsme v pohodě. Od 6 měsíců malé mi hlídala mamka 2× v týdnu pár hodin, pak někdy i celý den nebo dva za sebou, nyní dcerka tráví u druhé babičky odpoledne po školce, protože já nestíhám vyzvednout (školka je jen do 15.30). ALE… nikdy to nebylo přes noc, vždy jen ve dne, když bylo a je potřeba.

Takto se na každý víkend zbavit dítěte, to je masakr teda…

A zakladatelka se už neozve… beztak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky