Hlídat miminko ve třech měsících přes celý víkend

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.2.20 01:07

Hlídat miminko

Ahojte chtěla bych poradit. Má švagrová chce chodit o víkendy do práce na 12 hod. a jelikož nemá rodiče chtěla by hlídat 3 měsíční miminko. Nekojí dává Sunar. Přišla s tím, že v práci budou rádi a ona víc vydělá a nám s manželem předá Lukáška v pátek večer a přijedou si pro něho až v neděli po šestý po práci. Tak já nevím, ráda jí pomůžu..poradíte děkuji moc :nevim: :hug: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
416
7.2.20 01:21

No pokud vám to nevadí vaše věc. Já jsem ale toho názoru, že pokud se rozhodnu mít dítě, tak se o něj také postarám.
Je to ještě miminko a nechápu proč se někdo rozhodne mít ho, když pak dá přednost práci nebo kariéře.
Starat se o tak malé dítě je dost velká zodpovědnost a to je třeba si uvědomit.
Občasná pomoc je fajn, ale tohle se mi zdá až dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.20 01:31

@Milis666 souhlasím s tím já dceru mám a byla mi po celý 4 roky přednější než práce. Ona řeší s mým bratrem jen peníze a peníze :roll: no každej to má jinak. chápu jí, že měla 25 a teď má 11 a nestačí jí to, ale taky se mi to nelíbí. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1213
7.2.20 01:37

Taky mi to připadá z její strany trochu vykutálené. To snad nevěděla, že půjde s penězi dolů? Přijde mi to jako využívání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
7.2.20 01:45

Jako v krajní nouzi klidně. Ale pravidelně bych do toho nešla. Takové miminko může mít horečku z hodiny na hodinu. Bude bolet bříško, zoubek… Asi bych se u „cizího“ bála…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
7.2.20 02:02

Já osobně bych si „cizí“ miminko na pravidelné celovíkendové hlídání nebrala, měla bych jednoduše strach. Od pátku do neděle to je celkem dlouhá doba a mimču se může stát cokoliv. Já bych byla strašně vybátá z toho, že u něj třeba vypukne nějaká nemoc a co teď - běžet na pohotovost nebo sama rozhodnout, že stačí moje domácí léčba? A co když stačit nebude, rodiče mi to pak dají „sežrat“, že kvůli mně je mimču to a to… Vím, že někdo to neřeší, ale pro mě by to byl hrozný stres. Jako sem tam pohlídat, proč ne, ale ta pravidelnost by se mi nelíbila. Dalčí věc je ta, že vy byste vlastně přišli o víkendy. Nemohli byste jako rodina strávit žádný víkend podle svého, museli byste program přizpůsobovat tomu, že máte doma něčí mimčo. Já bych do toho určitě nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
7.2.20 02:14

Miminko ma tatinka ne? Ze si chce privydelat to chapu, ale tim padem by jeji manzel/pritel mel zastoupit v peci o dite. Nebo on bude mit vikendy plne klidu a odpocinku bez manzelky a ditete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
7.2.20 03:50

Máme tříměsíční miminko a oboje prarodiče, ale neumím si představit, že bych jim dítě dávala na celý víkend, ať se starají (a taky by nas hnali).. Natož ho vnutit sestře. Vždyť ještě vyžaduje péči fakt nonstop. To budete chodit přes tyden do práce a o víkendu místo volná kmitat kolem mimina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
7.2.20 05:29

Pravidelně bych do toho nešla. Sestra mi příjde vycurana. Oba půjde vydělávat love a vy příjdete defakto o rodinný život o víkendu. Takže přes týden v práci a o víkendu se starat o mimčo. Ne děkuji. Svůj osobní život mám ráda. Neřeknu občas ale takto? Mimčo má tatínka tak ať se stará, anebo pokud to jinak nejde tak placenou chůvu. Musela vědět že půjde finančně níž. Navíc přeci jen celodenní hlídání batolete je zahul budeš toho mít za chvíli plné zuby. A co na to tvůj přítel že bude mít doma školku a na několik let si s tebbou nezajde ani do kina či večeři. Nenechávej se využívat. Pomoc sestře je jedna věc ale miminko má dva rodiče. Já bych řekla v žádném případě. Ani prarodičům bych toto neudělala, že bych jim pravidelně na celé víkendy dávala hlídat batole. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
7.2.20 05:40

Takže chodíš do práce a od pátku do neděle budeš hlídat 3 měsíční mimino? To je vtip ne. A kdy budete mít volný čas s manzelem, dcerou?? Já bych svagrovou hnala. Chtěla dítě, ať se stará. Nebo ať se stará švagr. Snad je o víkendu doma ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
7.2.20 05:42

A tobě by to nevadilo? Pokud ne, pak v tom nevidím problém, mimču to stoprocentně nebude vadit a pokud si na to zvykne od malinka, tak nebude ani fixované na mámu, takže mu to nebude vadit ani až bude starší. Já dávám kluka na hlídání babičce také docela často, ale na celý víkend jsem ho dala zatím jen jednou, většinou dám třeba na tři hoďky a když jdu do práce tak se babi prostřídá s přítelem. Nejsem úplně mateřský typ, takže ač svoje dítě miluju, tak bych s nim asi nemohla být 24/7 a babi ani přítelovi to nijak nevadí. Ale upřímně si neumím představit, že by se někdo chtěl dobrovolně starat pravidelně každý víkend o cizí miminko :D Na druhou stranu, pokud máš hodně kladný vztah k dětem a budeš z toho mít radost, tak proč ne :D Já bych do toho pravidelně ale nešla, je to hodně práce, starosti, přijdeš o volný čas… Hodně si to rozmysli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
7.2.20 06:07

Já bych do toho nešla nikdy, mám ráda naše víkendy asi až moc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
7.2.20 06:21

To je snad vtip ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
7.2.20 06:26

Za mě teda v žádným případě. Opravdu nad tím vážně uvažuješ? To mi přijde úplně stejně nepricetny, jako to po někom chtít. Vážně bys veškerý volný čas s dcerou a manželem obětovala kvůli cizímu miminu? Jak si to představuješ? Pořídíte postylku, plinky, oblecky, kocarek… A dceři rekneš, že od teď místo víkendových výletů s ní se budeš starat o mimino a ona si bude hrát sama… A zatímco ty se budeš starat o mimino, jeho otec bude mít celý víkend volno pro sebe? No chytře to vymysleli… ať si ho hlídá on a vy, pokud máte touhu po miminu, si pořiďte vlastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
7.2.20 06:27

Dieťa nemá otca, keď chce švagriná od teba pravidelnú víkendovú starostlivosť? Osobne považujem za vyslovenú drzosť, že niekoho vôbec napadne chcieť zavesiť niekomu na krk svoje decko pravidelne, každý víkend. Ako si to predstavuje? Ty si máš kedy odpočinúť, venovať sa svojej rodine? Určite by som na takéto niečo nepristúpila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí