Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj chtěla jsem se zeptat hlídáte někdo pravidelně cizí mrňousky? Já momentalně hlídám pulroční holčičku a dva sourozence 2 a 4 ročky hlídám je ve svém volném čase, mame bar takže si vícemeně mužu určit kdy pujdu nebo nepujdu do práce. CHtěla bych do budoucnosti svoje ale zdr.stav tomu nedovoluje. Uvažuji že bych přestala dělat u nás a našla za sebe brigadníka a já se věnovala hlídání prcku.Co vše je potřeba ošefovat kvuli daním hygieně atd? Chtěla bych práci co by mě naplnovala bohužel nemam pedag. vzdělaní. Ted hlídám pár dní v týdnu víceméně zadarmo (jsou to dětičky ze socialně hodně slabych rodin) chodím s nimi do zoo na bazen do mat. centra tady u nás mě už znaji že jsem taková chuva pro všecko ale jak to udělat abych si za to mohla vydělat nějakou korunu a zaroveň neobírala naš "milej stát " o daně? Měly by ste vy jako matky o to vubec zájem dát dítě radši kamarádce když by ho třeba nevzali do školky za par korun nebo byste s ním byli doma a raděj nenastoupily je cena cca 2 až 3 tisíce přehnana za hlídaní od pondělí do pátku celý den samozřejmě i se stravou? Reference od rodiču děti co jsem kdy hlídala mám ale jsou mi k ![]()
Pakliže má někdo naladu rýpat tak si to prosím odpust te jen hledám přijatelné řešení abych mohla jednou mit svého sviště a zaroveň dělat něco co mě baví
Kamarádce bych dítě svěřila, ale cizí (navíc bezdětné) ženské nevím… To by asi záleželo na situaci. Nejsem přehnaně úzkostlivá, ale měla bych z toho divný pocit…
@Angua Tak my naštěstí nejsme tak velke město ne že by se znal každy s každym ale dost lidí se s každym zna a když ne osobně tak přes někoho. Já osobně bych také dítě cizímu nesvěřila ale pakliže by nebylo zbití a člověka si proklepla tak asi jo. Třeba u te nejmenší ted ji je pulrok hlídam ji skoro 4 měsíce tak jsme se s její maminkou parkrat viděli ona si zjistila co jsem zač přes znami to u nas není problem parkrat byla ona u nas parkrat ja u nich s malou jse si na sebe zvykali a ted je u mě cely dny. už jsme spolu absolvovali i bazen mamce jsme pořídili spoustu fotek a obě jsme byli spokojene.Ona si vybírat nemohla profesionalní chuvu si dovolit nemuže do práce chodit MUSÍ babičky nepomužou takže jsem pro ni byla jak ona tvrdí anděl co ji vysvobodil. zrovna tuto princess hlídam zcela zdarma pač vím že by ji jinak už její mamka neměla šanci uživit kor když nemuže kojit.
@Balua
Tak to je moc hezký, co pro lidi děláš…
já dítě mám a občas hlídám kamarádky děti.. No, ono to ani není hlídání, krásně si he synem hrajou
Jsi dobrá… Je to teda šílená zodpovědnost.. A co je k tomu potřeba profesionálně, to nevím… Na netu nic není???
@Balua pokud bys měla zázemí a já bych z referencí věděla, že jsou u Tebe dítka spokojená, tak bych Ti je i svěřila. Já hlídala mrňata od švagrové (chodila normálně do práce), ona mi za to platila nájem
Tvou uvedená cena je naprosto v pohodě, za soukromé školky se tu u nás platí od 6 tis výše, takže asi tak. Jinak zkus prostudovat toto: http://www.miniskolky.cz/…-miniskolky/, vpravo v liště máš vše od hygieny až po legislativu ![]()
@Balua já bych u staršího dítěte zájem měla. dokonce i teď si říkám, že by mi občas bodlo někam ho na hodinku dvě dát abych si mohla něco zařídit apod.
sama jsem jako bezdětná dělala chůvu a chlapečka hlídala od narození takže bych se nebála…
Stačí když si uděláš ŽL na živnostenském úřadě
Tam si zaškrtneš práce pro rodinu. Nic jiného mít nemusíš, hlídání dětí je volná živnost a tu nepotřebuješ žádné vzdělání ani povolení. Akorát si zjisti co to všechno obnáší, budeš si muset evidovat příjmy, podávat daňové přiznání a platit si pojištění.
Jak to zaridit nevim, ale myslim, ze mas deti opravdu rada a mas zajem se jim věnovat, je to z Tvého psani citit. Tobe bych svěřila
.
Jinak - profes. hlidani je vždycky hlidani cizi osobou, a clovek - pokud to opravdu potřebuje - přivykne
. Ja mam doma hlidani ted. Poprvé. Slecna nastoupila min. pondeli, od agentury, objednávala jsem ji asi 3 dny předem a seznámila se s ni dole ve vratech, v den nastupu. Nerikam, ze mi z toho nebylo první den trochu ouzko, ale zvykla jsem si rychle. Kluk je absolutne spokojeny, chodi s nim 2× denne ven, vyrabi výrobky jako ve skolce, hrajou si, dokonce i v kuchyni mi poklidi, a to by nemusela.
Byla jsem s nim doma 14 dni (zanet str.ucha s ATB), pak mela hlidat babicka, ale onemocnela, takze nebylo co resit. Když clovek opravdu potřebuje, nejake zdlouhave hledani a proklepavani nehrozi (nevim ani jak kde koho proklepávat, proste jsem zavolala do agentury, a oni „nekoho“ poslali).
Ja bych se nebala, ze nebudes mit co delat, preju hodne stesti!
Ja jsem s hlidaci slecnou moc spokojena (snad vic, nez s babickou, tam mam nekdy pocit, ze otravuju, kdezto tady jsou karty jasne rozdany, je u nas proste „v praci“.
Sousedka ma hlidani bez agentury - zavolala starsi pani na první inzerat, který na internetu nasla, a taky spokojenost. Taky to bylo v nouzi - nemoce nemoce nemoce, a musela uz do práce.
Dneska se bez hlidani clovek neobejde - pokud tedy není doma.
@Balua ja si myslim, ze nizka cena muze rodice stejne jako nalakat, i dost odradit. Ptala bych se proc chce nekdo pracovat od pondeli do patku, byt v maximalnim strehu, mit maximalni zodpovednost za 2000 kc? Pro kamarady a zname to beru, ale pro cizi lidi je to divne, zvlaste kdyz vim, ze profesionalni chuvy na plny uvazek zde stoji 30.000,–. Taky nezapomen na socko, zdravko. Staci ZL.
@Balua samozřejmě bych chtěla vidět kde budou děti po dobu hlídání, mě osobně nejde o luxus ale o čistotu a pořádek. Taky by mě jako potencionálního zákazníka uspokojili obrázky nebo výtvory dětí, to na mě působí hodně, když někam přijdu a vidím tak si hned říkám jj tady se dětem věnují, klidně ať visí kytička tříleťáka vedle Picasa
co se týče ceny, je podle mě hodně nízká, když do ní zahrnuješ i stravu
počítám že dítě bych ti dala třeba na 9 a vyzvedla v 16 hodin, takže by mělo minimálně 2× svačinu a oběd.
7 hodin x 20 dní = 140 hodin, počítám že ti dám 3000 a to mi vychází malinko 21 kč na hodinu, a kde máš jídlo
ta cena je nízká, za tu zodpovědnost a za ty nervy ![]()
Děkuju holky no když ja mam děsný sociální cítění až bych občas ztoho sama spadla na pr–l ale nejde to potlačit no ![]()
Ja sama jsem z 5 děti nikdy jsme nic neměli a asi proto chci dopřat všem co (to taky mít nemužou) co nemají rodiče doma a pracují. Pamatuju si že jsme jako jediny z ulice chodily sami na koupaliště na hřiště a občas to bylo fajn ale občas nas to mrzelo ale co se dá dělat aby nas mamka tehda uživila že když otec nefungoval jak by měl ![]()
Tak asi proto spíš chci pomoct lidem " v nouzi " než člověku který si muže zaplatit tu nejlepší chuvu světa.
My teď s mrnatama absolvujeme vylety bazeny sice ještě na moje naklady ale zase když vidím pak ty štastný očka. Třeba docela mě překvapilo že starší sourozenci nikdy nebyli bobovat
no tak jsme koupili boby co mi tu ted leží a celou zimu jsme prolitali na svahu. Zrovna přitom oni zrovna mamu maj doma jen ji je chlast milejší ![]()
@Balua je vidět, že jsi moc hodný člověk
ALE, pozor ať si tím neublížíš, přílišná ochota bývá spíš ku škodě.
@Balua Připojil bych se k varování Jasněnky. Někteří lidi, co jsou „chudí dobrovolně a z vlastní vůle“, mají trochu rozvrácený žebříček hodnot a občas zkouší, jak by se mohli mít dobře na úkor jiných lidí… Dál specifikovat nebudu. Zkušenosti ale mám - a i okolo tohoto diskusního fóra pár podobných případů krouží… Je dobré být ve střehu (tak nějak všeobecně).
JO to mi říká i chlap že jsem spíš takový hodný trdlo ![]()
Pro každýho se mužu roztrhat ale jak dojde na mě
Je pravda že už nejsem až tak naivní ale ještě ždobek pořad věřím na lepší zítřky
@Balua řeknu ti to takhle, hlídáš děti nějaký socce(tak já označuju alkoholičky, ženský co prdí na děti atd.) těch dětí ti je líto, snažíš se jim nahradit to co by jim měla dávat máma, a to je podle mě špatně, protože se na ně upneš. Oni jsou chudinky a ty si myslíš že je spasíš, možná že se dočkáš i vděku. Ale tak to není, jejich matka tě bude dál jen zneužívat, zadarmo má hlídání a nemusí se starat, ty děti se na tebe upnou a to je taky špatně. Nemyslím to nijak zle, to v žádném případě.
Napadlo mě, nechceš zkusit práci v nějaké charitě, je vidět že srdce máš, ale podle toho co píšeš, si myslím že si dřív nebo později ublížíš
![]()